Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A może Bułgaria....

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 27.05.2007 11:23

I dlatego BG .... poczeka. Chyba jednak za dużo tych opinii o trudach podróży...
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 27.05.2007 11:25

No właśnie..może za rok, może za dwa lata..
Jest jeszcze tyle pięknych miejsc do zobaczenia :hut: :nice:
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 28.05.2007 17:35

....
Ostatnio edytowano 25.08.2009 06:59 przez to ja ewa, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 29.05.2007 10:09

to ja ewa napisał(a):
darekk_2005 napisał(a):Moje Pytania identyczne jak te Leszka i jeszcze jedna prośba może znajdzie się ktoś odwazny kto był i walnie opisik plus jakieś może fotki Bułgarii??coś na styl relacji z podróży?
Pozdrawiam i czekamy....

zapodaje Ci namiar na moje zdjęcia z Bg
http://www.album.astral.pl/album/index.php?action=login

Co do relacji-do tego to dar trzeba mieć :)

Niestety :(
Użytkownik o podanym loginie nie istnieje!
Spróbuj jeszcze raz.

Ale i tak znalazłem ;). W wyszukiwarce wystarczy wpisać "to ja ewa" :D i pojawia się galeria z Bułgarii :D
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 29.05.2007 10:26

Niestety dla mnie Bułgaria jest na nie. Nie trawię gruboskórnych Bułgarów. Moje wspomnienia z tego kraju są nad wyraz mieszane. Przy obecnej drożyźnie wybieram inne kraje, a co do jakości i czystości morza, a szczególnie brudnych plaż tez mam dużo zastrzeżeń.
Pozdrawiam.
Sicario
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sicario » 29.05.2007 15:22

Siemanko cromaniacy!
Jeśli ktoś chce dowiedzieć się czegoś więcej o BG to służę pomocą!
Byłem w 2005 , 2006!
Ewentualne pytania kierować na gg 5111533 skype: pitersa , adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdro wlk.!
Arturo1970
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arturo1970 » 29.05.2007 21:39

mama_Kapiszonka napisał(a):I dlatego BG .... poczeka. Chyba jednak za dużo tych opinii o trudach podróży...

Piękny kraj - Góry zwłaszcza w okolicach Vracy - jaskinie - jednak dla grotołazów, polecam piękną Varnę, piękne kobiety, gorąca woda, knajpki czynne całą noc. Nieprzyjemne słuzby bułgarskie na granicy. Przejazd przez RU bez problemu. Polecam BG. W tym roku jadę do HR ale w przyszłym - GR lub BG.
W BG siedziałem cały miesiąc.
Sicario
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sicario » 30.05.2007 08:50

Arturo1970 napisał(a):
mama_Kapiszonka napisał(a):I dlatego BG .... poczeka. Chyba jednak za dużo tych opinii o trudach podróży...

Piękny kraj - Góry zwłaszcza w okolicach Vracy - jaskinie - jednak dla grotołazów, polecam piękną Varnę, piękne kobiety, gorąca woda, knajpki czynne całą noc. Nieprzyjemne słuzby bułgarskie na granicy. Przejazd przez RU bez problemu. Polecam BG. W tym roku jadę do HR ale w przyszłym - GR lub BG.
W BG siedziałem cały miesiąc.

Podzielam zdanie przedmówcy!
Wszytko zależy od potrzeb i nastawienia:)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.05.2007 09:05

Nasze nastawienie to niestety plaża plaża plaża eweeeeentualnie coś w pobliżu obejrzeć, czy są jakies zamki, budowle z takiego okresu jak w Chorwacji :?: i gdzie ewentualnie :?:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 30.05.2007 09:19

Jeżeli wybrzeże to przede wszystkim należy zwiedzić.Zostało ono założone ok.V wieku p.n.e,więc jest na co popatrzeć.Oczywiście jeszcze starówka w Sozopolu,tez niesamowite miasto.Warto jechac do Warny ,piękny Park Morski,a w nim delfinarium .
Wracam do pierwszego zdania ,chodzi o Nesebyr.Przepraszam.
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 30.05.2007 09:26

Leszek Skupin napisał(a):Nasze nastawienie to niestety plaża plaża plaża eweeeeentualnie coś w pobliżu obejrzeć, czy są jakies zamki, budowle z takiego okresu jak w Chorwacji :?: i gdzie ewentualnie :?:

To co? Bułgarię zaleje 'zielona fala' ?
My wstępnie planujemy w tym roku Sozopol w sierpniu.
W samym Sozopolu masz zabytki, a obok park narodowy.
Chyba warto co jakiś czas odpocząć od Chorwacji.

Krzysztof
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.05.2007 09:28

My jedziemy 27 lub 28 lipiec do 12 sierpnia :D a Wy :?:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 30.05.2007 10:21

kw napisał(a):Chyba warto co jakiś czas odpocząć od Chorwacji.
Krzysztof

Wystarczy, że odpoczywam od niej średnio 11 miesięcy :P

Pozdrawiam
Rafał
Sicario
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sicario » 30.05.2007 10:41

Leszek Skupin napisał(a):Nasze nastawienie to niestety plaża plaża plaża eweeeeentualnie coś w pobliżu obejrzeć, czy są jakies zamki, budowle z takiego okresu jak w Chorwacji :?: i gdzie ewentualnie :?:

Dla chcącego-wszystko!
Na samym wybrzerzu jest pare ciekawych miejsc do obejrzenia!
Spokojnie na wypad 2 tygodniowy wystarczy atrakcji !
A plaża?
W pewnych rejonach nie zmienia się nic , nic na dobre-ludzie smiecą jak świnie -bułgarzy wiodą w tym prym-ale są takie miejsca gdzie w ciągu roku (2005-2006) zmieniło się b. dużo jeśli chodzi o czystość!Zaczynają sobie zdawać sprawę z tego co mają-i dbają!
Ja osobiście byłem mile zaskoczony tym co wydarzyło się w małym miasteczku niedaleko Varny!
Klasa-czysty piasek , bez jeża z petów , socjal super kafeji , knajpki, kultura pełną gębą!

I tanio!
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 30.05.2007 12:12

Leszek Skupin napisał(a):My jedziemy 27 lub 28 lipiec do 12 sierpnia :D a Wy :?:

Też bym chciał podobnie, ale to zależy w dużym stopniu od przyjaciół
z którymi pojedziemy - czy uda się im już wyrobić na piątek.
Żeby nie zaśmiecać forum, możemy więcej na ten temat
pogadać prywatnie.
Napisz na wilk(małpa)metal.agh.edu.pl to Ci więcej opowiem.
Krzysztof
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

A może Bułgaria.... - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone