Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"8 lat na Ciovo"

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iriska
Odkrywca
Re: "5 lat na Ciovo"

Nieprzeczytany postnapisał(a) iriska » 20.11.2013 19:02

Faktycznie bistro Renata godne polecenia. Zawsze kiedy tylko możemy zaglądamy do tej przemiłej rodzinki i droga powrotna najczęściej jest o wiele trudniejsza z powodu przejedzenia ;) Pyszne, zdrowe, domowe jedzonko :)mniam :)
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 26.12.2013 19:58

Wszystkim croentuzjastom najserdeczniejsze życzenia z nutką wspomnień rodem z PRL :-)
I oczywiście wakacji w Chorwacji w nadchodzącym 2014 roku

Obrazek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 26.12.2013 20:10

Kapitalne :D :wink:
Ziszczenia wszelkich planów w 2014 roku :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.12.2013 10:40

Oooo, Mikołaja bez kości rzucili...
:mrgreen:

GaR - dla Ciebie i Rodziny równie ciekawych "kąsków" w nadchodzącym 2014.

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.12.2013 10:51

Mikołaja z kością też :oczko_usmiech:

Dzięki za życzenia :lol: i wzajemnie :idea:
jakrena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakrena » 13.01.2014 11:13

cromaniacy pomóżcie .. czy na ciovo są organizowane fish picnic.. skąd za ile, dokąd itp.. ewentualnie czy można drogą morską dostać się gdzieś by zwiedzić np. wyspę ale bez potrzeby ciągnięcia ze sobą auta? np ze splitu, bo tu można dojechac i zostawić samochód..a i żeby podróz nie trwała godzinami bo mamy dzieciaki na pokładzie..
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2014 12:17

Wpisz w google np. >>> Fish Picnic Statkiem Mirakul
karalajna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karalajna » 25.02.2014 15:54

Bardzo cieszę się, że trafiłam na Twoją relację. Zdjęcia, opisy, komentarze - rewelacyjne :)
W tym roku pierwszy raz jedziemy na Ciovo :D z początku troszkę się obawiałam, ale teraz wiem, że był to dobry wybór. Dobry?, Ba, najlepszy ;)
sprawiłeś, że nie mogę się już doczekać, a tu jeszcze 4 miesiące trzeba czekać.

Pozdrawiam,
Karolina
kreciki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kreciki » 06.03.2014 08:28

Hejka!myslę ,że z tak pozytywnym nastawieniem bedziesz miała udany urlop.My jedziemy na Ciovo 4 raz.Bez watpienia są ładniejsze miejsca w Chorwacji,ale my za każdym razem chociaz na kilka dni zatrzymujemy sie na wyspie.Jak napewno czytałaś jest to dobry punkt na bazę wypadową do zwiedzenia środkowej Dalmacji.Nie stresuj sie negatywnymi opiniami o tym miejscu...pojedziesz,zobaczysz i ...za rok bedzie Cię "coś" ciągneło do Chorwacji.Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś w okolicy zatoki Mavarstica Ewa :papa:
karalajna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karalajna » 06.03.2014 09:24

Cześć Ewo :) dziękuję, że mnie utwierdziłaś w słuszności wyboru miejsca urlopu :mrgreen: myślę, że może na siebie wpadniemy, bo Mavarstica jest na mojej liście "must see" :wink:
meblik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) meblik » 01.12.2014 18:33

Hej!!! Co tam na Ciovo nowego w tym roku? Moze jakies nowe zdjecia albo jeszcze lepiej relacja :papa:
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 02.12.2014 09:35

meblik relacja z tego roku zapewne jak wszystkie pozostałe zostanie zdominowana przez szaloną pogodę
która grasowała w Europie. Na razie staram się ogarnąć materiał i napisać coś co może służyć pomocą wybierającym się do Chorwacji.

Obrazek
Wiem że kilkoro uczestników forum wypoczywało na wyspie, chętnie dowiedział bym się czy informacje o które prosili przydały się w trakcie podróży i wypoczynku.
Wywołany do tablicy zacumowałem w zatoce i czytam Wasze relacje :-)

Obrazek
cdn....
meblik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) meblik » 02.12.2014 10:26

Bede uwaznie czytac i ogladac. Przeciesz w przyszlym roku nasze pierwsze wakacje w Chorwacji ,wlasnie na Ciovo ( Arbanija) . Uciesza mnie jakies informacje i zdjecia z tamtej strony wyspy. Acha! Zapomnialam napisac ze jestem pod wrazeniem Twoich zdjec i relacji. :)
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 09.12.2014 21:44

mebliku proszę Cię nie składaj na moje plecy odpowiedzialności za swój pierwszy urlop na Ciovo :D
Arbanije znam słabo bo tam nie mieszkam, czasem wpadnę do znajomych czy na kawę do knajpki. Wiem jednak że miejscowości po tej stronie wyspy maja swoich sympatyków i są opisywane w innych relacjach. wkleję kilka fotek które opiszą w jakimś stopniu to co tam zastaniesz. Generalnie jadąc od mostu po prawej na skarpie masz apartamenty, później drogę, a za nią wąski pas plaży w różnych konfiguracjach zależnie od miejsca.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tak to mniej więcej wygląda chociaż nie twierdzę że dokładnie tak samo będzie koło waszej miejscówki.
na YouTube jest kilka filmików z rejonu o który pytasz możesz zobaczyć lub lepsza wersja na Google Maps
włącz funkcję street view i wtedy sama pospacerujesz gdzie tylko chcesz bo Ciovo jest dość dobrze zrobiona.

Dla mnie z tymi miejscówkami jest inny problem i tu masz mapę z UM OG na temat inwestycja (planowana)
w zakresie kanalizacji rejonu Trogir, Kasztela
Obrazek

jak sama widzisz cały ruch turystyczny (a raczej jego ścieki) na lądzie i część z wyspy wpływa do morza które w tym miejscu jest prawie "odcięte" od pełnego morza tworząc w zasadzie zatokę. Nie twierdze że woda tam jest brudna (chociaż bywa po zjawiskach pogodowych) ale jest mocno nawożona. Jak spojrzycie na kamienie w strefie brzegowej (a nurkując także głębiej w głąb zalewu) są pełne porostów, glonów i innego badziewia o którym najlepiej opowiedział by pewnie Leon bo bada ten akwen na bieżąco. Woda jest przeźroczysta więc doskonale to widać. W planach jest budowa całej sieci przepompowni oraz oczyszczalni oraz rurociagu przetłaczającego to wszystko przez wyspę do zrzutu między Ciovo i Soltą !!! Mam nadzieję że to będzie działać jak trzeba bo w przeciwnym razie - strach się bać.
Na wyspie są lepsze miejsca niż Arbanija znajdziesz je bez problemu masz jeszcze dużo czasu
pozdrawiam
meblik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) meblik » 09.12.2014 22:12

:D Bardzo Ci dziekuje. Za te pare zdjec i wskazowki. Bedzie to nasz pierwszy urlop w Chorwacji. Apartament mamy Juz za klepany Villa Nostra nie daleko od baru Skrapa i Tommy. Jezeli chodzi o plaze, to Jak nie bedzie nam sie podobac zwiedzamy inne miejsca tej wyspy. Jedziemy z 11 letnim synem i jestesmy nastawieni na atrakcje wodne Jak motorowka albo jetski. No i oczywiscie chcemy duzo zwiedzic. Pozdrawiam i czekam na dalsza relacji.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

"8 lat na Ciovo" - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone