Plumek napisał(a):mab napisał(a):raczej 27 które jest znacznie lepsze... nie mówiąc już o 28...
27 i 28...
27 - mnie zabija. Wg mnie to nieumiejetny kadr. Żólte "coś" włażące w oko z prawej strony... Jesli brodacz miał być sfocony z ukrycia - powinien być bardziej schowany, a pierwszy kadr nie aż tak bardzo rozmyty.
28 - za wąsko, za mała GO. Nie bedąc w Mostarze nie można się domyślić, ze ta rozmyta plama z prawej to Stari Most, o który cała rzecz sie rozbija...
Co do szukania i eksperymentowania... Każdemu wolno. Nie na darmo jednak jeszcze za czasów miłościwie panujących manualnych analogów, każdy przyzwoity fotograf miał ze sobą 28, 50 i 135...
31 - brak szczegółów w cieniach i w światłach - niczym nie ujmujący kadr
.......................................................................................................
Też tak to widzę
27 to konglomerat reporterki i portretu...stad "te żółte" mimo ,ze przeszkadza akceptuje.
28 tylko zarys mostu bardziej do mnie przemawia ... jest jakby w tle ale nadal obecny.
30 mam mieszane uczucia oglądając ten portret (ale nie bede tu mieszal...)
31 poprostu fotka
32 sympatyczna fotka
33 ciepły portret...w kolorystyce zachodzącego słońca...
tak 85 w portretach jest ....
Qrcze Fotosik zredukowal moje fotki...samoistnie je obrabjajac i likwidujac jakosc... ;( ale juz poprawilem i sa w pelnej krasie...