Abakus68 napisał(a):Pozostając nieprzekonany do Pagu jako wierny czytelnik zachodził będę...
A ja z każdym zdjęciem tej relacji coraz bardziej się do Pagu przekonuję . Może by tak za rok na Pag zamiast na Hvar .
dr.kokos napisał(a):Niby byłem na tym Pagu... ale jak tak patrze na Twoja relacje, to jakby mnie tam nigdy nie było...
wiolek_lp napisał(a):
Nie ma problemu, pytaj o co chcesz
Co do drogi z Gdinji z tego co pamietam jest bezproblemowa.
Pierwszy raz jak zjeżdżaliśmy do apartmana, to faktycznie zrobiła na nas wrażenie, ale to było nasze 1 spotkanie z tego typu drogami i szutrem, który zaczyna się w Uvali Trvdni Dolac.
Wydaje mi się, że mijać można się spokojnie, chodź tak naprawdę to 3 lata temu podczas 10 dni mijaliśmy się ledwie pare razy. Ale asfalcik jest w miarę dobry i na tym zakręconym odcinku jest dużo miejsca Mam jakiś filmik nagrany z drogi jakbyś bardzo chciał to kiedyś Ci mogę zgrać, chociaż to taki bardzo nasz domowy
Szutrówka do Veprinowej momentami faktycznie cięższa, ale bezproblemowa, pewnie do mijania się z kimś, kawałek trzeba było by cofać.
Co do parkowania we wcześniejszych Uvalach to przy niektórych jest miejsce przy drodze. W Veprinowej raczej słabo z miejscem, chociaż coś było dla gości restauracji. Ceny w restacuracji mega wysokie patrząc na menu, na zdjęciach google Ale Veprinową polecam bardzo, piękna zatoczka i dość duża, boję się, że teraz w Rapak będziemy mieć dużo ludzi, bo plaża malutka a domów trochę...
boboo napisał(a):Ile Wyście tam byli? Pół roku?Habanero napisał(a):(...) Za parę dni będziemy tu plażować (...)
beatabm napisał(a):Genialne biało niebieskie miejsce
Nefer napisał(a):Zaton świetnie prezentuje się na Twoich zdjęciach. Wspaniałe kolory i kontrasty między wodą a skałami .
Piter_M napisał(a):Habanero napisał(a):... tu w centralnym miejscu widokowym znajduje się Otočić Maskalić...
To jest Otočić Mali Maškalić
Abakus68 napisał(a):Konrad, ty chyba przy pisaniu relacji zawsze jesteś w super-formie. Siedziałem dziś u dentysty z żoną i czytałem od miejsca w którym byłem ostatnio. Teksty znam, teraz oglądnąłem zdjęcia w powiększeniu. Jak zawsze klasa. Poza plażami to ci powiem, że wyrosłem na 3 rzeczach. Szacunku do ogródka moich rodziców. Radyjku i majowym ta da ta da da da ta da da dam, ta dam, ta da da, ta dam. Od 8 roku życia od maja 1976 słuchałem wszystkich możliwych relacji z wyścigu pokoju i chociaż szlag mnie trafiał, że za czasów mojej podstawówki tylko 3 Niemców i 5 Ruskich wygrało, to niezwykle się cieszyłem słuchając o kolejnych ucieczkach pewnego Mircei Romascanu. Ostatnią rzeczą, na punkcie której miałem bzika był Kosmos 1999
Pozostając nieprzekonany do Pagu jako wierny czytelnik zachodził będę...
marze_na napisał(a):Abakus68 napisał(a):Pozostając nieprzekonany do Pagu jako wierny czytelnik zachodził będę...
A ja z każdym zdjęciem tej relacji coraz bardziej się do Pagu przekonuję . Może by tak za rok na Pag zamiast na Hvar .
AdamZ napisał(a):Abakus68 napisał(a):Ostatnią rzeczą, na punkcie której miałem bzika był Kosmos 1999
Też wyglądałem na Konradowych zdjęciach komandora Koeniga albo chociaż fragmentu Orła 1 w kadrze
boboo napisał(a):Tak jeszcze o Paskich wspomnieniach:
czy uderzyło Cię/Was coś szczególnego na tej wyspie?
Nie mogę napisac, że zwiedziłem szmat Chorwacji, ale w kilku miejscach byłem.
Ale jedno mi "z nosa" wyjść nie może: zapach Pagu.
Nie ziołowy czy owczy.
Zapach "spalonych kamieni" (tak to kojarzę).
Nie było tego na południu (Molunat, Mljet), nie czułem tego na Krk.
Habanero napisał(a):Na wyspie Ugljan było odwrotnie, tam zapachy ziół były tak intensywne, że nic nie widziałem tylko wąchałem
p.s.
Agnieszka mówi mi teraz , że czuła zapach suchych kamieni
Chyba coś z moim węchem jest nie teges
Mikromir napisał(a):Ślicznie.
Rab mnie także zachwycił - to rzeczywiście najpiękniejsze miasto w tym regionie. Będąc na Krku także warto do niego popłynąć.
Mam nadzieję na jeszcze duuużo zdjęć z Rabu w tej relacji.
travel napisał(a):Piękne miasteczko, szkoda tylko ,że nie ma w pobliżu równie pięknych plaż
AdamZ napisał(a):Rzeczywiście ma klimat ten Rab. Sklep lawendowy przypomniał mi podobny w Supetarze przy schodach kościoła, aż czuję te zapachy
maslinka napisał(a):Piękne zdjęcia! Super się prezentuje ten Rab. Będąc na Pagu, prawie tam popłynęliśmy, prawie...
Patrząc na Twoje foty, widzę, że koniecznie musimy się tam wybrać!
Abakus68 napisał(a):No i Rab to jest takie coś, co mnie się podoba. Czekam na więcej! Ra"b"!!!!skich zdjęć
Powrót do Nasze relacje z podróży