Ja z Żoną jedziemy własnym Busem 9 osobowym mogę zabrać 6-7 osób 22,07 powrót ok 05,08 wybieramy się do miejscowości Gradac jeśli byłby ktoś chętny zapraszam mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
GG 11551733
hugo186 napisał(a):ja wynajmowałem w tamtym roku Busa 9 osobowego Forda Tarnsita 2003r. 1900 zł za 10 dni wynajem wiec chyba niedrogo. Zasze go tiecej bagażu można schowac i tańsze opłaty za autostrade za cała A1 zapłacilem 40 euro.
bez limitu kilometrów??henius34 napisał(a):hugo186 napisał(a):ja wynajmowałem w tamtym roku Busa 9 osobowego Forda Tarnsita 2003r. 1900 zł za 10 dni wynajem wiec chyba niedrogo. Zasze go tiecej bagażu można schowac i tańsze opłaty za autostrade za cała A1 zapłacilem 40 euro.
Ja mam namiar do gościa za 1300 zł za 10 dni. Tzn powyżej 10 dni bierze 130 zł, tak to chyba 150/doba.
wiesz, zrobiłem busami (jako kierowca) spokojnie ponad 500tys km i z drugie tyle osobówkami i mogę coś na ten temat powiedzieć. Poza lepszym widokiem i mniejszym stopniem oślepiania przez samochody z naprzeciwka nie ma zalet. Chyba, że masz swojego busa to dochodzi jeszcze aspekt ekonomiczny. Wypożyczenie busa choćby od ciebie za faktycznie niewielkie pieniądze mija się z celem bo sól masło zje (czy jak to się mówi? ). Przeliczyłem na wszystkie sposoby. Inaczej się sprawa ma gdy chcesz wziąć znajomych (u nas była taka opcja lecz umarła ), którzy nie mają auta lub się boją sami jechać. Wówczas faktycznie niech zapłacą za auto + połowę paliwa i gites. Co do wad dodam jeszcze siedzenie z kolanami w układzie bliskim 90st - mnie nogi puchną po takiej długiej trasie i dochodzą do siebie po 2 dniach;). Większe problemy z parkowaniem, wyprzedzaniem no i jesteś odpowiedzialny nie za 4-5 osób lecz 8-9;). Jeszcze jeden atut dla dwóch osobówek: niby większe prawdopodobieństwo zepsucia się pojazdu bo dwa, ale z drugiej strony gdy jedno padnie drugim możesz podjechać po jakąś pomoc itd.henius34 napisał(a):Ja uważam wręcz odwrotnie. Wyższe auto- większa wygoda, większe pole widzenia, duże lusterka wsteczne, wyżej siedzenia a co za tym idzie lepsza widoczność niż w osobówce. Dodatkowo więcej kierowców na zmianę co też niewątpliwie ma swój plus, nie wspominam o ekonomice (chociażby winiety)nie wspominę. Ale jak to mówią: jeden woli żonę drugi teściową Każdy woli co innego, to tak jak dysputy nt czy Wielkanoc lepszymi świetami od Bozego Narodzenia, Hvar czy Brać itp, itd.
Pozdrawiam serdecznie
Bodzioch Marek napisał(a):wiesz, zrobiłem busami (jako kierowca) spokojnie ponad 500tys km i z drugie tyle osobówkami i mogę coś na ten temat powiedzieć. Poza lepszym widokiem i mniejszym stopniem oślepiania przez samochody z naprzeciwka nie ma zalet. Chyba, że masz swojego busa to dochodzi jeszcze aspekt ekonomiczny. Wypożyczenie busa choćby od ciebie za faktycznie niewielkie pieniądze mija się z celem bo sól masło zje (czy jak to się mówi? ). Przeliczyłem na wszystkie sposoby. Inaczej się sprawa ma gdy chcesz wziąć znajomych (u nas była taka opcja lecz umarła ), którzy nie mają auta lub się boją sami jechać. Wówczas faktycznie niech zapłacą za auto + połowę paliwa i gites. Co do wad dodam jeszcze siedzenie z kolanami w układzie bliskim 90st - mnie nogi puchną po takiej długiej trasie i dochodzą do siebie po 2 dniach;). Większe problemy z parkowaniem, wyprzedzaniem no i jesteś odpowiedzialny nie za 4-5 osób lecz 8-9;). Jeszcze jeden atut dla dwóch osobówek: niby większe prawdopodobieństwo zepsucia się pojazdu bo dwa, ale z drugiej strony gdy jedno padnie drugim możesz podjechać po jakąś pomoc itd.henius34 napisał(a):Ja uważam wręcz odwrotnie. Wyższe auto- większa wygoda, większe pole widzenia, duże lusterka wsteczne, wyżej siedzenia a co za tym idzie lepsza widoczność niż w osobówce. Dodatkowo więcej kierowców na zmianę co też niewątpliwie ma swój plus, nie wspominam o ekonomice (chociażby winiety)nie wspominę. Ale jak to mówią: jeden woli żonę drugi teściową Każdy woli co innego, to tak jak dysputy nt czy Wielkanoc lepszymi świetami od Bozego Narodzenia, Hvar czy Brać itp, itd.
Pozdrawiam serdecznie