napisał(a) mirasowski » 08.08.2013 15:10
Przypomniało mi się, że wiem , słyszałem że są w Rogoznicy plaże zw. Kanica, Lozica, Ostricka luka ale która jest która to nie wiem. Wiem że marina Frapa najpiękniejszy i najbezpieczniejszy port w Chorwacji znajduje się w zatoce Soline posiada 300 miejsc do zacumowania i 150 przybrzeżnych stanowisk dla postoju statków. Warto zobaczyć. Proszę o to kilka fot:
Rogoznica a w sumie to marina Frapa otrzymała kolejny raz w tym roku błękitną flagę.
"Błękitna Flaga to prestiżowe wyróżnienie dla kąpielisk i marin, które spełniają normy czystości wody i bezpieczeństwa. Certyfikat przyznaje co roku na jeden sezon międzynarodowa Fundacja na rzecz Edukacji Ekologicznej." Po plażowaniu idziemy na obiad do centrum gdzie jest mnóstwo przepięknych knajpek, konob , pizzeri , Fast Food-ów. Dla każdego coś dobrego.
Mogę polecić np. restaurację Antonio w samym centrum miasta, Restauracja Pizzeria Fortuna, Restauracja Atrium znajdująca się blisko mariny Frapa.
A również można zjeść coś w trakcie spaceru deptakiem wzdłuż morza np placek ze szpinakiem
lub takie małe rybki smażone na głębokim oleju podane w bułce, palce lizać.