Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s napisał(a):Żeby te błota cokolwiek zadziałały to trzeba by w nich się taplać całe 2 tygodnie. Incydentalne użycie nie zaszkodzi i nie pomoże
Zaszkodzić nie zaszkodzi, ale gdy się mocno wierzy, że uzdrowi, to niewykluczone, że zadziała efekt placebo
ale małe błotne rybki przynajmniej nagniotki na stopach wyjadały
Do tego jeszcze fishpiling -normalnie spa & wellness
boboo napisał(a):
Habanero napisał(a):Beach Torac , Općina Gdinj, między 11-14.07, będziemy czekać z zimnym...
A co powiesz na 1,5 km w prawo (na mapie)? Uvala Veprinova. ...Przynajmniej jest konoba = można usiąść na dłuższą pogawędkę
W pierwszym tyg. wezmę na plażowy warsztat Gdinj Konoba i pogawędka, to bardzo słuszna koncepcja ... Napijemy się herbatki,... herbatki z cukrem,...bez cytrynki ... (poleciałem tekstem z serialu, który ostatnio widziałem )
PLAŻA ZRĆE Cyt. adriagate.com Plaża Zrće, znajduje się w północnowschodniej części wyspy Pag w pobliżu miejscowości Novalja. Jest to jedna z najlepszych i najatrakcyjniejszych plaż nad Adriatykiem, nagradzana niebieską flagą ze względu na czystość morza, urządzenie oraz dodatkowe atrakcje. Na plaży nie ma naturalnego cienia, można za to wypożyczyć leżaki i parasole. Jest tu zawsze masa ludzi zarówno na plaży jak też w pobliskich restauracjach i barach. Miejsce to jest szczególnie popularne wśród młodszej generacji ze względu na ilość klubów oraz imprez odbywających się praktycznie 24 godziny na dobę, a przewodzone są również przez najpopularniejszych DJ-ów dzięki czemu została ogłoszona chorwacką Ibizą. W najbardziej znanych klubach Aquarius i Papaya zabawa w basenach na świeżym powietrzu zaczyna się o 16:00 i trwa do rana. W klubie Aquarius można zarówno wypić jak i zjeść a wszystko jest podawane do stolików, które znajdują się w basenie. Na plaży są też boiska do siatkówki plażowej, zjeżdżalnie wodne itp. Nad bezpieczeństwem plażowiczów między 10:00 a 18:00 czuwają ratownicy.
Na Zrće pojechaliśmy w niedzielę rano, z nadzieją, że większość jej wielbicieli będzie leczyć rany po sobotniej nocy. Dojazd jest bardzo dogodny i dobrze oznaczony, a przed samą plażą znajduje się duży, płatny parking. zdj. internet
Pomimo tego, że to środek sezonu, tłumów nie było Plan się udał. Niedziela to dobry dzień na odwiedzenie Zrće (sobota = zmiana turnusów i wiadomo, bania do rana ) Przy wejściu znajdziemy plan chorwackiej Ibizy,...
Wejście/wyjście z parkingu ...
...i widok na plażę.
Idziemy poszukać miejsca.
Tu będzie ok.
Zosi plaża bardzo przypasowała ...
My nie narzekaliśmy, pomimo tego, że wolimy mniejsze i bardziej naturalne otoczenie. Dzieci jednak plaże postrzegają inaczej niż dorośli. W przypadku naszej córki o atrakcyjności plaży decyduje przede wszystkim rodzaj dna w morzu. Piasek i drobny żwirek jest dla niej podstawą, a możliwość pływania bez bucików, pełnią szczęścia. Drugim warunkiem jaki taka plaża powinna spełniać, to łatwość dostępu,... co by się zbytnio nie zmęczyć. Mały leniuszek z niej Na Pagu przeszła niezłą szkołę. Za rok będzie znacznie trudniej Na Zrće miała to co lubi najbardziej
Ja tymczasem, po wodnych zabawach, udałem się na mały rekonesans.
Bardzo spodobał mi się prysznic...
...i ten Beer Truck. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W 2019 ROKU
Ostatnio edytowano 30.12.2018 15:48 przez Habanero, łącznie edytowano 1 raz
Już w kolejnej relacji czytam, ze Zrce jest znośna nawet dla rodzin z dziećmi i nie ma czego się bać jeżeli chodzi o dziką młodzież. Wszystkiego najlepszego w 2019r.
kaeres napisał(a):Już w kolejnej relacji czytam, ze Zrce jest znośna nawet dla rodzin z dziećmi i nie ma czego się bać jeżeli chodzi o dziką młodzież. Wszystkiego najlepszego w 2019r.
Znośna to dobre określenie. Kiedyś byłaby number one ..... Zdrówka Krystian dla Ciebie i całej Rodzinki w 2019 r.
namo napisał(a):... Przez dzień tak jest,w nocy jest mniej grzecznie.
Przestań patrzeć w kalendarz, bo jakbyś nie liczył to: jeden dzień więcej = jeden dzień mniej
Life is for those who live
Jasne Tylko śmiać mi się chce, jak to się z wiekiem zmienia. Kiedyś człowiek za takie miejsca jak Novalja czy Makarska, oddałby wszystkie Splitskie, Povlje i Sutivany. To szukanie odludnych plaż, czy małych, spokojnych miejscowości, jest bez wątpienia pokłosiem naszego peselu. Młodość rządzi się jednak innymi prawami
Przestań patrzeć w kalendarz, bo jakbyś nie liczył to: jeden dzień więcej = jeden dzień mniej
Life is for those who live
Jasne Tylko śmiać mi się chce, jak to się z wiekiem zmienia. Kiedyś człowiek za takie miejsca jak Novalja czy Makarska, oddałby wszystkie Splitskie, Povlje i Sutivany. To szukanie odludnych plaż, czy małych, spokojnych miejscowości, jest bez wątpienia pokłosiem naszego peselu. Młodość rządzi się jednak innymi prawami
Ej nie prawda W sumie jeszcze całkiem niedawno praktycznie nie podróżowałam, 2 razy w okolicach 20 urodzin udało mi się być w Grecji na riwierze, ale i tam uciekałam na najbardziej odludne plaże
Ps. do Veprinovej naprawdę warto wpaść, jest przepiękna Za moich czasów tam działała już restauracja, ostatnio sprawdzałam w necie ceny, ale niestety nie stać mnie, ale do zatoki będę mieć 10 minut na nogach, więc na szybkiego grilla obiadowego skoczę do domku