Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

a moze Chorwacja nie dla Polakow?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 23:03

rich 23 dziekuje za rade /zabcia wyjechala na ferie i dorwalem sie do
kom.pod wplywem/normalnie ,mnie pilnuje/pomost jest dzisiaj dla mnie za wysoko/sory
koncze i pozdrawiam mariusz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.02.2007 00:55

Przepraszam Mariuszu, ale po Twoich postach muszę Cię zaprosić tu:
http://www.bykom-stop.avx.pl/
:papa:
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 13.02.2007 07:46

mnie tez nie spotkala zadna niechec czy antypatia ze strony Chorwatow, a sporo widzialem, sporo jezdzilem, pamietam jak w czasie pierwszej wyprawy stopem jechalismy do Sisak, gdzie mam dobra znajoma, wiec mowie kierowcy, ze tu mam sie z kims spotkac, to facet jezdzil po calym miescie, aby trafic tam, gdzie ona mieszka, nie udalo mu sie, ale byl uparty...
innym razem w Varazdin, poszedlem do baru aby napelnili mi butelke woda, i barman zagadal skad ja, gdy uslyszal, ze Polak, to zaczal mowic do mnie "brat"...
TaTa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TaTa » 13.02.2007 09:09

Janusz: Znowu pouczanie. Wyluzuj...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.02.2007 09:39

TaTa napisał(a):Janusz: Znowu pouczanie. Wyluzuj...

Nie pouczam - działam na luzie zgodnie z mottem załączonej strony:
"Tępmy e-analfabetyzm, nie dopuśćmy do tego, aby za kilka lat Internet zapomniał zupełnie, co znaczy ortografia!"
:papa: :lol:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 13.02.2007 09:55

Janusz Bajcer napisał(a):

"Tępmy e-analfabetyzm, nie dopuśćmy do tego, aby za kilka lat Internet zapomniał zupełnie, co znaczy ortografia!"

popieram w całej rozciągłości :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.02.2007 11:27

rich72 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

popieram w całej rozciągłości :wink:

Ja rownież. Posty Mariusza trzeba czytać trzy razy aby zrozumieć co autor ma na myśli.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2007 11:46

TaTa załóż może temat "kto i gdzie ma więcej luzu?"
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 13.02.2007 11:51

Uważam, że przedstawiony tu problem jest wydumany. Jeżeli zdarzają się takie przypadki to świadczy o człowieku. Podejrzewam, że częściej mógłbym spotkać się z takim zachowaniem w Polsce niż w Chorwacji.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.02.2007 11:58

rich72 napisał(a):5 razy w Cro - żadnych w/w przez Mariusza nie odczułem - wręcz baaaardzo przeciwnie. Zauważyłem natomiast sporą niechęć do Niemców :wink:

Potwiedzam, choć może z tą "sporą niechęcią" to przesadziłeś ;) poprostu golą z nich kasę "wot żyzń" :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.02.2007 12:03

mariusz nowak napisał(a):prosze o jedno czy byliscie ;na kwaterze,czy pod namiotem .
mariusz pozdrawiam.

Dwa razy mieszkałem na kwaterze po jednej dobie i byłem na kilku różnych campingach. Ci u których mieszkaliśmy na kwaterze byli bardzo serdeczni i podchodzili do nas ze zrozumieniem, albo częstowali szklaneczką śliwowicy, albo tak jak to było w drugim przypadku w ciągu 15 minut potrafili zorganizawać dla nas spanie - sytuacja awaryjna ;)

Pozdrav :papa:

P.S. Na campach zawsze właściciele podchodzili do nas z uśmiechem na twarzy ... no może za jednym wyjątkiem, który potwierdził regułę ;) Ale to jak i w Polsce trafisz na różnych ludzi. Generalnie uważam że nas lubią. Bardzo miło wspominam pobyt u Maria na campingu Paradiso w 2003 roku, gdzie przynosił nam wieczorami rakiję siadał z nami i pił, woził i oprowadzał poznane tam Polki po różnych miejscach, (razem byliśmy tylko w Pakostano gdzie służył nam za przewodnika) zupełnie w ramach przyjaźni Polsko - Chorwackiej :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.02.2007 12:14

:lool: no tak dałem się wkręcić :lool: czytałem od początku wątek odpowiadając na posty :lool: a tu na koniec drugiej strony taki ZONK :lool:
Mariusz pozdrav :papa:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 13.02.2007 12:16

Leszek Skupin napisał(a):
P.S. Na campach zawsze właściciele podchodzili do nas z uśmiechem na twarzy... [/i][/b]

Nie zaszkodzi ten uśmiech odwzajemnić albo go nawet wyprzedzić, prawda?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.02.2007 12:24

gospodarz napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):
P.S. Na campach zawsze właściciele podchodzili do nas z uśmiechem na twarzy... [/i][/b]

Nie zaszkodzi ten uśmiech odwzajemnić albo go nawet wyprzedzić, prawda?

Podstawowa zasada w marketingu :lol: jak nie wiesz jak się do czegoś zabrać najpierw się uśmiechnij do rozmówcy ;)
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 13.02.2007 14:38

A ja pamiętam jak pierwszym razem w Cro próbowałem się dostać na prom na który wykupiono wszystkie bilety.Zagadałem po niemiecku - nic,po angielsku-nic.Dre się do żony: Gośkaaaaa,on mnie albo ignoruje albo nie kuma co do niego gadam (przyznam ze moja znajomość ang i niem nie jest najlepsza).Wtedy pan który wpuszczał na statek zawołał mnie i kazał wchodzić ( o tym że nie płaciliśmy nie wspomnę ) :)
Acha i jeszcze siedząć na przystanku autobusowym rozmwialiśmy sobie po Polsku,usłyszał to pewnien przechodzący obok Chorwat.Zaczął nam opowiadać o swojej rodzinie,studiach w Łodzi i generalnie o wszytkim :)
Gdy się dowiedział że chcemy się dostać na wodospady krka wyjął telefon i zaczął dzwonić do syna,żeby szybko przyjechał to nas podwiezie.Byliśmy mile zaskoczeni :)
Generalnie: ja mam bardzo dobre dowsiwadczenia i liczę że tak już pozostanie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

a moze Chorwacja nie dla Polakow? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone