Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

a jak z bezpieczenstwem i komarami???

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
redusia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) redusia » 26.07.2004 09:16

witam,moze ktos wie jak to jest w Chorwacji z bezpieczenstwem?jade pierwszy raz (Makarska)i nie wiem czy trzeba i na co uwazac, jakies kradzieze?no i jak jest wieczorami na ulicach,czy mozna spokojnie chodzic bez ogladania sie za siebie??i jeszcze chcialam sie zapytac czy sa komary lub jakies muszki?
bede wdzieczna za kazda odpowiedz
Mniejszy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mniejszy » 26.07.2004 09:30

Hm. Na promie mój kumpel zostawił zegarek, dokumenty (karty kredytowe, pieniądze) oraz komórke na takim stoliku w korytarzu przy wejściu do ubikacji (co winno być przyczynkiem do akcji "Trzeźwy na promie"). Czyli - najbardziej uczęszczane miejsce na statku. Rano narobił paniki że go okradli :lol:
A wszystko leżało tak jak zostawił - znależliśmy dzwoniąc na jego komórke :D :D :D
Zdecydowanie spokój - i kradzieży mało.
(ze względu na temperature w środku samochodu zostawiałem go na noc z otwartą szybą na ulicy... - ale tego raczej nie polecam - zawsze sie jakiś lepkoręki trafić może...)
Pozdrowienia
Michał
Ps. Komar - zasadniczo nie ma - ale w tym roku było takie małe gryzące - zostają po tym małe czerwone kropki co nie swędzą. W najgorszym razie kupicie coś na miejscu. W supermarkecie widziałem i Off'a i Raid'a.
ibiza_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ibiza_ » 26.07.2004 12:59

redusia napisał(a):witam,moze ktos wie jak to jest w Chorwacji z bezpieczenstwem?jade pierwszy raz (Makarska)i nie wiem czy trzeba i na co uwazac, jakies kradzieze?no i jak jest wieczorami na ulicach,czy mozna spokojnie chodzic bez ogladania sie za siebie??i jeszcze chcialam sie zapytac czy sa komary lub jakies muszki?

hej;) nie mam zlego doswiadczenia jesli chodzi o kradzieze w Chorwacji ( wrecz przeciwnie nawet nie slyszlalam o takowych ) ale dla walsnego spokoju i bezpieczenstwa, kseruje wszytkie dokumenty, szczegolnie paszport, dowod czy dokumenty auta:) malo kosztuje a moze sie przydac:)
Oczywiscie, zycze zeby sie NIE przydalo;)
Milego pobytu:)
Ibiza
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 26.07.2004 13:35

Chorwacja w przeciwenstwie do Polski to kraj gdzie samochody stoja otwarte, nikt nie zamyka lasek na kierownice i nie nosi ze soba radia...

Piotr
griko1
Odkrywca
komar

Nieprzeczytany postnapisał(a) griko1 » 26.07.2004 14:17

witam
dodam ze czesto auta stoja otware z kluczykami w stacyjce kradzieze naleza do zadkosci komary sa ale tylko jak robi sie zimnej na korculi pojawiały sie jak cykady przestawały cykac a to oznaczało ze jest ponizej 25 stopni i nie ma słonca
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 26.07.2004 14:44

po raz pierwszy w tym roku trafiłem na komary na wyspie Murter,
a cykad rzeczywiście jakby mniej (może tylko na Murterze)
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 26.07.2004 14:47

Komara w Chorwacji jeszcze nie widziałem a bezpieczeństwa można tylko pozazdrościć
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 26.07.2004 14:51

A moze autorowi watku chodzilo o motorower????
O Syrenki Warszawy nikt sie jeszcze nie pytal ... :D

Piotr
redusia
Plażowicz
dzieki!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) redusia » 26.07.2004 17:46

bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi,jestescie super :D
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 26.07.2004 18:50

redusia napisał(a):witam,moze ktos wie jak to jest w Chorwacji z bezpieczenstwem?jade pierwszy raz (Makarska)i nie wiem czy trzeba i na co uwazac, jakies kradzieze?no i jak jest wieczorami na ulicach,czy mozna spokojnie chodzic bez ogladania sie za siebie??i jeszcze chcialam sie zapytac czy sa komary lub jakies muszki?

A ja w sprawie komarów,podczas kilku moich pobytów tylko raz spotkałem sie z komarami ? a było to w ubiegłym roku w Bibinje.
Zatrzymaliśmy sie na noc na kwaterze nad samym morzem,w nocy
było bardzo ciepło , gorąco i niestety pogryzły nas komary,byliśmy bardzo zaskoczeni--nie wiem czy to jest normalne w tych rejonach-
może ktoś się wypowie
:lol:

pzdr
:papa: :papa:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone