Nefer napisał(a):Bez ludzi rzeczywiście całkiem ładnie plaża wygląda na tym zdjęciu, które wstawiłeś... Ale to w sezonie chyba niemożliwe.
Możliwe, ale tylko między 23:00 - 7:00
kaeres napisał(a):2x byłem na Pag i ani razu w tych okolicach.
Kompletnie jak nie Pag
Z perspektywy tego co widziałem na Pagu i w ogóle w Chorwacji (w szczególności na wyspach) to te plaże piaszczyste / miejskie w okolicach Povljany nie są dla nas.
Ale wiele zależy czego od Chorwacji wymagamy w danym momencie naszego życia.
Pamiętam plaże Krku w 2012r gdy miałem malutką córeczkę i trudno dostępne plaże były koszmarem i szukaliśmy tych łatwo dostępnych, z deptakiem z możliwością spacerku, napicia się kawy w restauracji, itp. Trafialiśmy na brzydką betonową w Krku albo zatłoczoną Baśkę.
Pierwsze wakacje w Breli w 2010r wspominam jako raj na Ziemii, a przecież to były zatłoczone plaże Breli.
Nie ujmuję im oczywiście ale jeżeli ktoś zazna Pokrivenika na Hvarze, Maskalica na Pag, Stinivy Brusje na Hvarze czy Strand w Starej Baśce na Krk i potrzebuje jedynie pięknej wody, rybek i spokoju to na Zlatni Rat czy Punta Rata raczej wrócić chciał nie będzie.
I już Brusje zanotowane Jak tam z dojazdem ?
....
To co piszesz o priorytetach i kompromisach, zwłaszcza w przypadku wyjazdu z maluszkami, to szczera prawda.
P.S.
Povljana jest chyba najtańszą miejscówką na Pagu, a to też znacząco wpływa na gęstość zaludnienia.
majkik75 napisał(a):Habanero - te ostatnie zdjęcia i pokazane plaże oraz zabudowa, są niemal identyczne (a mam poczucie, że takie same) jak niektóre na Vir ... Nawet podobne zdjęcia mamy, w sensie tłoku na plaży, nijakiej zabudowy i ogólnego chaosu
Widać te strony Pagu jakoś "nawiązują" do tego co ja widziałem na Vir ...
pozdrawiam, Michał
PS. Już zaklepałem ....
No to możecie ją odpuścić
Gdzie lądujecie
travel napisał(a):To zdjęcie to chyba w kwietniu było robione
Chyba tak,
bo w lipcu jest tak ...
PLAŻE POŁUDNIOWEGO PAGU OKIEM KAMERY
Smokvica
Vlašići
Povljana