Widząc jak szybko rozwija się ten dział, jak wiele osób jeździ po Europie oraz jak w sumie ciężko znaleść w internecie konkretne wiadomości n/t indywidualnej turystyki pomyślałem sobie że fajnie byłoby mieć do dyspozycji takie forum w stylu CRO.PL ale traktujące o całej Europie a nawet przyległościach, bliższych i dalszych.
Dziwne że np. nie ma niczego takiego o Grecji, Italii, Hiszpanii o wielu innych krajach nie wspominając. Są oczywiście grupy dyskusyjne na "gazecie" czy "onecie" ale primo korzysta się z tego bardzo kiepsko, sekundo dla mnie te miejsca nie mają żadnego klimatu - korzystam tylko jak muszę-potrzebuję się czegoś dowiedzieć.
I tak też sobie pomyślałem że jakby się paru fajnych ludzi skrzyknęło, to możnaby coś takiego szybko uruchomić niewielkim kosztem własnej pracy (tj podzielenia się wiedzą i zarządzaniem/rozwojem forum) - na początek możliwości techniczne umożliwiają zero kosztów finansowych, z czasem można pozyskać reklamodawców, ktorzy zasponsorują zwiększony ruch na serwerze, a jakby dobrze poszło to i może na jakieś inne przyjemności kasa by się znalazła... Marzy mi się ładna oprawa graficzna, ciekawe dyskusje -kopalnia wiadomości, piękne galerie i porządek zamiast bałaganu (bez tysiąca postów o tym samym, trolizmów, chamstwa, etc). Wg mnie to nie jest trudne wręcz przeciwnie - kwestia chęci.
Co o tym myślicie? Czekam na konstruktywną krytykę
Jakby ktoś się pisał na coś takiego to niech da znać Zależy mi zwłaszcza na głosach prawdziwych globtroterów, zainteresowanych nie tylko chorwacją.