Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

a moze Chorwacja nie dla Polakow?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 16:29

witam.bylem w chorwacji pare razy od 2001r.odnosze wrazenie ze w tym
kraju jestesmy coraz mniej mile widziani.no trudno,wojny niet ,niemiaszkow od groma,wlosi w natarciu,wiec polaczki troche aut.we wloszech , francji, hiszpanii czulem sie jak czlowiek entej kategori.
w grecji bylo znaczniej lepiej,ale w chorwacji bylo rewelacyjnie.wydajemy
te same euro,wydajemy prawie tyle samo co inne nacje/w przeliczeniu do zarobkow kilka razy wiecej,wiec dlaczego Polacy sa be.mysle ze albo zasluzylismy sie na ta opinie albo ...........?.coraz powazniej mysle o
rumunii lub bulgarii w koncu morze tez cieple,opinia kiepska/o polsce/
ale euro nie smierdzi.moze moja opinia jest subiektywna ale niestety
prawdziwa /czlowieka zakochanego w chorwacji/przejechalem w 2006r.
od zadaru po Czarnogory po raz drugi.bylem w szoku . udalem sie do Czarnogory i tam jestesmy ok. ale jak dlugo.zachowanie niemiaszkow
w chorwacji jest karygodne uwazaja ten kraj jak swoja prowincje a chorwaci ..........? pozdrawiam mariusz
mariusz nowak
Croentuzjasta
cd.

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 16:57

witam ponownie./braklo miejsca/
pamietam jak dzisiaj ,Austria -Polak najwiekszy wrog,minelo 18 lat i co?
polaczki to POLACY wydaja wiecej kasy /po Rosjanach/ wiecej kasy od
niemiaszkow,na jednego turyste/wiadomo kto jezdzi ale to fakt dane
aat.mysle ze jak nasza stopa zyciowa wzrosnie to chorwaci zostana
z niemiaszkami z NRD i bezdomnymi z Wloch .moja opinia jest subiektywna.
prosze o opinie mariusz.
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 12.02.2007 17:12

? 8O ?? 8O 8O ??? 8O 8O 8O
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 17:15

krzysio21 :D :) :( :cry:
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 12.02.2007 18:12

Ja nie do końca się z Tobą zgadzam. Byłem w Chorwacji 4 razy i jeszcze nigdy nie zetknąłem się z niechęcią wobec Polaków. Wprost przeciwnie!!! Chorwaci byli do nas BARDZO przyjaźnie nastawieni.
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 12.02.2007 18:16

Wybacz Mariuszu, ale po lekturze twojego postu przypomniał mi się dowcip:
Pewien niewidomy zmywał naczynia po obiedzie i natrafił na tarkę do jarzyn. Myje ją, myje, przebiera po niej palcami i nagle mruczy sam do siebie:
- No kurcze, jak długo żyję takich głupot nie czytałem...
:wink:
A niemiaszków takich o których piszesz mam tam gdzie pewien klient mógł Pana Majstra w dupę pocałować. Bo niby dlaczego ja mam się nimi przejmować? A WSZYSTKICH napotkanych Chorwatów mile wspominam.
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 18:19

czy byles zawsze w tym samym miejscu,czy byles u tych samych gospodarzy.i w jakim terminie /ma to znaczenie/
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 12.02.2007 18:22

mariusz nowak napisał(a):witam.bylem w chorwacji pare razy od 2001r.odnosze wrazenie ze w tym
kraju jestesmy coraz mniej mile widziani.no trudno,wojny niet ,niemiaszkow od groma,wlosi w natarciu,wiec polaczki troche aut.we wloszech , francji, hiszpanii czulem sie jak czlowiek entej kategori.
w grecji bylo znaczniej lepiej,ale w chorwacji bylo rewelacyjnie.wydajemy
te same euro,wydajemy prawie tyle samo co inne nacje/w przeliczeniu do zarobkow kilka razy wiecej,wiec dlaczego Polacy sa be.mysle ze albo zasluzylismy sie na ta opinie albo ...........?.coraz powazniej mysle o
rumunii lub bulgarii w koncu morze tez cieple,opinia kiepska/o polsce/
ale euro nie smierdzi.moze moja opinia jest subiektywna ale niestety
prawdziwa /czlowieka zakochanego w chorwacji/przejechalem w 2006r.
od zadaru po Czarnogory po raz drugi.bylem w szoku . udalem sie do Czarnogory i tam jestesmy ok. ale jak dlugo.zachowanie niemiaszkow
w chorwacji jest karygodne uwazaja ten kraj jak swoja prowincje a chorwaci ..........? pozdrawiam mariusz

Hmmm...Mariuszu chciałoby się powiedziec że moze ty swoją osobą robisz cos nie tak że odnosisz takie wrażenie? Pomyśl...
Bo ja moge powiedzieć o sobie że takiego wrażenia a jeżdzę od 2002 roku nie odczułam.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 12.02.2007 18:26

Ja byłem w Trogirze, Splicie, Omisu, Sibeniku i Dubrovniku. W generalnie w 3 - ch terminach: 2 -ga połowa lipca oraz obie połowy sierpnia. Niezależnie od miejsca i czasu Chorwaci zawsze byli bardzo mili i serdeczni. Nie bałem się chodzić koło 23.00 z latarką po wąskich uliczkach:):):)
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 18:30

witam krajana z b.b prosze mnie traktowac powaznie /bez obrazania mojej skromnej osoby/pisalem iz moje zdanie jest subiektywne i bardzo sie ciesze ze jest inaczej niz sadzilem /w/g.ciebie/bo inaczej bym sie zalamal.opisywalem swoje doznania wybacz jak niemiaszki sa dla
ciebie obrazliwe dla mni polaczki tez /inaczej po ch./
pozdrawiam mariusz
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 12.02.2007 18:31

Zjeździłem już trochę jewropy, z namiotem, chociaż Francja i Hiszpania jeszcze przede mną. Jedyny kraj, w którym czułem się jak gość trochę niższej kategorii to Niemcy. Dlaczego? Bo tam na wielu kempingach, nie na wszystkich rzecz jasna, namiotowcy niezależnie od narodowości :) są spychani pod płot na "gorsze" miejsca niż kamperowcy czy wynajmujcy domki.
Prawdą też jest że w miejscach, które zwiedzamy jak muzea, zabytki, mogłoby być więcej folderów i przewodników po polsku.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 12.02.2007 18:35

5 razy w Cro - żadnych w/w przez Mariusza nie odczułem - wręcz baaaardzo przeciwnie. Zauważyłem natomiast sporą niechęć do Niemców :wink:
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 18:43

cieszy mnie fakt ze drodzyinternauci maja inne subiktywne opinie,
jesli byliscie traktowani jak europejczycy to gratuluje,mam jedna prosbe
jesli bedziecie w chorwacji /knajpa/zamowcie po Polsku a na drugi dzien
po niemiecku /za rok pogadamy/.pozdrawiam mariusz
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 18:50

prosze o jedno czy byliscie ;na kwaterze,czy pod namiotem .
mariusz pozdrawiam.
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 12.02.2007 18:52

10 razy w Cro(nie mogę się doczekać na 11 raz) - żadnych problemów ,wspaniałe przyjęcie przez Chorwatów.
Zauważyłem natomiast sporą niechęć do Włochów do tego stopnia ,że moja gospodyni ma inną taryfę dla nich ,a inną dla Polaków.Ma teorię ,że jak ma się z nimi męczyć to pobiera dodatek "za szkodliwe".
POZDRAV!
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone