DREAM TEAM- czyli Mikołaje, Majkel, Adam i nieokiełznany Zbychu z Kasią i Kondziem a potem Ślązaki w natarciu i zwierzyniec u Dario w Vodicach a na sam koniec akcija w KFC
ODCINEK 1 - Dlaczego Vodice?
Gdy zasiadałam pierwszy raz do czytania tego forum z podziwem czytałam opinie i uwagi Cromaniaków. Miałam ogromny mętlik w głowie i wybór 1 miejsca do wyjazdu do Cro nie był łatwy choć ze względu na wiek Młodszego ograniczony do północy więc wybór padł na Fazanę - relacja z pobytu 1.
1 raz w Cro
Drugi raz trzeba było spróbować trochę niżej - pobyt w Dramalj utwierdził nas w przekonaniu że Cro rzeczywiście wciąga jak znakomita książka a widok Plitvickich jezior pomimo upału, zmęczenia i targania Młodszego z wózkiem był jednym z tych niezapomnianych.
2 raz w Cro
Jednak to trzeci raz (bo przecież do 3 razy sztuka) otworzył nas na PRAWDZIWĄ CRO - pełną fantastycznych ludzi, nieznanych smaków, tradycji, historii i tego ichniego "polako". To własnie wtedy stało się coś przez co wracamy tam każdego roku - Dario szacun w tym miejscu
3, 4, 5, 6 i 7 RAZ W CRO - VODICE
W ubiegłym roku próbowaliśmy tam nie pojechać - spędziliśmy skądinąd fantastyczne chwile w naszych górach - jednak los i domingos chciał inaczej i we dwójkę - ja i małż w sierpniu 2013 polecieliśmy do Cro.
Mina Dario, który był na nas cytuję "ukurwiony" że go olaliśmy - bezcenna to był największy numer jaki odwaliliśmy. Niczegoniespodziewający się Dario przyjął pod swój dach Majkela, z którym my byliśmy w zmowie, bo wynajmując apartman u Darka posiadał jeden wolny pokój i tak oto w kwietniu zabookowalismy z Berlina lot do Splitu a Majkel z Gosią odbierając nas z lotniska odebrali równiez telefon od Dario z pytaniem czy nie mógłby się przekimać w ów pokoju Łukasz ... i Darek zdębiał słysząc "nie da rady a dowiesz się mniej więcej za godzinę". Mniej więcej za godzinę Dario wyglądał tak
to był 2013 a wcześniej 2010 i 2011
oj w 2012 nie zrobiłam relacji ale mogę pobyt tam określić jako plażing&smażing
w 2014 stało się jasne że kierunek może być tylko jeden i tak oto stawiamy się u Dario w Vodicach 12.06.2014 - Mundial czas zacząć
ale zanim zaczniemy musimy przebrnąć przez POLSKIE DROGI - ale to w drugim odcinku
i tu potencjalnych oglądaczy wątku "oszczegam" ze nie wiem kiedy czas posiadac będę do zasiadania i pisania, niemniej jednak obiecuję robić to w miarę często - w miarę możliwości