Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

600 Trip czyli Chorwacja na 2 tyg. za 600zł! UP! #6 str. 23

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: 600 Trip czyli Chorwacja na 2 tyg. za 600zł! UP! #6 str.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2017 22:06

"A mogło być trochę inaczej, kuzynka która jechała kilka dni po mnie autostradą potrzebowała paszport (z dowodem zawracali) jednak nie dziwie się. "

A to wydaje się dziwne. Może dowód miała nieważny ?
maksle
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksle » 26.02.2017 21:17

śmigacz napisał(a):No fajnie jesteśmy w kraju docelowym. Tylko nie znikaj nam na długo z kolejną częścią.

Dlaczego? I tak przecież fotki są z internetów a tekst bez polotu bo tam nie byłem :lol:
A poważnie, teraz już będzie częściej. A przynajmniej mam taką nadzieję.

bigredone napisał(a):"A mogło być trochę inaczej, kuzynka która jechała kilka dni po mnie autostradą potrzebowała paszport (z dowodem zawracali) jednak nie dziwie się. "

Sam się mocno dziwiłem zwłaszcza, że przecież przekraczałem granicę tutaj na dowodzie a na autostradzie już nie? Ale podejście Słoweńskich mundurowych do przejezdnych jest delikatnie mówiąc nieuprzejme o czym przekonałem się dosadnie na powrocie :evil: . Więc jestem w stanie w to uwierzyć. Zwłaszcza, że nie jest to info od znajomej znajomego znajomej :D .
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 26.02.2017 21:24

maksle napisał(a):Dlaczego? I tak przecież fotki są z internetów a tekst bez polotu bo tam nie byłem

Podsumowania będą na końcu póki co to jestem z Tobą. Czy mnie rozczarujesz po zakończeniu relacji to tylko sam to wiesz. Pisz dalej.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.02.2017 22:53

maksle napisał(a):
bigredone napisał(a):"A mogło być trochę inaczej, kuzynka która jechała kilka dni po mnie autostradą potrzebowała paszport (z dowodem zawracali) jednak nie dziwie się. "

Sam się mocno dziwiłem zwłaszcza, że przecież przekraczałem granicę tutaj na dowodzie a na autostradzie już nie? Ale podejście Słoweńskich mundurowych do przejezdnych jest delikatnie mówiąc nieuprzejme o czym przekonałem się dosadnie na powrocie :evil: . Więc jestem w stanie w to uwierzyć. Zwłaszcza, że nie jest to info od znajomej znajomego znajomej :D .
Nie chce mi się w to wierzyć ... kwestie dokumentów reguluje umowa międzynarodowa i pogranicznicy nie mogą sobie ot tak dla widzimisię jej łamać. Często zwracają się o "pasport" co nie znaczy, że im chodzi faktycznie o ten dokument. Kiedyś kolega też mocno się upierał, że tylko na paszport puszczają nawet mi fotki z przejścia przesyłał gdzie nad bramką był napis "Only pasport" i jakoś przez te bramki normalnie przejechaliśmy na dowody.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 27.02.2017 19:14

śmigacz napisał(a):
maksle napisał(a):Dlaczego? I tak przecież fotki są z internetów a tekst bez polotu bo tam nie byłem

Podsumowania będą na końcu póki co to jestem z Tobą. Czy mnie rozczarujesz po zakończeniu relacji to tylko sam to wiesz. Pisz dalej.

Popieram, każdy ma prawo do obrony swoich argumentów. Ja też czekam cierpliwie do końca tej relacji:)
su-petar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) su-petar » 27.02.2017 23:30

Witaj,

Czytając Twoją relację wróciłem wspomnieniami do mojej pierwszej wyprawy (z kumplami ze szkoły średniej) nad Jadran. Po zdobyciu paszportu (jednokrotnego przekrczenia granicy, odebranego na komendzie MO w Nowej Hucie, po wcześnijszym zdobyciu zaproszenia do Jugosławii i zezwolenia z Wojskowej Komendy Uzupełnień) na kraje kapitalistyczne, pojechaliśmy (pociągiem, autobusem, no i oczywiście stopem) do Kumboru. W plecakach (oprócz towaru do sprzedania w Suboticy) były zupki w proszku, makarony, konserwy, dżemy itp. (no i dźwigaliśmy butlę gazową, ale już nie pamiętam, jaką miała pojemność - nieco większa od kamienia do karlingu). Momentami było ciężko (np. jak się zarzucało plecak - taki ze stelażem -, tj. najpierw na kolano, a dopiero potem na plecy - jak sztangę :D, wydzielane dzienne racje żywieniowe :D idt.), ale wspomnienia niezapomniane do dziś, np. wspólny śpiew Autobiografii (i innych, ale ten kawałek znał każdy z nas :D ) jadąc stopem z Nowego Sadu do Belgradu (na odkrytej pace ciężarówki), poznanie uroczej Portugalki, która wracała ze studiów w ZSRR - oczywiście rozmawialiśmy po rosyjsku - do domu w Faro, czy też widok zatoki kotorskiej z autobusu linii Titograd (obecna Podgorica) - Dubrownik (przez Cetinje). No i nasze wielkie zdziwienie, że mydło w Jadranie się nie pieni (zepsuło się, czy co :?: ).
Czekam na ciąg dalszy, fajne fotki.
PS. nie ma dla mnie znaczenia, czy wydałeś na wyprawę 600 zł, czy 650 zł.

Pozdrawiam
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 28.02.2017 06:58

su-petar napisał(a):
PS. nie ma dla mnie znaczenia, czy wydałeś na wyprawę 600 zł, czy 650 zł.

Pozdrawiam

Dla mnie też nie ma znaczenia czy wydał 600zł czy 650zł.
Dla mnie ma znaczenie czy wydał 600zł czy 1200zł :smo:

Ale czekam do końca relacji..
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 28.02.2017 14:01

Miło się czyta relację, ale ta fala hejtu, bo inaczej tego nie można nazwać, zwłaszcza ze strony Janusza jest żałosna. I przestań chrzanić i zasłaniać się żenującym tłumaczeniem "ja tylko zadaję pytania". Powinieneś tu świecić przykładem...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.02.2017 14:06

grzesiek-swidnica napisał(a):Miło się czyta relację, ale ta fala hejtu, bo inaczej tego nie można nazwać, zwłaszcza ze strony Janusza jest żałosna. I przestań chrzanić i zasłaniać się żenującym tłumaczeniem "ja tylko zadaję pytania". Powinieneś tu świecić przykładem...

Wrócę że szpitala to ci opowiem. :papa:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 28.02.2017 17:48

Każdy ma prawo do swojej opinii, a przecież nikt tu autora nie wyzywa. A to że wielu mą wątpliwości to chyba uzasadnione. 600zł to jakkolwiek by na to nie patrzeć jest baaaardzo mało jak na 2 tygodnie w Chorwacji z przejazdem. Jeżeli faktycznie to się udało to szacunek dla autora.

Ale ja w dalszym ciągu czekam na podsumowanie ile kolega zapłacił za paliwo w obie strony. :mrgreen:
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 28.02.2017 21:00

Zawracano z dowodem? Nie wierzę i nie uwierzę. Zwykle jest jakieś drugie dno, o którym ludzie nie chcą napisać i tyle. Byłam w Chorwacji kilka razy także w czasie kiedy były potrzebne paszporty. I wjechaliśmy do tego kraju mając dwa z pięciu paszportów nieważne! Celnik tylko rzucił okiem i kazał jechać. Na każdej granicy.
_Piotrek_
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Piotrek_ » 28.02.2017 23:10

Kilkanaście lat temu byłem na miesięcznych wakacjach w Oslo i Tonsbergu, a kilka lat później ponad dwumiesięcznych wakacjach w Atenach. Dzieki tobie z uśmiechem wracam wspomnieniami do tamtych czasów. Z obu wyjazdów wróciłem z większą ilością kasy niż wziąłem ze sobą, więc te 600 pln to żaden wyczyn ;). Dzisiaj, z wygody na taką podróż bym się nie zdecydował, ale z ciekawości będę zaglądał do Ciebie, bo z pewnością jest to relacja jakich mało. Pozdrawiam :).
Franz
Legenda
Re: 600 Trip czyli Chorwacja na 2 tyg. za 600zł! UP! #3 str.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 01.03.2017 00:19

śmigacz napisał(a):Kto miałby ochotę wybrać się w pojedynkę na taką wyprawę? Pewnie nikt i za to moje uznanie dla autora.

Wiele relacji z wyjazdów właśnie na takiej zasadzie zamieściłem na tutejszym forum.

Dla autora uznanie z mojej strony, że się nie zniechęcił.

Pozdrawiam,
Wojtek
arek_sosnowiec
Cromaniak
Re: 600 Trip czyli Chorwacja na 2 tyg. za 600zł! UP! #3 str.

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 01.03.2017 08:06

Franz napisał(a):Wiele relacji z wyjazdów właśnie na takiej zasadzie zamieściłem na tutejszym forum.

I są to relacje godne studiowania. Tym bardziej, że często pojawiają się w nich miejsca raczej omijane przez turystów. Piszę to jako Twój wierny, choć nie zaśmiecający relacji swoimi wpisami, czytelnik :papa: .

Franz napisał(a):Dla autora uznanie z mojej strony, że się nie zniechęcił.

Pozdrawiam,
Wojtek

I ja trzymam kciuki, że autor dokończy relację.
Pomijając wątpliwości innych osób dot. budżetu (sam więcej wydaję na dojazd i powrót :oops: ) to jednak w mojej opinii czyta się to dość przyjemnie. No i całkiem fajne zdjęcia. Jest szansa obejrzeć to co zwykle omijamy pędząc autostradami aby szybciej do celu ...
A co do budżetu... Może warto poczekać do końca? Autor obiecał podsumowanie wydatków.
Wołek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wołek » 01.03.2017 15:06

Budżet - budżetem... ale trochę się zdziwiłam czytając część komentarzy (jakimś cudem przebrnęłam przez wszystkie). Czasem to mi przypominało taką małą wojenkę, zupełnie jak nasze pseudo-wojenki "polsko-polskie". Teraz to się "hejt" nazywa jak kto woli. Tylko pytam "po co?". Oczywiście każdy ma prawo pytać, wątpić, nie wierzyć lub wręcz przeciwnie, podziwiać czy chwalić. Każdy teoretycznie ma też prawo żreć się na forum, atakować, dogryzać i prowokować. Tylko pytanie w jakim celu funkcjonuje to forum - czy żeby koniecznie coś komuś udowadniać? Jak dla mnie, to potencjalny klimat relacji został przyćmiony niektórymi komentarzami, które nie wiem czemu ale tak jakoś mają w moim odczuciu negatywny oddźwięk. Autor relacji robi na prawdę fajne zdjęcia, chce się podzielić swoimi wrażeniami z wyprawy i robi to tak, jak potrafi. Nie ma przecież jednego sztywnego wzorca, jak taka relacja ma wyglądać. Proponuję poczekać na koniec i wówczas pokusić się o ocenę, czy ma to coś wspólnego z rzeczywistością, czy też jest ponaciągane. Tym czasem relacja zaczęła żyć własnym - drugim, trochę dziwnym życiem. W sumie to można to uznać za sukces, bo w zasadzie autor jeszcze nie rozpisał się na dobre a tu tyle stron i odsłon! Inni to się nieźle muszą natrudzić, żeby ich wątek miał choćby 1/4 z tego :?
Podsumowując - uważam, że na tym forum jest wielu fajnych, wartościowych i życzliwych ludzi, którzy potrafią zafascynować swoimi podróżami, wrażeniami i osobowością niezależnie od zasobności portfela. Z każdej relacji można wyciągnąć coś wartościowego i obędzie się bez osobistych wycieczek w kierunku innych uczestników forum. I moim zdaniem taki jest właśnie cel tego forum, gdyby komuś po drodze umknęło.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę pięknych wakacji w tym roku oraz ciekawych, zaskakujących i zachwycających relacji. :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

600 Trip czyli Chorwacja na 2 tyg. za 600zł! UP! #6 str. 23 - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone