Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cześć Konrad. Martwi mnie to żepoleciałeśnałatwiznę i tych plaż będzie tylko 50 Genialne miejsca pokazujesz ,a chodziły wieści że tam tylko pot, kamulce i złe moce Ale nie dziwię się ,że tak postąpili chcieli te miejsca mieć tyko dla siebie... Tyle lat przez nich straciłem,bo na vana zbieram,żeby egzorcystę ze sobą zabrać a tam cudmiódmalina że można poezyją pisać
Plaża, którą warto odwiedzić. Co prawda miałem pewne obawy związane z dojazdem (ostatnie 2 km wąską szutrówką), jednak, jak się później okazało, zupełnie nie potrzebnie. Liczne zatoczki przy drodze dawały duży komfort w razie niespodziewanej mijanki. Dojazd z Pagu do plaży: https://www.google.pl/maps/dir/Pag,+Cho ... 497025!3e0
Parking jest przy samej plaży i podobno jest płatny . Po finale MŚ nikogo nie było Po zaparkowaniu, warto pójść plażą w prawo, wzdłuż murku, aż za skałki (ok. 100m). Znajdziecie tam kamyczkową plażę z pięknym widokiem na otwarte morze.
Długość odcinka szutrowego. Czerwony - parking,... żółty - najładniejsza część plaży.
Idziemy za skałki, ... tam jesteśmy umówieni z kaeres-em i jego rodzinką (pozdrawiamy ) W oddali widać parking...
Krystian rozbił już namiot...
...a my robimy jeszcze kilka fotek ...
...i po chwili jesteśmy już na miejscu
... a tu tylko szum morza, gadanie kamyczków uderzanych przez fale, spokój i pełny relaks. Idealne miejsce...
Pod wodą mocne +3
...i tak ją zapamiętaliśmy. Świetne miejsce na odpoczynek, a nowe widoki są fajną odmianą po bieli i księżycowych krajobrazach. Kolejna twarz Pagu
Ja myślałem, że to jest właśnie plaża Dubrava. Byliśmy na niej zaledwie 2 lata temu i aż takiej sieczki tam nie było. Głównie chodzi mi o te leżaki do wypożyczenia i ilości turystów (był szczyt sezonu). Przy prawej stronie Twojego zdjęcia widoczne są takie jakby "zęby" / "palce" skał wchodzących pod wodę.
Tam sporo snurkowałem bo fajnie to wygląda pod wodą. W moim filmie w przedziale 4:35 do 5:25 min snurkowałem właśnie przy nich. W szczególności te "pazury" widać w 5:15 min
Habanero napisał(a):.... a wieczorem spotkaliśmy się z rodzinką Krystiana kaeresa i świętowaliśmy Wicemistrzostowo Świata Chorwacji
To był świetny dzień pod tym względem. Impreza że hej.
Habanero napisał(a):Idziemy za skałki, ... tam jesteśmy umówieni z kaeres-em i jego rodzinką (pozdrawiamy )
Dziękujemy i również pozdrawiamy. Girenica na filmie. Na prawdę warto się przejść te 100m za skałki.
Jak patrzę na zdjęcia to dla mnie ta Girenica wygląda na taką, jakby to powiedzieć, normalną średnią plażę paską - po Pagu spodziewałem się zawsze jakiegoś "efektu łał" i spektakularnych krajobrazów... ale ja to b. wybredny jestem, jeśli chodzi o plaże
... no i jeszcze na Pagu nie byłem, ale czytając tą relację, coś mnie bardzo kręci ten kierunek, zresztą nie tylko ten: Pag, Krk, Rab... co by tu wybrać na przyszły rok
beatabm napisał(a):Dzięki Jesteś pierwszy który fachowo nazwał te moje sznurki, brawo
Coś jeszcze w głowie zostało z dawnych czasów
CROberto napisał(a):Cześć Konrad. Martwi mnie to żepoleciałeśnałatwiznę i tych plaż będzie tylko 50 Genialne miejsca pokazujesz ,a chodziły wieści że tam tylko pot, kamulce i złe moce Ale nie dziwię się ,że tak postąpili chcieli te miejsca mieć tyko dla siebie... Tyle lat przez nich straciłem,bo na vana zbieram,żeby egzorcystę ze sobą zabrać a tam cudmiódmalina że można poezyją pisać
Dzięki za miłe słowa Mnie też na początku trochę wkręcili swoimi opowieściami i Metajna poszła na straty Wolałem nie ryzykować bliskiego spotkania z ... no własnie nie wiem z kim
Mikromir napisał(a):No całkiem, całkiem ta Twoja Girenica...
Ta druga, dalsza część plaży też mi się bardziej podobała.
Takich fajnych kamyków na plaży, to już na Pagu chyba nie spotkaliśmy
Chyba przez tabliczkę przed plażą , która pierwotnie oznaczała apartman... https://www.google.pl/maps/@44.4700173, ... 312!8i6656 ....a teraz informuje o wjeździe do rezerwatu Dubrava, ... ale mogę się mylić i głowy nie dam
kaeres napisał(a):Byliśmy na niej zaledwie 2 lata temu i aż takiej sieczki tam nie było. Głównie chodzi mi o te leżaki do wypożyczenia i ilości turystów (był szczyt sezonu).
Pod tym względem Rozin Bok jest chyba najmniej atrakcyjny ze wszystkich plaż między Bošaną a Sv Marko
Nefer napisał(a):Girenica to świetne miejsce do plażowania. My podczas naszego pobytu na Pagu kilka razy zażywaliśmy tam słonecznych i morskich kąpieli.
Też byliśmy zadowoleni z plażowania na Girenicy. Piękne w Pagu jest to, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Bogactwo plaż w różnych lokalizacjach i ich różnorodność, potrafi wspaniale urozmaicić pobyt na wyspie.
agata26061 napisał(a):Girenica wygląda u Ciebie bardzo przyjemnie. Jak wielu cromaniaków uważa - brak turystów ma bardzo duży wpływ na odbiór miejsca...
Bez wątpienia. Zupełnie inaczej byśmy ją odebrali, gdyby w pobliskim lasku było tak przytulnie ...
... kto wie co to za plaża ? (dodam, że też na Pagu) - nagroda to płyta zespołu Hot Habanero, którą kiedyś popełniłem
Raphael napisał(a):Jak patrzę na zdjęcia to dla mnie ta Girenica wygląda na taką, jakby to powiedzieć, normalną średnią plażę paską - po Pagu spodziewałem się zawsze jakiegoś "efektu łał" i spektakularnych krajobrazów... ale ja to b. wybredny jestem, jeśli chodzi o plaże
A teraz, jest łał
Masz rację, są piękniejsze i z większym efektem łał, ale żeby był efekt łał, to muszą być też normalne, ładne plaże. Taka jest Girenica i dla odmiany ma widok na otwarte morze (daleko tylko Cres majaczył )
Girenica to mój numer jeden na Pagu po naszej 7 dniowej wizycie. Nawet w połowie sierpnia były na niej "luzy". Zaletą dla mnie jest bezproblemowe parkowanie (nie było opłat) i łatwe dotarcie z parkingu na plażę. Szutrówka tak jak napisałeś wąska ale bardzo dużo miejsc z możliwością mijanki. Wadą - auto nadaje się na myjnie po wizycie .
mchrob napisał(a):Girenica to mój numer jeden na Pagu po naszej 7 dniowej wizycie. Nawet w połowie sierpnia były na niej "luzy". Zaletą dla mnie jest bezproblemowe parkowanie (nie było opłat) i łatwe dotarcie z parkingu na plażę. Szutrówka tak jak napisałeś wąska ale bardzo dużo miejsc z możliwością mijanki. Wadą - auto nadaje się na myjnie po wizycie .
Nie dziwię się, plaża może się podobać . Dojazd, parking, są bez wątpienia jej dużym plusem.
pomorzanka zachodnia napisał(a):Jejku, fajne takie spotkanie.I prawie pusta plaża do dyspozycji.
Spotkanie było super i spędziliśmy jeszcze wspólnie parę niezapomnianych dni
leoxx napisał(a):Czy plaża z laskiem ze zdjecia to nie przypadkiem plaża "miejska" Simuni?
pomorzanka zachodnia napisał(a):Jejku, fajne takie spotkanie.I prawie pusta plaża do dyspozycji.
Spotkanie było super i spędziliśmy jeszcze wspólnie parę niezapomnianych dni
Ahhh te spotkania Cromaniaków. Ja również cały czas bardzo miło wspominam zlot w Kokocie na Hvarze. Habanero, przypomnij mi w jakim terminie jesteś na Hvarze za rok? Bo nie wiem, czy gdzieś pisałeś i mi umknęło, czy jeszcze nie wiesz do końca?