Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

5 sierpnia na Istrie - kemping blisko morza i miasta

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ivanhow
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivanhow » 25.07.2006 14:23

Szukamy fajnego kempingu gdzie namiot mozna rozbić blisko morza, gdzie woda jest ciepła i czysta. Wieczorem można poszaleć na terenie campu albo w miasteczku, do którego dojdzie się w 10-20 minut. Oczywiście najlepiej wśród bujnej roslinności a nie na patelni. I jeszcze jakby były zajęcia animacyjne np. aerobik w wodzie, żonka będzie szczęśliwa :)
Znacie takie miejsce na Istrii ?

Mam kilka typów:
1. Zelena Laguna
2. Marina
3. Oliva
4. Bivillage

Może znacie jakies inne, które spełaniają takie wymagania.

Pozdrawiam Cromaniaków
borys0508
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) borys0508 » 28.07.2006 10:40

Witam Polecam ci camp KAZELA w Medulinie Piekny duzy obszar dla tekstylnych i golasow aqcapark swietnie wyposazony 1km od Medulinu 12km od PULI naprawde polecam
koonrad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) koonrad » 28.07.2006 13:12

byłem tylko na Olivi
kamp czysty, plaża kamienista, woda niestety zamulona. Żeby ponurkować trzeba iść gdzieś dalej.
Kamp ma troche drzewek, ale takich dających właściwy cień jest niewiele - drzewka oliwne są niewysokie. Jest też sporo placu w słońcu i jak jest więcej ludzi może być problem z cieniem.
Basen jest w hotelu - wstęp 10kn, sziedział gość i pilnował.
Knajpek na samym kampie właściwie nie ma, ale jest przy plaży, a do miasta jest bllisko.
Rabac - takie letniskowa mieścina - domy, hotele, knajpy i fajna promenadka.
Nie wiem jak cenowo, bo jak pytałem o koszty babka w recepcji policzyła 30E , a zapłaciliśmy ok 23E, pewnie podawała cene z energią. (namiot+auto+2osoby)

Na Istrii wększość kampów wygląda podobnie - przy plaży, są czyste i raczej duże.

Ja byłem na Valkaneli, koło Vrsaru/Funtany. Kamp jest OK, dużo drzewek, plaża kamienista i skałki, woda czysta, na kampie są bary i sklepy, jakiś kort, boiska itd, basen przy hotelu, ale też płatny.
Cenowo lepiej niż na Olivii bo energia jest w cenie parceli.
Jednak do miasta jest daleko, ok 3-4km do Vrsaru, do Funtany bliżej, ale tam nic nie ma. Knajpki są też przy Funtanie - jakieś 20min od kampu.
jamesgrieve
Autostopowicz
wróciliśmy dopiero z Valkaneli

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamesgrieve » 28.07.2006 23:28

koonrad napisał(a):byłem tylko na Olivi
kamp czysty, plaża kamienista, woda niestety zamulona. Żeby ponurkować trzeba iść gdzieś dalej.
Kamp ma troche drzewek, ale takich dających właściwy cień jest niewiele - drzewka oliwne są niewysokie. Jest też sporo placu w słońcu i jak jest więcej ludzi może być problem z cieniem.
Basen jest w hotelu - wstęp 10kn, sziedział gość i pilnował.
Knajpek na samym kampie właściwie nie ma, ale jest przy plaży, a do miasta jest bllisko.
Rabac - takie letniskowa mieścina - domy, hotele, knajpy i fajna promenadka.
Nie wiem jak cenowo, bo jak pytałem o koszty babka w recepcji policzyła 30E , a zapłaciliśmy ok 23E, pewnie podawała cene z energią. (namiot+auto+2osoby)

Na Istrii wększość kampów wygląda podobnie - przy plaży, są czyste i raczej duże.

Ja byłem na Valkaneli, koło Vrsaru/Funtany. Kamp jest OK, dużo drzewek, plaża kamienista i skałki, woda czysta, na kampie są bary i sklepy, jakiś kort, boiska itd, basen przy hotelu, ale też płatny.
Cenowo lepiej niż na Olivii bo energia jest w cenie parceli.
Jednak do miasta jest daleko, ok 3-4km do Vrsaru, do Funtany bliżej, ale tam nic nie ma. Knajpki są też przy Funtanie - jakieś 20min od kampu.

właśnie wróciliśmy z Valkaneli,z pełną odpowiedzialnością mogę ci polecić
ten camping.Może nie najtańszy(42 euro za parcelę z prądem,2 dorosłych
i 2 dzieci) ale cała reszta to rekompensuje.
Wzorowa czystość,obsługa uprzejma,bajka zaplecze(salon gier,trampolina,BEZPŁATNY basen ze słoną wodą co prawda,wypożyczalnia sprzętu,co 100 m.zródełko z browarkiem,sklep,smazalnia-co tu więcej chcieć???
Osobiście nie robiliśmy tam zakupów i nie stołowaliśmy się-lepiej zjeść na wsi-to bardziej urocze i lepsze.
polecam w Porecu rejs statkiem do Limskiego Fiordu-cena 130 kn i 65 za dziecko.w programie kąpiel na bezludnej plaży i 2 godziny na Rovinj.
Gdybyś potrzebował więcej info,pisz śmiało adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ivanhow
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivanhow » 30.07.2006 11:59

Wielkie dzięki za informacje.
A co myślicie o wyspie Krk ? Podobno jest fajna i ma bardzo ładne plaże.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone