gusia-s napisał(a):(...)
Co do zapachów ... Mi Pag pachniał rosołem czyli kochanką włoską, która pachnie jak maggi i jest jej tam pełno na gołych skałach.
beatabm napisał(a):Niezwykle klimatyczny Rab.Cudne uliczki i zaułki, to miasteczko jakie lubię
Habanero napisał(a):boboo napisał(a):Tak jeszcze o Paskich wspomnieniach:
czy uderzyło Cię/Was coś szczególnego na tej wyspie?
Nie mogę napisac, że zwiedziłem szmat Chorwacji, ale w kilku miejscach byłem.
Ale jedno mi "z nosa" wyjść nie może: zapach Pagu.
Nie ziołowy czy owczy.
Zapach "spalonych kamieni" (tak to kojarzę).
Nie było tego na południu (Molunat, Mljet), nie czułem tego na Krk.
W moim przypadku zmysł wzroku zdominował wszystkie inne
Na wyspie Ugljan było odwrotnie, tam zapachy ziół były tak intensywne, że nic nie widziałem tylko wąchałem
p.s.
Agnieszka mówi mi teraz , że czuła zapach suchych kamieni
Chyba coś z moim węchem jest nie teges
kaeres napisał(a):Na Hvarze za to poczujesz uderzenie ziół z lawendą w roli głównej.
Mnie nie opuszcza ten zapach do teraz.
Ale boboo ma nieco racji z tym piekącym kamienie żarem.
Wg. mnie tak pachnie palone NIC
kaeres napisał(a):Monica zawsze obłędna. Nawet dzisiaj.
gusia-s napisał(a):...
Oczywiście ... kocanka
...
Abakus68 napisał(a):Belucci... Ech... Zdecydowanie lepsza jak kocanka....
Habanero napisał(a):gusia-s napisał(a):(...)
Co do zapachów ... Mi Pag pachniał rosołem czyli kochanką włoską, która pachnie jak maggi i jest jej tam pełno na gołych skałach.
No to nie mam więcej pytań
kaeres napisał(a):Monica zawsze obłędna. Nawet dzisiaj.
Abakus68 napisał(a):Belucci... Ech... Zdecydowanie lepsza jak kocanka....
Ale kochanka pachnąca rosołem to zwykła kura domowa a nie jakaś BelucciHabanero napisał(a):Sorry Gusia , ale tym razem przyznam rację chłopakom
Zapach palonych kamieni zawsze we mnie uderza tuż po wyjeździe z tunelu Sv. Rok też tak macie?kaeres napisał(a):Na Hvarze za to poczujesz uderzenie ziół z lawendą w roli głównej.
Mnie nie opuszcza ten zapach do teraz.
Ale boboo ma nieco racji z tym piekącym kamienie żarem.
Wg. mnie tak pachnie palone NIC
Cyce, kochanki, wrzące czajniki ... czy to nadal Cro forumKaterina napisał(a):O kurczę, gdzie nie wdepnę na tym forum ostatnio, to jakaś rozbuchana zmysłowość hula
Rab, istotnie uroczy, prawie jak Monica
Z Tovarnele na samym końcu wyspy kursują taxówki wodne.majkik75 napisał(a):Przepraszam, bo może nie doczytałem, wy na ten Rab to jak się dostaliście ? Tym swoim "pływadłem" z Pagu ? ...
majkik75 napisał(a):Przepraszam, bo może nie doczytałem, wy na ten Rab to jak się dostaliście ? Tym swoim "pływadłem" z Pagu ?
pozdrawiam, Michał
gusia-s napisał(a):.... Z Tovarnele na samym końcu wyspy kursują taxówki wodne.
Katerina napisał(a):O kurczę, gdzie nie wdepnę na tym forum ostatnio, to jakaś rozbuchana zmysłowość hula
...
gusia-s napisał(a):Cyce, kochanki, wrzące czajniki ... czy to nadal Cro forum