Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majkik75 napisał(a):Byłem na chwilę na plaży Sabunike obok Ninu. Będzie u mnie w relacji. Faktycznie, jak nad Bałtykiem
pozdrawiam, Michał
Już tak nie przewracaj oczkami bo chodziło mi po prostu możliwość przejścia się dłuższy kawałek po piasku i pozbierania muszelek bo po prostu można tak sobie połazić. A co się komu z czym kojarzy lub nie w zależności od okoliczności przyrody to już sprawa subiektywna.
majkik75 napisał(a):Byłem na chwilę na plaży Sabunike obok Ninu. Będzie u mnie w relacji. Faktycznie, jak nad Bałtykiem
pozdrawiam, Michał
Już tak nie przewracaj oczkami bo chodziło mi po prostu możliwość przejścia się dłuższy kawałek po piasku i pozbierania muszelek bo po prostu można tak sobie połazić. A co się komu z czym kojarzy lub nie w zależności od okoliczności przyrody to już sprawa subiektywna.
Ależ oczywiście, to zupełnie inna sprawa połazić sobie i pozbierać muszelki. Też to robimy Przewracam oczkami, bo jadąc taki kawał drogi był klimat zupełnie własnie jak nad Bałtykiem
Zaczyna się przejaśniać i słońce nieśmiało przebija się przez chmury. Wracając z Zadaru robimy postój w mieście, które od dawna mnie intrygowało. Raz za sprawą pewnego Grzegorza, a dwa laguny roztaczającej się w około. Nie ukrywam, że kilka razy przymierzałem się do rezerwacji noclegów właśnie w Ninie, jednak jakiś głos wewnętrznie mówił mi, ...nie,...tylko nie Nin.
Mnie też ta laguna zaciekawiła. Właściwie na plaży mi się podobało tylko ten piach jest rzeczywiście brzydki. Ale widoczek z plaży na góry piękny. Miasteczko z Grzegorzem też warte zobaczenia. A jeżeli chodzi o stare miasto w Zadarze to chyba nie wszystko udało mi się zobaczyć. Czy u Was na Dolnym Śląsku też jest jezioro Lubiatowo?
sdolas napisał(a):Wszystko ładnie, pięknie .... ale ... czy będzie jeszcze wodowanie w tym miesiącu ?
Będzie . W relacji kończymy właśnie trzeci dzień, a pierwsze wodowanie było w piątym. Już niedługo
tony montana napisał(a):Skandaliczne te paskie spiaggie ;0
Na Prnjicy nie miałem przyjemności być, ale na takiej Rucicy a jakże - ale dawno, w 2012 roku
Nin to jedno z moich ulubionych małych miasteczek w Cro
Mam nadzieję, że w tym przypadku, to jednak pozytywne określenie
majkik75 napisał(a):Nin miałem przez chwilę w planach, żeby odwiedzić, bo z Viru to mieliśmy dosłownie rzut beretem. Jednakże szukając informacji o tym miejscu i oglądając zdjęcia, dokładnie potwierdziłeś moje przypuszczenia - można sobie odpuścić. Są takie miejsca jak np. Zadar, które raz obejrzysz i na całe życie wystarczy. Tutaj podjęliśmy od razu decyzję że nie warto. Ale - absolutnie nie neguję chęci zobaczenia i Twoich fajnych zdjęć i relacji z tego miejsca. Każdy sobie z tego Chorwackiego tortu wybiera kąski dobre dla niego
pozdrawiam, Michał
Laguna nie zachęciła nas do plażowania. Starówka i cała wysepka jest bardzo ładna i warta zobaczenia. W tym rejonie nie ma zbyt wielu takich miejsc. Szkoda, że się nie skusiliście
Bartek81 napisał(a):Fajnie pokazany Nin, zacheciłeś mnie do odwiedzin... Ładna starówka
Dzięki Nie zawiedziecie się
Nefer napisał(a):Habanero - pokazałeś na zdjęciach właściwie wszystko w Ninie, co warte jest - moim zdaniem - zobaczenia. Jak dla mnie, warto miasteczko odwiedzić, żeby chwilę się tam pokręcić. A plaża ninska też nie przypadła nam do gustu.
subim napisał(a):.... Ze zdjęć widzę jeszcze brak pobliskiego św Mikołaja. ....
No właśnie , nie wszystko. Dałem ciała i przejechałem obok kościółka Mignął mi w lusterku,... a wracając myśleliśmy już tylko o kąpieli
pomorzanka zachodnia napisał(a):..... Czy u Was na Dolnym Śląsku też jest jezioro Lubiatowo?
Lubiatów koło Sławy. To już chyba lubuskie,... ale i tak blisko mamy
Habanero napisał(a): Zadar jest troszkę takim mutantem arichtektonicznym, gdzie piękne budowle przeplatają się z domami minionej epoki. Ma swój urok, ale Szybenik zrobił na mnie większe wrażenie. Na pewno warto go zobaczyć będąc na Pagu (tam, prawie same wiochy)
Mam identyczne zdanie.... No i Zadar jako jedyny ma morskie organy i kolorowe słońce - fajna frajda dla maluchów, a o zachodzie słońca forum robi świetne wrażenie... Z Pagu koniecznie trzeba odwiedzić...
Dla mnie Nin to przede wszystkim maluteńka katedra (świetne miejsce) i kościółek na wzgórzu - miejsce widokówkowe...
Nefer napisał(a):Habanero - pokazałeś na zdjęciach właściwie wszystko w Ninie, co warte jest - moim zdaniem - zobaczenia. Jak dla mnie, warto miasteczko odwiedzić, żeby chwilę się tam pokręcić. A plaża ninska też nie przypadła nam do gustu.
subim napisał(a):.... Ze zdjęć widzę jeszcze brak pobliskiego św Mikołaja. ....
No właśnie , nie wszystko. Dałem ciała i przejechałem obok kościółka Mignął mi w lusterku,... a wracając myśleliśmy już tylko o kąpieli
Słusznie, zapomniałem o tym małym kościółku, a przecież nawet przy nim się zatrzymaliśmy .
Po intensywnym zwiedzaniu, myśli nasze krążą już tylko wokół jednego. Trzeba schłodzić się szybko i skutecznie. Czas wybrać się, pierwszy raz, na plażę miejską w Pagu i zobaczyć, ...a w zasadzie nic nie zobaczyć, tylko walnąć się do wody i nicnierobić
fot. internet - tu prezentuje się całkiem fajnie...
...bo bez wątpienia uroku jej nie brakuje. Jest długa i szeroka,... z dobrze rozwiniętą infrastrukturą gastronomiczną, ...ze zjeżdżalnią, skuterami, rowerami wodnymi i z fajnym żwirkiem. Jest wszystkiego do oporu , a zwłaszcza...
Ale co tam ... plaża jest dla nas przedwieczorną zapchajdziurą , a my jesteśmy zapchajdziurami na plaży
Wymoczyliśmy się całkiem, całkiem ,... a wieczorem czekała nas miła niespodzianka
Drużyny, reprezentujące różne środowiska (motocykliści, miłośnicy Pagu, zespoły taneczne), rywalizowały między sobą w gotowaniu zupy rybnej.
Na koniec odbyło się zbiorowe żywienie i koncert Klapy Sol
I mam Oči boje lavande
Ostatnio edytowano 06.09.2018 11:15 przez Habanero, łącznie edytowano 1 raz
sdolas napisał(a):To znaczy że tzw. bakcyla jeszcze nie załapałeś Ja zrzucam w pierwszy dzień po przyjeździe
Trochę zwlekałem z pierwszym wodowaniem Chciałem zrobić rekonesans zatoczek i wyczekać taflę. Wiesz,... to był mój pierwszy raz z dmuchańcem, wcześniej testów nie było i miałem obawy typowe dla świeżaka
Janusz Bajcer napisał(a): Wielu wykonawców śpiewa tą piosenkę na koncertach lub nagrywa covery.
Nie dziwię się bo melodia od razu wpada w ucho. Bardzo lubię, ale moim nr 1 jest cały czas Róża Czerwona
sneer napisał(a):Dzięki za kolejne ciekawe posty. Nie chcę psuć Ci dramaturgii opowieści, ale jeśli mógłbyś - przed moim jutrzejszym wyjazdem - podać mi jeszcze swój subiektywny top 5 plaż na Pag, to byłbym wdzięczny Kryteria jakie mnie interesują to malowniczość i największy efekt "wow" - choć domyślam się, że wybór będzie ciężki.
Czy możesz mi też powiedzieć, czy dojście do plaży Beritnica to naprawdę aż taki hardcore? Widziałem na youtube jakiś film i wyglądało to dość dramatycznie (drut kolczasty, osuwające się kamienie, brakowało tylko pola minowego i ataku bombowego z powietrza). Słyszałem gdzieś, że na Beritnice można dotrzeć taksówką wodną? Ponoć coś takiego płynie z techno plaży Zrće?
Witam serdecznie wszystkich a zwłaszcza autora tego tematu. Habanero ciekawa Relacja, bardzo pomocna zwłaszcza dla nowicjusza, który pierwszy raz wybiera się do Chorwacji. Padło na wyspę Pag i miasto o tej samej nazwie. Przypinam się do prośby kolegi Sneer, wyjazd tuz tuż (8.09-20.09) a mętlik w głowie niesamowity co do wyboru najpiękniejszych plaż na wyspie. Jedziemy z narzeczoną sami, jesteśmy mobilni więc szkoda czasu na miejskie plaże pod hotelem Czy mógłbym Cię prosić Habanero o Twoje top 5-10 z namiarami na priv? Będę mega wdzięczny Z góry wielkie Dzięki!
Habanero napisał(a):Na koniec odbyło się zbiorowe żywienie i koncert Klapy Sol
Przyjemne (i smaczne) zakończenie dnia .
Bardzo Szkoda, że byliśmy po kolacji
TOMMAR napisał(a): Witam serdecznie wszystkich a zwłaszcza autora tego tematu. Habanero ciekawa Relacja, bardzo pomocna zwłaszcza dla nowicjusza, który pierwszy raz wybiera się do Chorwacji. Padło na wyspę Pag i miasto o tej samej nazwie. Przypinam się do prośby kolegi Sneer, wyjazd tuz tuż (8.09-20.09) a mętlik w głowie niesamowity co do wyboru najpiękniejszych plaż na wyspie. Jedziemy z narzeczoną sami, jesteśmy mobilni więc szkoda czasu na miejskie plaże pod hotelem Czy mógłbym Cię prosić Habanero o Twoje top 5-10 z namiarami na priv? Będę mega wdzięczny Z góry wielkie Dzięki!