Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

5 tysiecy na 3 tygodnie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 31.07.2003 14:25

jeśli ktokolwiek zobaczy w sobotę 30.08 na trasie do HR wcinającego polski suchy prowiant, to proszę nie linczować - to będę JA :lol: :P 8)
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 31.07.2003 14:27

W U S A tam gdzie byliśmy (wsch. wybrzeże )po nie do końca zjedzonym posiłku kelner przynosi torebkę i amerykanie pakują resztę do niej inikt się tego rodzają praktyką nie dziwi bo wszystko musi mieć swój smak......czego Wam i sobie życzę!!!
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 31.07.2003 17:20

Krisb bardzo mnie rozbawiłeś :!: :!: pięknie to ujełeś mam nadzieję że przeżyjesz :?: I napiszesz jak poniżająco zachowują się Polacy, bo ja nie miałam szczęścia ( a byłam już chyba 10 razy ) widzieć całej rodziny przy jednym kotlecie i jednym piwie w restauracji :arrow: a może to będziesz ty inni o tobie napiszą. :?:
Swoja drogą jesteśmy okropni jak mają nasz szanować inni jak my się sami do siebie mamy O toleracji :arrow: a ludzi oceniamy przez pryzmat naszych wybrażeń. Każdy wydaje kasę na co chce i kiedy chce.
Apartament 560 Euro = 2500zł
Cała moja rodzinka nurkuje 1 nurkowanie z łodzi to 200 KN x 4 = 800 KN
7 nurkowań x 800 KN =5600 KN = 3360 zł :arrow: bo lubię i mnie to bawi :arrow: nie lubię lodów, piwa a lubię natomiast napić się zimnego drinka lub siwuchy i kto mi każe pić piwo Karlovac czy Ożujsko. Niech każdy robi co chce tylko w przyzwoity sposób.
Ile pozatym wydałam tyle ile miałam , jak bym nie miała to bym nie wydała i niechcę wiedzieć ile wydałam bo na co mi ta wiedza jak kasy już nie ma.
Pozdrawiam wszystkich a w szczególność Ingę, Atmę, Petris bardzo trafne spojrzenie na życie
Grazka :oops:
Ostatnio edytowano 31.07.2003 17:35 przez grazka, łącznie edytowano 1 raz
pirogirl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirogirl » 31.07.2003 17:33

Mysmy byli w plitwickich .krka i wielu miasteczkach,jedlismy czesto pizze i lody,wchodzilismy na wieze widokowe,wyslalismy duzo kartek,spalismy na kempingach.Mielismy 2500zl na 2 osoby i przywiezlismy jeszcze 500 z powrotem.
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 31.07.2003 17:40

pirogirl napisał(a):Mysmy byli w plitwickich .krka i wielu miasteczkach,jedlismy czesto pizze i lody,wchodzilismy na wieze widokowe,wyslalismy duzo kartek,spalismy na kempingach.Mielismy 2500zl na 2 osoby i przywiezlismy jeszcze 500 z powrotem.

A jak długo byliście?
pirogirl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirogirl » 31.07.2003 17:43

2 tygodnie liczac podroz(dojazd)
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 31.07.2003 17:49

pirogirl napisał(a):2 tygodnie liczac podroz(dojazd)

To cos nie chce mi sie wierzyc w te 2tys.
Sama podroz z Gdanska to ze zwiedzaniem minimum 900zl (bez winiet), do tego noclegi w optymistycznym wariancie 10 nocy dla 2 osob 500zl. A gdzie reszta?
pirogirl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirogirl » 31.07.2003 17:59

noclegi(bylo platnych 10 ,bo jeden przekimalismy na parkingu) kosztowaly nas 100 euro.Przyjelismy, ze nie zatrzymujemy sie na kempach co kosztuja wiecej niz 10 euro za 2 ooby za noc,wyjatkiem byl kemping korana kolo plitwickich i kemping w omiszu.dojazd kosztowal nas dokladnie 620 zl(jechalismy samochodem ze znajomymi i dzielilismy sie kosztami),jedzenie na pierwsze pare dni mielismy z polski,papierosy na prawie caly pobyt tez.Do plitvickich i krka mielismy taniej bo jestesmy studentami ,na mury Dubrovnika tez byla znizka dla stdentow i na prom na korczule tez.Ale fakt ze nie pilismy prawie wogole piwa ,tylko raz.Za to czesto pilismy pepsi i jedlismy lody,na pizzie bylismy z 5 razy.Wyslalismy 10 pocztowek i przywiezlizmy mala rakije i winko.Kupilam sobie ciuszek za 130 kun .Raz bylismy jeszcze w knajpce na owocach morza.to tyle.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 31.07.2003 22:21

Ta dyskusja robi się coraz bardziej niesmaczna. Zadziwiające jest to jak niektórzy są spostrzegawczy, jak doskonale wyłapują niedoskonałości, ułomności i słabostki Polaków za granicą. A może ta trójka zajadająca jedną porcję na trzech właśnie doświadczyła jakichś nieprzewidzianych wydatków wynikających z - jak to ktoś napisał wcześniej - katastrofy? Może auto im się zepsuło, albo płacili za holowanie na autostradzie w Austrii, ale jednak chcieli przyjechać do Chorwacji, bo czekali na to cały rok??? Przyczyn może być mnóstwo. Ich sprawa. Proponuję zacząć nowy wątek: Pozytywne zachowanie Polaków zagranicą
Zwiedzając Chorwację przyjrzyjmy się tym Polakom, z których można brać przykład. I troszkę więcej tolerancji.
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 01.08.2003 07:30

Powiedz erloy z jakiego kontekstu wyrwałem to zdanie. Zdanie; po pierwsze mówi samo przez się; a po drugie, (nazwijmy to) aspekt bezpieczeństwa w ogóle nie rzuca nowego swiatła na tą sytuację. Bowiem może się okazać, że nigdy i nigdzie (według ciebie) ludzie z mało obszernym portfelem nie powinni jechać. I jako taki argument nie jest przekonujący i zupełnie nie odbiega od twojego punktu widzenia, co więcej potwierdza go - bez pieniedzy ani rusz. A jesteś przekonany, że jesteś finansowo przygotowany na każdą okoliczność, na każdą chorobę i nieszczęście? Jesteś tego pewien?
Ty erloy w ogóle jakoś bardzo często głupio się czujesz, to ciekawe... I co gorsza widzę, że ci to doskwiera.

Wyjaśnijcie mi, co złego w tym, że 3 osoby jedzą jednego kotleta. Ja nie wiem, co w tym złego, i w jaki sposób ma mnie to dotknąć. Jedyny problem jaki widzę, to fakt, że się nie najedzą te osobniki, ale to ich problem.

Przestancie się dziwić mniej zamożnym ludziom, starajcie się zrozumieć. Bo każdy ma tutaj swoje miejsce i czas.
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 01.08.2003 07:47

pirogirl napisał(a):noclegi(bylo platnych 10 ,bo jeden przekimalismy na parkingu) kosztowaly nas 100 euro.Przyjelismy, ze nie zatrzymujemy sie na kempach co kosztuja wiecej niz 10 euro za 2 ooby za noc,wyjatkiem byl kemping korana kolo plitwickich i kemping w omiszu.dojazd kosztowal nas dokladnie 620 zl(jechalismy samochodem ze znajomymi i dzielilismy sie kosztami),jedzenie na pierwsze pare dni mielismy z polski,papierosy na prawie caly pobyt tez.Do plitvickich i krka mielismy taniej bo jestesmy studentami ,na mury Dubrovnika tez byla znizka dla stdentow i na prom na korczule tez.Ale fakt ze nie pilismy prawie wogole piwa ,tylko raz.Za to czesto pilismy pepsi i jedlismy lody,na pizzie bylismy z 5 razy.Wyslalismy 10 pocztowek i przywiezlizmy mala rakije i winko.Kupilam sobie ciuszek za 130 kun .Raz bylismy jeszcze w knajpce na owocach morza.to tyle.

No i brawo! Widać,że jak się chce to można wydać i mniejsze pieniądze i bawić się świetnie.
:mrgreen:
juli
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 01.08.2003 08:13

Słońca Wy moje, bawcie się dobrze. Wakacje będą udane, bo to tylko od Was zależy.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 01.08.2003 09:06

atma napisał(a):Wyjaśnijcie mi, co złego w tym, że 3 osoby jedzą jednego kotleta. Ja nie wiem, co w tym złego, i w jaki sposób ma mnie to dotknąć. Jedyny problem jaki widzę, to fakt, że się nie najedzą te osobniki, ale to ich problem.

Pewnie nie slyszales komentarzy kelnerow i innych gosci restauracji na takie sytuacje. Usmieszkow, pokazywania palcami i szeptow: "polaki".
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 01.08.2003 09:15

Powiedz erloy - głupio ci było?
tomek p

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek p » 01.08.2003 10:13

Wlasnie wczoraj wrocilem z chorwacji z makarskiej riwiery i za podroz wlasnym samochodem + nocleg w apartamentach + winetki + jedzenie (glownie z Polski) + wycieczka statkiem + duzo jezdzenia samochodem (m.in Dubrownik) itp wydalismy ponizej 1500 zl na 2 osoby + dziecko..... I wcale nie musielismy ani raz wchodzic do restauracji i jesc w trojke jednej porcji frytek, po prostu jedlismy wysmienite (naprawde) dania w apartamencie..... Aha - bylismy tydzien w chorwacji (od 23 do 30 lipca) + 3 dni podrozy....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

5 tysiecy na 3 tygodnie - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone