Mikromir napisał(a):Ja chętnie przygarnę namiar na pizzerię we Wrocku - może kiedyś znów tam wpadnę.
...
Smacznego https://www.google.pl/maps/place/Pizza+ ... 94!9m1!1b1
Mikromir napisał(a):Ja chętnie przygarnę namiar na pizzerię we Wrocku - może kiedyś znów tam wpadnę.
...
Habanero napisał(a):Mikromir napisał(a):Ja chętnie przygarnę namiar na pizzerię we Wrocku - może kiedyś znów tam wpadnę.
...
Smacznego https://www.google.pl/maps/place/Pizza+ ... 94!9m1!1b1
Mikromir napisał(a):...
Lun jest bardzo interesujące, bo prawie nic tam nie ma - oprócz maslin oczywiście.
AdamZ napisał(a):Świetnie pokazujesz wioskowe klimaty, żar się wręcz wylewa z tych zdjęć Podróżując po chorwackich okolicach, zawsze puszczam sobie w samochodzie przygotowany wcześniej zestaw hiciorów różnych. Między innymi upakowałem też kilka płyt ELO. Okazuje się że jeden z utworów całkiem nieźle wpasowuje się w relację Ticket to the Lun
Abakus68 napisał(a):Gajac... Nie mam zdania, ale Lun. No takie Lisie Góry to ja lubię... (nazwa Lisiej Góry - czyli miejsca w którym kiedyś bytowałem użyta li tylko po to, żeby podkreślić spokój i tak zwane zadupajewo) W Lisiej to mieli już asfalt na noc zwijać, ale widzę, że to nic. W Lunie na dzień już chodniki zwijają. Chyba są z metalu i się bali Kapitana od Baby
boboo napisał(a):Habanero napisał(a):Plaża Gajac ma ponad kilometr długości ...
Prawie jak mała Barcelona
gusia-s napisał(a):W Gajac byliśmy w trakcie drugiego dnia bury. Podczas gdy od strony zalewu wiało niemiłosiernie to w Gajac cisza i spokój, czyściutkie niebo, normalne plażowanie można było uskuteczniać
...
Po powrocie na kemping Sv. Duh dalej gwizdało aż do rana, bura słabła ale nie ucichła jeszcze całkowicie Nad Velebitem nadal wisiała biała pierzynka z chmur.
...
Abakus68 napisał(a):Gajac... Nie mam zdania, ale Lun. No takie Lisie Góry to ja lubię... (nazwa Lisiej Góry - czyli miejsca w którym kiedyś bytowałem użyta li tylko po to, żeby podkreślić spokój i tak zwane zadupajewo) W Lisiej to mieli już asfalt na noc zwijać, ale widzę, że to nic. W Lunie na dzień już chodniki zwijają. Chyba są z metalu i się bali Kapitana od Baby
kaeres napisał(a):W Gajacu nigdy nie byłem ale zawsze ciekawiło mnie ułożenie ulic.
Idealnie pod kątem 45` do morza i każda równolegle oraz prostopadle do siebie.
travel napisał(a):Gajac to dla mnie wybitnie sztuczny twór
Sypialnia bez duszy z nijaką plażą.
Ale jak ktoś jest pierwszy raz w Chorwacji to może się nawet spodobać
Powrót do Nasze relacje z podróży