Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

5 -stów. Co zrobić ?????

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darrou
Croentuzjasta
5 -stów. Co zrobić ?????

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 23.12.2005 15:56

Czy wydalibyście 500 pln na bal sylwestrowy, czy woleli odłożyć na wakacyjny wyjazd do Chorwacji :?: :?:

POZDRO
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 23.12.2005 18:04

Powiem tak:
Mi szkoda by bylo takiej kasy. Rozwazaliśmy Sylwka w knajpie bałkanskiej i wychodzilo tam coś ok 480 za pare. Wszytsko OK ale to tylko 6 h zabawy jak dla mnie. Zarcia nie przejem a maz kiepski tancerz ;) wiec my .... daliśmy spokój.
Za taka imperezę dałabym 150 zl od osoby - to uczciwa cena uważam.

no coż .....minie te 6 h Sylwestra .... ja - nadal będę mieć ta kase juz ma majówkę albo jakikolwiek wypad odłożone. Od lat tak podchodzę, odkładam, czasem z czegoś rezygnuję żeby potem coś zyskać ..... ja wole mieć na wyjazdyale to tylko moje zdanie.
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 23.12.2005 20:38

Mam identyczne zdanie jak Aneta i Jacek. Jak sobie przeliczę ile to rakiji by było to .... łoooo matko :wink: :wink: :wink: . A tak powaznie to stałem przed identycznym dylematem czy wywalić te 400-500 zeta na sylwka czy do skarbonki na przysżłoroczne Cro.... zgadnij co wybrałem :?: :?: :?:
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 23.12.2005 21:39

Myślę że Cro.
A co do skarbonki, to wspólnie z żoną wrzucamy codziennie 2 ciaki i to daje nam ok. 700 pln.
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 24.12.2005 13:57

I my również robimy w tym roku tak samo - mieliśmy jechac na sylwka gdzieś w góry ale niestety chorwackie wspomnienia wzięły górę ! :)
Zaoszczędzone pieniążki odkładamy do naszej skarbony...:)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.12.2005 09:38

Darrau 500zł na bal sylwestrowy + taxi w obie strony+ nowy sylwestrowy ciuszek dla żony :D + pewnie buty a do tego torebka bo jak inaczej , + wizyta małżonki u fryzjerki, + nowa koszula dla Ciebie i zrobi się ponad 2 razy tyle. :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 25.12.2005 13:36

Powiem Wam że ja sie lubie bardzo bawić .... ale
jednak jeszcze bardziej kocham wyjazdy i wycieczki a to ... skarbonka bez dna :)) I naprawde Sylwester to raptem kilka godzin i po problemie.
Osobiście wole wydac ta kasę w długi dzień na majówce i nie załować sobie potem biletu do muzeum albo kawki w restauracyjce w Chorwacji.

zawsze w życiu jest tak ze coś jest za cos.....

ale czy jakby bylo na wszystko to byście to doceniali co macie???
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 25.12.2005 14:53

krakuscity napisał(a):Darrau 500zł na bal sylwestrowy + taxi w obie strony+ nowy sylwestrowy ciuszek dla żony :D + pewnie buty a do tego torebka bo jak inaczej , + wizyta małżonki u fryzjerki, + nowa koszula dla Ciebie i zrobi się ponad 2 razy tyle. :lol:

No 2 razy tyle to może nie, bo torebka, buty są a i koszula się znajdzie.
Ale decyzja zapadła. :lol: Za te kilka godzin sylwka na balu w Cro można spędzić kilka dni więcej i ta opcja wygrała jednogłośnie.
Poza tym uważam że najlepszym sposobem na powitanie Nowego Roku będzie pójście na rynek i tak też uczynimy. :P
Pozdro
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.12.2005 12:54

Ja tzn. My w ubiegłym roku nie byliśmy na zabawie sylwestrowej z powodu "ciagnącej" się dolegliowości zdrowotnej. Przedtem, w zasadzie rok w rok był bal. Zauwazyliśmy ...... jak to wspaniale jest być u siebie i nie chodzi tutaj tylko o obolałe nogi, podkrążone oczy. Bal, faktycznie to tylko kilka godzin. Lepiej spędzić tą chwilę w bardziej rozsądny sposób. W tym roku równiez nie "balujemy" na balu. Marzy nam się sylwester w jakims ośrodku wczasowym, z ciepłym basenem, bez tłoku, w kameralnej atmosferze. To juz do przemyślenia za rok.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 26.12.2005 14:07

woka napisał(a):(...) Marzy nam się sylwester w jakims ośrodku wczasowym, z ciepłym basenem, bez tłoku, w kameralnej atmosferze. To juz do przemyślenia za rok.

.. a nam ... w leśniczówce, daleko od "cywilizacji" , gdzie by nas i naszych przyjaciół na trzy dni śniegiem zasypało ... :wink: :D . I gdzie fajnie snułoby się wakacyjne plany o turkusowo - ciepłym morzu , jak np. na Bali 8)

Część ma szansę się spełnić. Ta .. z przyjaciółmi.
Leśniczówka i wyspa .. zostają "do spełnienia" :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.12.2005 14:29

Jak do leśniczówki, z daleka od ludzi, to w niedługim czasie mogę zaprosić do siebie. Mam taką swoją "leśniczówkę" czyli dom na wsi podbieszczadzkiej. Faktycznie wspaniała rzecz. Górki, doliny, widoki, klimat .... wszystko wspaniałe.
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 26.12.2005 14:43

Najlepiej gdy można i na sylwestra ,i w ferie na narty....i latem do Cro :D W tym roku zrezygnowaliśmy z zimowiska na konto dłuższego pobytu letniego na Hvarze.Coś za coś.
morka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka » 27.12.2005 20:05

darrou napisał(a):Czy wydalibyście 500 pln na bal sylwestrowy, czy woleli odłożyć na wakacyjny wyjazd do Chorwacji :?: :?:

POZDRO

Cześć!
Ja bym tam wolał odłożyć (ale moja opinia jest bardzo subiektywna, bo nie bardzo lubię bale z tańcami :))
W każdym razie bez względu na decyzję życzę zarówno miłego spędzenia sylwka jak i udanego wypadu do HR
Pozdrawiam
Piotrek Lewandowski
--------------------------------
MORKA - Szkoła Żeglarstwa
www.morka.pl
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 19.02.2006 13:09

Czesc
Ja teżz za balami nie przepadam.Narty też nie wchodząw grę.Więc wolałbym odłożyć kasę i w CRO SOBIE WSZYSTKO ODBIĆ.
POZDRAV.

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

5 -stów. Co zrobić ?????
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone