Widzę że temat niebezpiecznie zboczył w kierunku porównań wycieczek "samochodowy dojazd własny" do wycieczek "Kreta 7 dni samolotem";
Uważam, ale to jest od razu zaznaczam moja prywatna opinia - że "NIE MA NAJMNIEJSZYCH SZANS ŻEBY 2 OSOBOM (Parze) UDAŁO SIĘ ZMIEŚCIĆ W KOSZTACH PRZY POBYCIE NA PRZYZWOITYM POZIOMIE w CHORWACJI W CENIE, JAKĄ KOSZTUJE PRZECIĘTNE LAST MINUT SAMOLOTOWE NP. do GRECJI"
ten wniosek nie opieram na opowieściach nie wiadomo kogo i nie wiadomo jak żyjącego i jak rozrzutnie, tylko byłem parę razy na wycieczce samochodowej i np średnie wakacje w taniej Słowenii to jest 1000+2500+2500 to jest 6000 tysięcy (Ci co byli to im nie muszę objaśniać tych kwot sami wiedzą o czym piszę) a Kreta all inclusiv w czerwcu tego roku kosztowała 2x1350 + 2000 = 4700.- Warunki: lepsze na Krecie, swoboda: lepsza w Słowenii, radocha i tu i tu taka sama - ale ja tego nie porównuję, raczej podchodzę tak że i to i to trzeba zaliczyć więc polecam Kretę 5-12 czerwca i dla odmiany Słowenię 20-27 sierpnia; ja z obu pobytów byłem zadowolony, ale nie zgodzę się z opinią że dojazdówka do Chorwacji (Słowenii, wszystko jedno) jest tańsza; jak się udaje pobyt pod namiotem etc. to być może; na wycieczkach lotniczych nie jeździ się do namiotów i tam jest inny standart, odpowiedzcie sobie na pytanie ile kosztuje podobny hotel w "dojazd własny" bo ja na Krecie spałem w hotelu naprawdę wysokiego standardu (w tak niskiej cenie wycieczki) i to się ma nijak do ofert, które objeździłem w wyjazdach "dojazd własny"
Słowem dla mnie CHorwacja dojazd własny jest droższa niż samolotówki np na tani Rodos, Zakhyntos czy Kretę, bo w gruncie rzeczy pod wieloma względami jest cenniejsza od tych wycieczek.