Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A po ile w Cro jest piwo?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2010 20:33

Tanioszka. nic tylko pić. I tej wersji będę się trzymać :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.06.2010 20:38

Serce w pasy napisał(a):Tanioszka. nic tylko pić. I tej wersji będę się trzymać :D

W barach i restauracjach ceny piwa co najmniej dwa razy droższe, ja też trzymam się wersji konzumowej :D
Ostatnio edytowano 11.06.2010 20:59 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 11.06.2010 20:50

Janusz Bajcer napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Tanioszka. nic tylko pić. I tej wersji będę się trzymać :D

W barach i restauracjach ceny piwa co najmniej dwa razy droższe, ja też trzymam się wersji konzumowej :D

Ceny mogą być tylko wyższe lub niższe :) A ogólnie coś może być tańsze lub droższe :)
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 17.06.2010 13:17

A czy coś w materii Karlovacko w Polszcze zmieniło się?

Nie mówiąc o Dingacu, którego nie uświadczysz w żadnym sklepie, nawet winachorwackie.pl od 2 lat obiecują, że sprowadzą i nic..
tylu amatorów w naszym kraju procentów chorwackich jest, więc z upłynnieniem :wink: towaru nikt nie miałby problemów, a dla nas wciągających jaka przyjemność powspominać przy korkociągu lub choćby puszce..
jums
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jums » 21.06.2010 11:08

Omis Konzum przy kościele (nie w centrum) - karlovacko i ożujsko od 5 do 7 kun i nie liczą tam kaucji :D (no chyba, że powodem było to, że babka nas kojarzyła, bo ciągle tam kupowaliśmy). A w dużym Studenacu przy wjeździe do Omis nie przyjęli nam butelek po piwie Adria na wymianę, bo oni takich nie mają (strata jakichś 15 kun).
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 21.06.2010 11:42

Dosc drogi camp na Istrii i nam nim markecik. Zawsze wieczorkiem piwko jakies kupowalismy. Jedno z tanszych to zdaje sie PAN 2,5 literka za okolo 25kn. Ozujsko 2,0l lub 1,5l bylo za podobne pieniadze. W knajpie obok bylo ozujsko i karlovacko za 17kn/0,5l
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 21.06.2010 20:58

ha... no pewnie... wszyscy pytają o te ceny... my jedziemy do Cro po raz trzeci... z rzędu... i wiem jedno, że jeżeli chodzi o knajpy, to wolę wydać 10 zł na zimny kufel Karlovacko w Cro... niż conajmniej 8 zł za Żywca w Kołobrzegu... :sm:
pepe75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe75 » 23.06.2010 21:03

jolamik napisał(a):ha... no pewnie... wszyscy pytają o te ceny... my jedziemy do Cro po raz trzeci... z rzędu... i wiem jedno, że jeżeli chodzi o knajpy, to wolę wydać 10 zł na zimny kufel Karlovacko w Cro... niż conajmniej 8 zł za Żywca w Kołobrzegu... :sm:

tu muszę się z Toba zgodzić.
już za 6 dni zimne Karlovacko w Splicie :wink:
wookie1982
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wookie1982 » 24.06.2010 07:48

Zauważyłem w Chorwacji, że nieznaczną różnicę mają w stosunku małuch do dużych pojemności. Np. 0.5 Karlovacko czy Ozujsko w sklepie to jakieś 10Kn, nastomiast 1.5 Karlovacko i Ozujsko w tym samym sklepie (niestety w butelce plastykowej) to ok 20 Kn, więc już bardziej przyzwoicie.

Nie ma co jednak ukrywać, że jest tam drogo, a te trzy piwa, które znam (+Pan), jakoś nie do końca mi smakowały (lubię Heinekena i Żywca) i co ciekawe w niektórych małych sklepikach gdzieś na zupełnym uboczu potrafią kosztować niemal tyle co w knajpach.

Ale jak się lubi piwo, to trzeba płacić.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.06.2010 09:34

Nie ma co jednak ukrywać, że jest tam drogo

To po co tam jeździć?
przemas_depesz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemas_depesz » 24.06.2010 13:03

Hmmmm całkiej interesujący wątek i rozmowy...We wrocku gdzie Carlsberg położył Piasta staram się okazjonalnie pić wspaniałe piwka z mniejszych browarów, znów ruszył Lwówek, chyba za sprawą Ciechana...a odnośnie Chorwacji to w tym roku kosztowałem znów wszystkiego Karlovacko, Ożujsko, Pan, Kaltenberg, Zlatorog, Lasko...tylko nie mogłem, bądź nie zadałem sobie trudu znalezienia jakiegoś mocniejszego Chorwackiego Browara....bo była ruda na myszach i rakija..Niedługo wybieram się w Lubelskie do Kocka więc osobiście posmakuję świeżej Perełki, bo ta w marketach jest Bleeee. Choć dla mnie Killkeny jest na wypasie, no i pewnie nie każdy lubi tzw. czerwone piwko, które z resztą cenowo wymiata. A po drodze w Czechach kupiłem Litovela ;-) Pozdrav
sagan
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sagan » 25.06.2010 13:31

A w jakiej cenie mógłbym kupić dobre piwo na przełomie września-października? Nie będę miał prawdopodobnie dojazdu do Konzumu, dlatego zdaję się na lokalne sklepy (Istria, Krk) ?
jums
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jums » 26.06.2010 09:49

Może będą jakieś inne sklepy sieciowe, bo w Omis innego spożywczego niż Konzum lub Studenac to nie było. Tylko nie były one takie duże, takie zwyczajne osiedlowe.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 29.06.2010 09:21

W poprzednim tygodniu w Rogoznicy płaciłem w Djelo za 6-cio packa Ożujsko 39,99 kn, w restauracji "Vala" toczeno 12 kn (0,5 l), na plaży Sepurine (0,5 l) 14 kn.
Ceny całkiem przyzwoite.
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 29.06.2010 22:13

Rekordowa chyba cena z czerwca tego roku, na Hvarze Toceno w knajpie 22 kn :roll: cóż w końcu to wyspa :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

A po ile w Cro jest piwo? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone