Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A co to takiego ?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DjDhan
Autostopowicz
A co to takiego ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) DjDhan » 11.08.2012 14:06

Witajcie

Jestem obecnie w Omiszu. Wszystko jak w bajce :) Głównym moim zajęciem jest wyławianie muszelek których mam już dość sporo :) Dzisiaj jednak podczas nurkowania natknąłem się na jakieś zwierzątko. Nie wiem niestety co to jest, spotkał się ktoś z Was z czymś takim ?

Obrazek
Obrazek

Widziałem w wodzie również tak jakby szkielety tego czegoś, idealnie białe z wtłoczoną gwiazda z góry. Niestety bardzo delikatne i kruche, wiec nie dało się wyciągnąć z wody.

Może jak już tu jestem to zapytam czy ktoś zna sposób, aby przyrządzić te oto smakołyki

Obrazek

zupa z nich nie jest za dobra hehe :)

tyle ich mam że żal wyrzucać, w restauracjach widziałem że serwują tylko takie czarne. Czy te moje są w ogole jadalne ?

Prosze o odpowiedzi :) Serdecznie pozdrawiam Mateusz.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 11.08.2012 15:53

Czesc Mateusz jest to jezowiec nieregularni, zamieszkuje w piaskowim osadzie. Pozdrawiam Leon
DjDhan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DjDhan » 11.08.2012 16:15

o widzisz. Dziekuje Leon za odpowiedz, wlasnie sprawdzam w goglach i faktycznie to on hehe :)

a co z moimi czerwonymi ślimaczkami ? da sie je jakoś smacznie zjeść ? wujek google ciagle tylko o tych czarnych muszlowatych opowiada, ciezko znaleść własnie cos o tym co ja łapie ;)
eRBe
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) eRBe » 26.08.2012 17:06

Mialem zakladac nowy watek, ale podlacze sie pod ten, bo idealnie pasuje do mojego pytania :) Otoz dzisiaj calkiem niespoziewanie naszedl nad Pag sztorm Nevera. W ciagu 5 min. zrobil sie istny sajgon. Wszystko latalo po plazy, z balkonu porwalo parasol, porozrzucalo krzesla i zrobily sie dosc spore fale. Jak to wszystko przeszlo to poszlismy na plaze poszukac muszelek i znalezlismy duzo martwych stworzen wyrzuconych na brzeg. Niektore sie jeszcze ruszaly, inne wrecz byly porozbijane o skaly. I teraz pytanie, czy ktos wie co to za zwierzaki?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.08.2012 18:24

To jest ogórek morski czyli strzykwa.
eRBe
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) eRBe » 26.08.2012 21:15

Dzieki, bo nawet nie wiedzialem czego szukac. Widze, ze temat tego oblesnego "zwierza" juz sie pojawial na forum ;)

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone