Piter_M napisał(a):
No tak, ludzi dużo ale nam się i tak na Rucicy podobało.
Piter, slowo klucz - gumenjak
Bartek81 napisał(a):Na tle tych paskich księżycowych krajobrazów woda jadrana wygląda jakoś inaczej, bardziej turkusowo ?
A może to tak na zdjęciach ?
Nefer napisał(a):Najfajniejsze (bo i najintymniejsze) wydają się te plaże na dwa parasole .
kaeres napisał(a):Bartek81 napisał(a):Na tle tych paskich księżycowych krajobrazów woda jadrana wygląda jakoś inaczej, bardziej turkusowo ?
A może to tak na zdjęciach ?
Oj wierz mi, że na żywo wygląda jeszcze lepiej bo czuć jeszcze głębię masywu Velebit.
Przy odpowiednim padaniu słońca na te góry i cieniowaniu nierówności na masywie to jest obłęd.
A woda tam jest tak turkusowa bo faktycznie jest z 50m wgłąb zalewu dość płytko.
karolcia1 napisał(a):Czekam na post z plażą Maskalić . To będzie mój nr 1 na przyszły rok . Jak możesz to napisz mi proszę na priv o parkingu i drodze do plaży. Jak moje dzieciaki dotarły na Beritnicę to myślę że tu też podołają
wiolek_lp napisał(a):Konrad Ty to chyba jeszcze urlop masz, że tak pedzisz z relacją?
Ale super, cieszę się na ten przegląd plaż, coś wybiorę dla siebie jesli w przyszłym roku uda się wpaść na parę dni...
Jak wrażenia z Zadaru? Przyznam szczerze, że póki co, czytając różne relacje dla mnie szału nie robi...
Najbardziej podoba mi się z góry, z dzwonnicy...
Myślę o nim jako o punkcie zwiedzania na powrocie z Pagu, w tym roku baaaardzo spodobał mi się Szybenik, chodź brakło mi w nim conajmnien godzinki Zastanawiam się czy może wrócić do Szybenika i troszkę poszwędać się, czy może dać jednak szansę Zadarowi
Habanero napisał(a):Urlop do jutra , a co do Zadaru, to mało obiektywny jestem, bo jak już gdzieś napisałem, w Cro nie podoba mi się tylko to, że muszę w końcu do Polski wrócić Zadar jest troszkę takim mutantem arichtektonicznym, gdzie piękne budowle przeplatają się z domami minionej epoki. Ma swój urok, ale Szybenik zrobił na mnie większe wrażenie. Inna rzecz, że Szybenik to jedno z moich ulubionych miast. Zadar jest na 2, góra 3 godziny. W uliczkach tam nie będziesz chciała się zgubić.
Na pewno warto go zobaczyć będąc na Pagu (tam, prawie same wiochy)
wiolek_lp napisał(a):Habanero napisał(a):Urlop do jutra , a co do Zadaru, to mało obiektywny jestem, bo jak już gdzieś napisałem, w Cro nie podoba mi się tylko to, że muszę w końcu do Polski wrócić Zadar jest troszkę takim mutantem arichtektonicznym, gdzie piękne budowle przeplatają się z domami minionej epoki. Ma swój urok, ale Szybenik zrobił na mnie większe wrażenie. Inna rzecz, że Szybenik to jedno z moich ulubionych miast. Zadar jest na 2, góra 3 godziny. W uliczkach tam nie będziesz chciała się zgubić.
Na pewno warto go zobaczyć będąc na Pagu (tam, prawie same wiochy)
Super, o mi chodziło Bo właśnie w Szybeniku nie zdążyłam się zgubić, chodź strasznie spodobały mi się te uliczki. Za długo zeszło nam z twierdzami, a potem byliśmy mega głodni... A mieliśmy na to miasto tylko 3 i pół godziny już z kolacją...
A na Pagu będziemy tylko 4-5 dni, więc czasu na taki wypad do miasta nie będzie Jedynie na powrocie do Pl
maslinka napisał(a):Bardzo ładnie pokazałeś Zadar, w którym byłam... 11 lat temu i to bardzo krótko. W tym roku mieliśmy się wybrać na wycieczkę katamaranem z Dugiego Otoka, ale tak nam dobrze było na Long Island, że ostatecznie nie popłynęliśmy
sneer napisał(a):Dzięki za kolejne ciekawe posty. Nie chcę psuć Ci dramaturgii opowieści, ale jeśli mógłbyś - przed moim jutrzejszym wyjazdem - podać mi jeszcze swój subiektywny top 5 plaż na Pag, to byłbym wdzięczny Kryteria jakie mnie interesują to malowniczość i największy efekt "wow" - choć domyślam się, że wybór będzie ciężki.
Czy możesz mi też powiedzieć, czy dojście do plaży Beritnica to naprawdę aż taki hardcore? Widziałem na youtube jakiś film i wyglądało to dość dramatycznie (drut kolczasty, osuwające się kamienie, brakowało tylko pola minowego i ataku bombowego z powietrza). Słyszałem gdzieś, że na Beritnice można dotrzeć taksówką wodną? Ponoć coś takiego płynie z techno plaży Zrće?
Powrót do Nasze relacje z podróży