Leszek Skupin napisał(a):Droga do Bułgarii....
1. Przez Serbię
2. Przez Rumunię
Tu mam straszny dylemat
Z jednej strony Rumunia jest w Unii i może jest już bezpieczniej niż kiedyś - krótsza droga ale czy przez to szybsza bo...
W Serbii leci się cały czas autostradą praktycznie do samego Nisu, do ktorego załatwiam drogę jadąc dwoma drogami E77 i E75, przez Budapeszt i Belgrad . A z Nisu już bezpośrednio przez Sofię do Sozopolu
Pozdrav
kw napisał(a):Już Ci chyba pisałem - my kiedyś jechaliśmy do Grecji przez Serbię i Bułgarię.
Nier wiem jak teraz, ale 5 lat temu "autostrada" do Belgradu miała tyle
wspólnego z prawdziwą, że była płatna. Trochę tak, jak teraz nasza
katowicka. Płaciło się za... oglądanie budowy drugiej nitki.
Droga w sumie niezła, ale tzreba uważać na suszarkowców pod wiaduktami.
Od Niszu do granicy bułgarskiej jazda przełomem rzeki Niszawa - piękna
widokowo.
W Serbii niedrogie hotele i motele, choć komfort raczej niski.
Leszek Skupin napisał(a):Tak sobie patrzę na tę mapę i patrzę i liczę odległości to z Nisu jest bliżej do Thessalonik niż do Sozopolu ........... Może jednak Grecja ........
Pozdrav
P.S. Tylko żona chce Bułgarię
zygmunt napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Tak sobie patrzę na tę mapę i patrzę i liczę odległości to z Nisu jest bliżej do Thessalonik niż do Sozopolu ........... Może jednak Grecja ........
Pozdrav
Leszek to masz podobny problem jak ja. Od zeszłego roku planuje wakacje na ten rok w Czarnogórze.3 tygodnie temu przyszedłdo mojej żony kolega i stwierdzil -jedziecie z nami do Bułgarii. A żona zapytała - a co ustalałes to z Zygmuntem. A kolega na to - nie on tez jeszcze nie wie. Tak więc od trzech tygodni na razie szukam informacji , przeglądam mapy itd na temat BG, A wyjazd byłby7 sierpnia. POZDRAV.
mMiejscowość nazywa sie Kraimorie między Burgas a Sozopolem.Kolega o którym pisałem wcześniej załatwił wszystko więc jedziemy na pewniaka.Co do spotkania na obczyżnie , to pomysł jest niezły i pewnie cos z tego wyniknie.A do wyjazdu jeszcze troche zostało czasu więc do tematu pewnie bedziemy wracać. POZDRAV.Leszek Skupin napisał(a):zygmunt napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Tak sobie patrzę na tę mapę i patrzę i liczę odległości to z Nisu jest bliżej do Thessalonik niż do Sozopolu ........... Może jednak Grecja ........
Pozdrav
Leszek to masz podobny problem jak ja. Od zeszłego roku planuje wakacje na ten rok w Czarnogórze.3 tygodnie temu przyszedłdo mojej żony kolega i stwierdzil -jedziecie z nami do Bułgarii. A żona zapytała - a co ustalałes to z Zygmuntem. A kolega na to - nie on tez jeszcze nie wie. Tak więc od trzech tygodni na razie szukam informacji , przeglądam mapy itd na temat BG, A wyjazd byłby7 sierpnia. POZDRAV.
Zygmuncie a masz już jakieś konkretne miejsce na mysli Bo my śmigamy do Sozopolu, a będzie tam również od 7 sierpnia kw z croforum i planujemy spotkanie cromaniaków na bułgarskiej ziemi czyli na wygnaniu .
Spróbujemy bułgarskiej rakiji
Tylko my jedziemy tydzień wcześniej co nie przeszkadzałoby temu, żeby się spotkać .