Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

5 tysiecy na 3 tygodnie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 01.08.2003 10:29

pisałem wczoraj o suchym prowiancie w drodze dla jaj, żeby rozluźnić atmosferę, a tu wracam dzisiaj i dalej ten jest lepszy a ten gorszy. NIECH KAŻDY PATRZY NA SIEBIE, NIE MARTWI SIE O DRUGIEGO, KAŻDY MA SWÓJ STYL ŻYCIA SŁUSZNY DLA SIEBIE SAMEGO i proponuję zamknąć wątek totalnie nie potrzebny.
Jak ktoś twierdzi że mało wydaję - to to jest TYLKO I WYŁĄCZNIE JEGO PROBLEM.
Jeśli za dużo - PATRZ jeśli "za mało"
Zdrówka
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 01.08.2003 10:45

I po co się Tomku ujawniałeś. Zaraz Ci napiszą, że to niemożliwe, że Ty nie istniejesz, bo tak nie mogło być. Bo przejazd 900zł (bez winietek), nocleg350zl. Napiszą Ci, że w to nie wierzą. Jakby kogokolwiek interesowała ich niewiara. Napiszą, że pewnie Ciebie wytykano palcami. - Patrzcie to ten biedny Polak, co wydał 1500 zl.
A szczerze odpowiedz; jadłeś na parkingu? No, bo jak jadłeś, to tylko wstyd przynosisz.
Wszyscy Ci, którzy jecie na parkingach jeden kotlet. Czy Wy nie widzicie, że erloy się za Was musi wstydzić? Jak możecie wprowadzać w zakłopotanie erloya? Ludzie róbcie to tak, żeby Was nie widziano. Macie się chować. Je się tylko w restauracji, a na parkingu jest zabronione. Parking jest od tego, żeby auto zaparkować, a nie jeść. I przypominam jeden kotlet jest dla jednej osoby (1kotlet=1os.).
Kto ma jeszcze jakieś propozycje jak powinien zachowywać się Polak za granicą niech pisze.
Zrobimy listę i każdy kto będzie wyjeżdżał będzie musiał się podpisać. A erloy będzie nadzorował. Bo nie po to wyjeżdża człowiek na urlop, żeby się za rodaków wstydzić!
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 01.08.2003 10:47

krisb napisał(a):i proponuję zamknąć wątek totalnie nie potrzebny.

Wątek potrzebny, tylko jakby od jego tematu podstawowego odbiegliśmy...

:wink: juli
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 01.08.2003 10:51

KRISB to sobie jaja robisz a ja nocami spać nie mogę bo się o ciebie martwię :( :( :(
poz grazka :oops:
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 01.08.2003 10:55

atma napisał(a):Powiedz erloy - głupio ci było?

Tak glupio mi bylo, bo potem na mnie patrzyli jak bym robil tak samo. Poczytaj moj post wyzej o sytaucji na kempingu, gdzie polacy zostali zlapani na zameldowaniu mniejszej liczby osob.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 01.08.2003 10:58

atma napisał(a):Wszyscy Ci, którzy jecie na parkingach jeden kotlet. Czy Wy nie widzicie, że erloy się za Was musi wstydzić? Jak możecie wprowadzać w zakłopotanie erloya?

Pokaz mi gdzie napisalem ze jedzenie na parkingu jest zabronione badz przynosi wstyd?
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 01.08.2003 10:58

grazka: ale jaja na twardo mogę wziąć? :lol: EOT
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 01.08.2003 11:04

KRISB kazdy twój post rozbraja atmosferą a przynajmniej moją, :!: śmieje się w głos do komputera a jestem w pracy w pokoju zbiorczym to chyba mnie zaraz zlinczują koledzy z pracy że nie pracuję a na dodatek dobrze się bawię
grazka :oops:
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 01.08.2003 11:09

Może zróbmy ranking, kto jak najtaniej był w Chorwacji. Padające od jakiegoś czasu kwoty wydają mi sie co najmniej dziwne. chyba, że ja byłem w jakiejś innej Cro.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 01.08.2003 11:11

krisb napisał(a):grazka: ale jaja na twardo mogę wziąć? :lol: EOT

Tylko nie za dużo :D, bo cię przez granice nie puszczą. A jak ja będę poźniej jechał, to mnie zapytają ile jaj na twardo wiozę! :D :D
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 01.08.2003 11:15

No dobra, erloy pozwala jeść na parkingach. Wycofujemy punkt z regulaminu. Chyba, że ktoś zgłosi sprzeciw, to będziemy głosować.
Natomiast wprowadzamy nowy przepis. Nie wolno brać dodatkowej, darmowej porcji chleba i polewać jej oliwą, zwłaszcza, zakazane jest czynienie tego procederu w celu "dopchania się".
Zostawiamy ten punkt, czy go wycofać, erloy?
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 01.08.2003 11:19

atma napisał(a):No dobra, erloy pozwala jeść na parkingach. Wycofujemy punkt z regulaminu. Chyba, że ktoś zgłosi sprzeciw, to będziemy głosować.
Natomiast wprowadzamy nowy przepis. Nie wolno brać dodatkowej, darmowej porcji chleba i polewać jej oliwą, zwłaszcza, zakazane jest czynienie tego procederu w celu "dopchania się".

I dodatkowo zabraniamy przychodzenia do knajpy z własnymi szybkimi kubkami i zamawiania wrzątku.
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 01.08.2003 11:21

"Padające od jakiegoś czasu kwoty wydają mi sie co najmniej dziwne. chyba, że ja byłem w jakiejś innej Cro."

maciogg, nie daj się wyprowadzić w pole. To wszystko to może być mistyfikacja i prowokacja. Prawdopodobnie Ci którzy piszą, te śmieszne ceny robią to tylko, by oszukać społeczeństwo.
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 01.08.2003 11:23

atma napisał(a):. Nie wolno brać dodatkowej, darmowej porcji chleba i polewać jej oliwą,

A wiecie, że to jest bardzo popularny we Włoszech sposób jedzenia chleba? Wiele razy widziałam Włochów polewajcych pajdy chlebusia albo maczjących je w miseczkach z oliwą.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 01.08.2003 11:24

atma napisał(a):No dobra, erloy pozwala jeść na parkingach. Wycofujemy punkt z regulaminu. Chyba, że ktoś zgłosi sprzeciw, to będziemy głosować.

Czlowieku zastanow sie co ty piszesz!
Jezeli dla ciebie normalne jest pojscie jest do restauracji, zamowienie kotleta z ziemniakami, wcinanie tego z jednego talerza przez pare osob, ktore potem zamawiaja darmowy chleb i jedza go polewajac oliwa zeby sie "dopchac".... Oczywiscie o zadnym napiwku rowniez nie ma mowy.
Brak mi slow po prostu jezeli to dla ciebie jest normalne. Ja w takich sytuacjach wstydze sie ze jestem Polakiem.
I nie pisz mi bredni ze to moze ci, co im sie auto popsulo i musieli zaplacic za naprawe. Byli oni rozbici niedalego od nas wiec w pewien sposob zaznajomilismy sie. Byli zadowoleni, bo z pieniedzy ktore mieli przeznaczone na wakacje zaoszczedzili jeszcze po 100euro, ktore zabrali z powrotem do Polski.
Poza tym jezeli rzuciles niesluszne oskarzenie to kultura wymaga zeby przeprosic. No ale widac jak sie zachowujesz za granica tak i w Polsce co mnie wcale nie dziwi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

5 tysiecy na 3 tygodnie - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone