Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

60milEURO

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leon
Cromaniak
60milEURO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 19.12.2005 14:29

Gratuluje Polakom rzandu ktory winegocionowal prawie 60 miliardow euro na okres 2007-13. Czymam kcuki zebisce to dobrze zagospodarowali.
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 19.12.2005 14:50

Leon napisał(a):Gratuluje Polakom rzandu ktory winegocionowal prawie 60 miliardow euro na okres 2007-13. Czymam kcuki zebisce to dobrze zagospodarowali.

To jeszcze nie tak hop siup i mamy ;) Póki co to mamy "możliwość" pobrania tylu ze współnej kasy. Czy to wykorzystamy zależy już tylko od nas.

A tak propos jakie są nastroje w Chorwacji odnoście UE (pro czy anty ?)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 19.12.2005 21:53

...bardziej skepticzne i anty...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.12.2005 22:56

Z okazji Świąt i Nowego Roku życzę:
mniej sceptycyzmu :smo: a więcej pro :smo:
:papa:
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 19.12.2005 23:21

zgadzam sie...
pro...kobiety
pro..dobre wino
pro...odpoczinek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2005 23:27

Leon napisał(a):Gratuluje Polakom rzandu ktory winegocionowal prawie 60 miliardow euro na okres 2007-13. Czymam kcuki zebisce to dobrze zagospodarowali.

Leonie....nie mamy żadnych szans na zagospodarowanie tej kasy...bo....wnioski o dotacje unijne są chore i nie mają powiązania z rzeczywistością......nie gratuluj nam rządu takiego jaki mamy, bo ja Ci powiem.....za kilka lat wygra strona przeciwna - dlatego, że obecni nakradną...i przepadną w następnych wyborach....a Ci którzy nastaną ponownie....to Ci starzy aferzyści....sprzed 4 lat....i tak się to w kółko kręci...... :cry: mam nadzieję, że wiesz o czym gadam.....a jak nie...to niech Ci to przybliży żona - Polka...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.12.2005 23:40

slapciu... jak się tak to kółko kręci... :cry: , to może za kilka lat
nie wybierać "nowych złodziei" :wink:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 19.12.2005 23:41

Niestety, znowu Polska przez chwilę pozostała osamotniona w walce o wysokość dotacji budżetowych. Jedynie "bratanki" z naddunajeckich puszt, co to papryką mogliby pół Europy zasypać, wsparli nas w batalii o Euro. Standartowo Czesi i Słowacy siedzieli cicho jak mysz pod miotłą, żeby nie narazić sie "starej Unii", a teraz juz głośno i oficjalnie triumfują.
Bo warto wiedzieć, że Polska walcząc dla siebie, walczyła o pieniądze dla calego regionu.

A czy wykorzystamy całośc naszej puli? Z pewnościa nie. Analitycy mówią, że sukcesem będzie wykorzystanie w 70 - 80%.
Ale do tego trzeba uprościć procedury pozyskiwania środków unijnych, ujednolicic prawo, zlikwidować biurokratyczną, rozbuchaną administrację.
No i niestety, pierwsi musimy wyłożyć. Tak, tak, sprawdza się stara zasada: żeby wyjąć, trzeba wsadzić ( i bez podstekstów tu proszę :twisted: )

Pozdrawiam
Rafał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2005 23:46

Janusz Bajcer napisał(a):slapciu... jak się tak to kółko kręci... :cry: , to może za kilka lat

Janusz...w związku z powyższym...nie ma juz kurna z kogo wybierać..... :cry: ....no chyba , że z CRO.PL... :lol: :lol:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 19.12.2005 23:52

Leon napisał(a):...bardziej skepticzne i anty...

Prawdę powiedziawszy, nie dziwie się. Paręnaście lat temu opuściliście inną "unię'.........

Pozdrawiam
Rafał
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.12.2005 00:00

slapol napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):slapciu... jak się tak to kółko kręci... :cry: , to może za kilka lat

Janusz...w związku z powyższym...nie ma juz kurna z kogo wybierać..... :cry: ....no chyba , że z CRO.PL... :lol: :lol:

A więc to już jest jakiś wybór :wink:
A może trzeba dać szansę realnej polityce :?:
http://www.e-upr.org/mw2/panstwo.html
Pozdrawiam
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 21.12.2005 10:16

slapol napisał(a):

Slapol popieram Cię w 180 % :lol: , a poza tym to odpędż od siebie te czarne myśli- zbliża się sylwester, a po nim tylko rzut kamieniem i piwko w Rynku w miłym towarzystwie, a potem drugie, a .................. :lol: , i już trzeba będzie wyjeżdżać do cro :D
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.12.2005 14:28

slapol napisał(a):

Leonie....nie mamy żadnych szans na zagospodarowanie tej kasy...bo....wnioski o dotacje unijne są chore i nie mają powiązania z rzeczywistością......

Sławku, akurat to po trosze moja branża i powiem Ci, że ... Polak potrafi! Wykorzystujemy (jako naród) coraz więcej kasy, jesteśmy w tym coraz sprytniejsi. A do końca roku 2007 (bo wcześniej te fundusze na bank nie zostaną uruchomione) to wprawimy się w boju na maxa!
Fakt, że PARP czy inne instytucje mają czasmai chore przepisy, np nasza Klientka za dotację w wysokości 17 000 zł miała dać jako zabezpieczenie weksel in blanco oraz hipotekę na własnościowe mieszkanie ;-)
A naszym kieleckim mistrzem w wyciąganiu kasy jest firma E.Zetki. Szczerze zazdroszczę takiej przedsiębiorczości!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.12.2005 20:23

Renata (moja żona) miała przyjemność (wątpliwą :wink: ) przygotowania takich wniosków - jak czytałem po raz 14 te same pytania w nich zawarte...to flaki się we mnie wywracały...i od razu musiałem iść na piwo, żeby sie odstresować... :wink: ... teraz to mi tam "kalafior - przysłowiowy" smsuję do Kominesku i mam kompana, ale wtedy jeszcze go nie znałem :cry: :wink:
Dobrze MAMO - wprawiajmy się w tą biurokrację - jestem ZA. W końcu ONI nasze rynki zbytu - a MY skok na ICH kasę...i tak trzymać !!!
Pozdravki
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.12.2005 21:31

Jest pomysł ,by ten kto ma pomysł na wykorzystanie tych finansów nie pisał sam wniosku (bo się załamuje lub idzie na piwo co wychodzi na to samo :wink: ) lecz byłyby do tego powołane instytucje lub firmy,a wnioski byłyby uproszczone.
(do wzięcia jest juz w sumie około 90 miliardów euro)
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone