Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A czy jest dostępne czasowe AC?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lotnick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnick » 27.05.2011 23:41

Słuchajcie, a czy jest możliwość wykupienia AC na 2 tyg do miesiąca? Chcielibyśmy się zamienić z Rodzicami samochodami na wyjazd, ale oni nie mają AC, więc ryzyko nas blokuje. Kwota roczna za Corollę z 2008 też nas blokuje...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2011 23:43

nie ma takiej możliwości
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 28.05.2011 02:48

Nie odpowiem na to pytanie ale zawsze pozostaje wykonanie 3-4 telefonów do największych ubezpieczycieli i masz gotowa odpowiedź i podziel sie tym na forum :D
Radoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radoo » 28.05.2011 18:10

Witam.

Ostatnio (kilka dni temu) rozmawiałem z klikoma ubezpieczycielami w kwestii nowej umowy na moje auto. Podczas rozmowy padło stwierdzenie, że u nich mozna wykupić czasowe AC. To firma z czwórki AXA, Link4, PZU lub Aviva.
lotnick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnick » 28.05.2011 21:33

W poniedziałek dzwonię, zobaczymy. To znaczy w PZU jest, ale na miesiąc cena wynosi chyba 70% rocznej składki...
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 29.05.2011 04:15

Jest taka możliwość,ale jest bardzo drogo,jest to pomiędzy 60-80% składki roczej bez zniżek.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 29.05.2011 10:14

Radoo napisał(a):Witam.

Ostatnio (kilka dni temu) rozmawiałem z klikoma ubezpieczycielami w kwestii nowej umowy na moje auto. Podczas rozmowy padło stwierdzenie, że u nich mozna wykupić czasowe AC. To firma z czwórki AXA, Link4, PZU lub Aviva.

A czy chodzi o AC europa ?
Bo okazuje się że "normalne AC" nie działa poza granicami Polski.
Trzeba wykupić opcję z europą. Ja z tego zrezygnowałem ale przed wyjazdem dopytam czy można dokupić.

Choć z drugiej strony - to chyba w Cro samochodów nie kradną ....
lotnick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnick » 29.05.2011 14:00

Bardziej od kradzieży obawiam się obtarć i jakichś mechanicznych uszkodzeń, wąsko tam, a jeżdżą ostro.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 29.05.2011 14:19

lotnick napisał(a):Bardziej od kradzieży obawiam się obtarć i jakichś mechanicznych uszkodzeń, wąsko tam, a jeżdżą ostro.

Zawsze możesz zgłosić że ktoś Cię obtarł w Polsce i nie wiesz kto ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2011 14:39

pawelli napisał(a):
lotnick napisał(a):Bardziej od kradzieży obawiam się obtarć i jakichś mechanicznych uszkodzeń, wąsko tam, a jeżdżą ostro.

Z tym, że możesz mieć problem przy wyjeździe z Cro...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.05.2011 15:41

Bocian napisał(a):
pawelli napisał(a):

Z tym, że możesz mieć problem przy wyjeździe z Cro...

To chyba zależy co zostanie uszkodzone i w jakim stopniu.
Mnie np. (lata temu); pirat drogowy urwał boczne (moje) lusterko. Jak wracałem to powiązałem to sznurkami, taśmami ale długo nie ujechałem. Rozwaliło się samo. Sterczał w zasadzie sam kikut ale na całej trasie przejazdu żadna policja mni trudności z jazdy nie robiła.
W kraju nie zgłaszałem szkody ponieważ strata na zniżkach a cena lusterka w zasadzie się równoważyły ( cena lusterka chyba coś około 700 zł więc można było zgłaszać)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.05.2011 15:56

A nas w '97 zatrzymali na granicy Węgry - Słowacja właśnie Madziarzy i zażądali dokumentu policyjnego gdzie został uszkodzony klosz tylnej lampy w Corsie kuzyna. Lekkie pęknięcie + dziura wielkości 5zł. Papier oczywiście mieliśmy po tym jak rejsowy autobus sprzątnął pół parkingu przed knajpą gdzie się zatrzymaliśmy.

Tak więc Woka miałeś dużo szczęścia, bo generalnie bez lusterka to nawet nie masz prawa za własną bramę wyjechać a jak wyjedziesz to pierwszy napotkany policjant ma prawo a nawet obowiązek zatrzymać Ci dowód rejestracyjny i ewentualnie odholować samochód na lawecie.
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 29.05.2011 16:37

lotnick napisał(a):W poniedziałek dzwonię, zobaczymy. To znaczy w PZU jest, ale na miesiąc cena wynosi chyba 70% rocznej składki...

napisz co ustaliłeś, mnie też to ciekawi
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.05.2011 18:55

Rysio napisał(a):Tak więc Woka miałeś dużo szczęścia,...

Zapewne tak.
Ja też miałem protokól spisany przez policję chorwacką ale faktem jest, że nikt mnie nie zatrzymał, nikt nie zapytał.
Na dodatek ..... przecież wówczas były jeszcze kontrole na granicach.
Protokół zapewne jeszcze gdzieś mam ... na pamiątkę. :wink:
wojciechmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 02.06.2011 07:30

I jak udało się coś ustalić?
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone