Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

5 tysiecy na 3 tygodnie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zenek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zenek » 01.08.2003 12:54

Oczewiście że jest to złodziejstwo. Ale w zasadzie cała ta dyskusja nie zaczęła sie od niepłacących rodaków tylko od tego że jedni chcą i nieraz muszą spędzić wakacje za mniejsze pieniądze a drudzy nie potrafią tego zrozumieć.
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 01.08.2003 12:58

erloy, jeszcze nie tak dawno miałes mi za złe, że nie potrafię przeprosić. Ty nie odpowiedziałeś, na kilka postawionych ci pytań.

Powiadasz, że ci wmawiam, a sam co?
"Tymczasem atma jest oburzony tym, ze mi sie takie zachowanie nie podoba." Pokaż mi gdzie się oburzam, tym, że tobie takie zachowanie sie nie podoba. Pokaż! Nie wspomnę już o tym polu namiotowym, które mi wmawiasz.

Nie tak dawno miałeś mi za złe, ze wyrywam zdania z kontekstu, sam czynisz w tej chwili podobnie. Do czego to podobne? Mogę ci dokładnie odpowiedzić tak, jak ty traktujesz ludzi - czytaj dokładnie. Czy nie pisałeś, że przeszkadza ci to, że ludzie nie piją piwa w barze, czy nie pisałeś, że razi cię dodatkowa porcja chleba? Do wszystkich tych dorzuciłem jeszcze, zartując inne przywary, które moga razić. Stwierdziłeś, że tego nie powiedziałeś, wycofałem się. A ty co, dalej jedziesz po temacie. Ładnie tak?
Czynisz innym zarzuty, a sam robisz to samo. Wytykasz błędy innym podczas ich urlopu. Co to jest?

Obrażasz ludzi. Jak ty się zachowujesz?
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 01.08.2003 12:59

O, Zenek ma rację.
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 01.08.2003 13:03

Strasznie wam się ten temat rozwinął, a prawda przecież jest taka, że każdy wypoczywa w Cro tak jak lubi i w zależności od zasobności własnego portfela. A dodatkowo ile ludzi, tyle zdań na dany temat.
PZDR
Monika
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 01.08.2003 13:11

atma napisał(a):Powiadasz, że ci wmawiam, a sam co?
"Tymczasem atma jest oburzony tym, ze mi sie takie zachowanie nie podoba." Pokaż mi gdzie się oburzam, tym, że tobie takie zachowanie sie nie podoba. Pokaż! Nie wspomnę już o tym polu namiotowym, które mi wmawiasz.

Prosze bradzo:

atma napisał(a):I znowu erloy ocenił człowieka nie znając go zupełnie. Widzisz erloy ja potrafię przeprosić, ale ty potrafisz oskarżać bezpodstawnie. Tak jak tych na polu na miotowym...

atma napisał(a): Czy nie pisałeś, że przeszkadza ci to, że ludzie nie piją piwa w barze.

Pokaz gdzie to napisalem

atma napisał(a): czy nie pisałeś, że razi cię dodatkowa porcja chleba?

Jest roznica miedzy zamowieniem obiadu w restauracji i dodatkowej porcji chleba, a przyjsciem do restauracji specjalnie po to, by najesc sie darmowego chleba. Jezeli tej roznicy nie widzisz to wypada tylko wspolczuc.

atma napisał(a): Do wszystkich tych dorzuciłem jeszcze, zartując inne przywary, które moga razić. Stwierdziłeś, że tego nie powiedziałeś, wycofałem się. A ty co, dalej jedziesz po temacie. Ładnie tak?

Twoje wycofanie sie polegalo na stwierdzeniu, ze skoro nie mam nic przeciwko czemus tam, to moze mnie to "potencjalnie" oburzac.
Otorz nie oburza mnie normalne zachowanie, nawet potencjalnie, oburza mnie natomiast zlodziejstwo i dziadostwo.
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 01.08.2003 13:21

Chłopcy umówcie się gdzieś , dajcie sobie po razie i zakończcie ten temat, bo potwierdzacie kolejną brzydką wadę Polaków - pieniactwo .
Pozdrawiam Krysia
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 01.08.2003 13:26

WOW!
Poniżej krytyki.

erloy, za błędną interpretację tekstu nie odpowiadam.

Kończę to, żenada. Teraz już wiem z kim rozmawiałem. Zobaczcie sami. Wszystkim życzę miłej lektury. Bawcie sie dobrze pozdrowienia dla monaa-y, Zenka, juli grazki, krisba i innych.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 01.08.2003 13:57

kd napisał(a):Chłopcy umówcie się gdzieś , dajcie sobie po razie i zakończcie ten temat, bo potwierdzacie kolejną brzydką wadę Polaków - pieniactwo .
Pozdrawiam Krysia

Czy roznica zdan to powod bo bojki?
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 01.08.2003 14:02

atma napisał(a):pozdrowienia dla monaa-y, Zenka, juli grazki, krisba i innych.

ale osssooo chozziii.... pozdrawiam :roll: :lol:
przemolw

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemolw » 01.08.2003 14:19

do erloya
proponuje zebys zmienił obywatelstwo na inne niz polskie po co sie wstydzic za innych ale naucz sie porzadnie angielskiego i strugaj anglika ( lubjak wolisz niemieckiego istrugaj niemca ) bedziesz wtedy dumny kim jestes
a tak na marginesie jesli tylko nas ( czyt Polaków ) masz za flejtuchów brudasów czy innych nedzarzy to proponuje nie udzielac sie na forum i nie robic zsiebie "osła"
pozdrawaimiprzepraszam z góry za mało inteligentną wypowiedz ale juzniemoge tegoczytac jeszczetroszke i wyrzuce cro.pl z ulubionych |:)
zycze wszystkim super wakacji ( tym którzy lubia tracic mniej i więcej kaski )
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 01.08.2003 14:39

przemolw napisał(a):do erloya
proponuje zebys zmienił obywatelstwo na inne niz polskie po co sie wstydzic za innych ale naucz sie porzadnie angielskiego i strugaj anglika ( lubjak wolisz niemieckiego istrugaj niemca ) bedziesz wtedy dumny kim jestes

Majac takich jak ty za rodakow bardzo chetnie bym to zrobil, niestety nie da sie.

przemolw napisał(a):a tak na marginesie jesli tylko nas ( czyt Polaków ) masz za flejtuchów brudasów czy innych nedzarzy to proponuje nie udzielac sie na forum i nie robic zsiebie "osła"

Nie mam tylko "nas" za flejtuchow, a tym bardziej nie wszystkich. Na szczescie poza paroma przypadkami (jak ty i atma) reszta zachowuje sie porzadnie i nie trzeba sie za nich wstydzic. Zle zachowanie np. Niemcow nie powoduje, ze na mnie jako Polaka patrza spode lba, dlatego tez nie komentuje ich zachowania.

Myslisz ze jezeli tobie nie przeszkadza to, ze ktos zle sie zachowuje to nie przeszkadza tez innym? To dlaczego Polak ma w swiecie opinie pijaka i zlodzieja?
przemolw

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemolw » 01.08.2003 17:07

witam ponownie moze potraktowałem temat deko zamocno ale naprawde twoje wqypowiedzi na temat wyjazdu do HR deko mnie zdenenrwowały aszczególenie to jakrozrózniasz ludzi z twoichwypowiedzi wynika iz niedobrze jest jechac na hr jesli fundusze sa nikłe nie zgadzam sie z tym całkowicie tak samo jak ztym iz polacyto zółodzieje ipijaki osobiscier nie kradne i nie spozywam alkoholu nawet w sladowych ilościach ( po prostu inne rzeczy bardziej mnie urzekają) krytykujesz ludzi ato nie ładne i nie grzeczne
proponuje zmienic obrazpolskiego społeczenstwa od siebie samego
uwazam równiez iz ludzie o cienszych potrfelach wspomnienia pospedzonych wakacjhach mają równie ciekawsze niz ci z grubymi portfelaMI (JAKNIE LEPSZE I CIEKAWSZE)
POZDRAWIAM SERDECZNIE
ps .w tym roku odpuszczam hr wale do egiptu( nie che zeby erloy zobaczył mnie jedzącego na parkingu lub w resteuracji wnie etyczny spokób :D )
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 01.08.2003 17:29

Widzę, że przemolw przejął pałeczkę. Życzę powodzenia!
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 01.08.2003 18:29

Kochać turystykę zaczęliśmy od Polski jeżdząc po niej 9lat zwiedzając najpiękniejsze jej zakątki od Tatr po morze od winnic w zielonogórskim do pojezierza włodawskiego oszczędzając każdy grosz by jak najwięcej zobaczyć spotykaliśy różnych ludzi także cudzoziemców np Holendrów na campie w Augustowie gdzie po sutej kolacji urządzli nocne popierdywanie(przeprszam ale nie miałam innego odpowiednika)kto głosniej rechocząc przy tym bardzo głośno co wzbudzało wnas niesmak ,zawsze staraliśmy się zachowywać z godnoscią będąc dumnym że jesteśmy Polakami,zwiedzając prawie całą Europę i nie tylko gdzie nad Niagarą słychać mowę ojczystą nader często gdzie polski greenpończyk wioząc swoją żonę mówi:O k...wa ale woda zapier...la" trzeba kochani ERloy i Atma mieć dla siebie wiele tolerancji czy ograniczony limit kasy ma mnie pozbawić tego co kocham o nie zwiedzając SZwajcarię wracając z wycieczki do Zermat jedząc posiłek na łyżce od koparki na parkingu a pan operator grzecznie czekał jak skończymy po czym zrobił sobie znami zdjęcie i odjechał obraziłam POlaków nie po prostu byliśmy głodni pamiętając by po sobie zostawić porządek bo tego wymaga kultura ,jesteśmy gorsi od tych cojedząi spią w hotelach o nie my nie mamy aż tyle pieniędzy a oczy chcą wszystko zobaczyć. Uważam że jak najwięcej Was potrzeba i Ciebie Erloy i ciebie Atma dla dobra turystyki bo czy Erloy chciał żle? Przemyślcie to jeszcze zanim napiszecie a skorzystają na tym wszyscy!!!! serdecznie pozdrawiam INGA!!!
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 01.08.2003 18:35

przemolw napisał(a):z twoichwypowiedzi wynika iz niedobrze jest jechac na hr jesli fundusze sa nikłe nie zgadzam sie z tym całkowicie

Napisalem ze JA nie pojechalbym nie majac odpowiedniego zaplecza finansowego, niegdzie nie krytykowalem ludzi z mniej zasobnym portfelem o ile zachowuja sie godnie, tzn. np. nie oszukuja na kempingach.

przemolw napisał(a):nie zgadzam sie z tym całkowicie tak samo jak ztym iz polacyto zółodzieje ipijaki osobiscier nie kradne i nie spozywam alkoholu nawet w sladowych ilościach

Ja tez tak nie uwazam, ale nie chodzi o to co ja sadze o Polakach, tylko jak widza nas inni. Chorwacja jest jednym z niewielu krajow gdzie nie jestesmy w ten sposob postrzegani, ale jezeli zachowania takie jak opisalem beda sie powtarzac to zmieni sie to szybko (doswiadczylem tego juz w zeszlym przy wjezdzie na kemping po przylapaniu naszych rodakow na oszustwie)

przemolw napisał(a):krytykujesz ludzi ato nie ładne i nie grzeczne

Skrytykowalem 2 sytuacje: zlodziejstwo i przylazenie stadem do restauracji po to by za darmo sie najesc. Nie rozumiem co ci w tym przeszkadza. Popierasz to?

przemolw napisał(a): proponuje zmienic obrazpolskiego społeczenstwa od siebie samego uwazam równiez iz ludzie o cienszych potrfelach wspomnienia pospedzonych wakacjhach mają równie ciekawsze niz ci z grubymi portfelaMI (JAKNIE LEPSZE I CIEKAWSZE)

Zarabiam 1100zl, zona 800, oszczedzamy caly rok i bierzemy pozyczke zeby wyjechac na wakacje. Mimo to nie kombinujemy, nie meldujemy 1 osoby zamiast dwoch, nie chodzimy do restauracji na darmowy chleb, jezeli pojdziemy to zamawiamy napoje, nie polewamy pod stolem przyniesionych, zostawiamy napiwek. Jezeli akurat nas nie stac to po prostu nie idziemy tylko robimy np. grilla. Co powieniem zmienic zeby nie przynosic wstydu Polakom?
btw: nie zabieram zadnego jedzenia z Polski, choc nie krytykuje tych co biora (no moze dziwi mnie zabieranie worka ziemniakow ;-))
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

5 tysiecy na 3 tygodnie - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone