Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"8 lat na Ciovo"

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 17.03.2012 20:17

Czyli okolica znośna czy nie bardzo? Wolałabym szczerze troszkę spokoju, szczególnie w nocy, żeby posiedzieć na tarasie, wypić winko a nie słuchać odgłosów imprez i pijanej młodzieży.

Zastanawiam się jeszcze nad tą willą http://trogir.im/katalog-kwater/srodkow ... -sego.html . Jak z jej lokalizacją?
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 17.03.2012 20:27

no....... tutaj spokój i cisza zapewniona, to 300 m od nas i tego wszystkiego co w mojej relacji, z tym że to jest totalne zad....e
dlatego trudno mi radzić cokolwiek masz dwie lokalizacje tak totalnie różne że nie da się ich porównać, chociaż ta pierwsza wieczorami powinna także się wyciszać - tak sądzę ale nic sobie nie dam uciąć :-)
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 17.03.2012 20:29

W sumie od tej pierwszej do disco jakiegoś 4 km, więc chyba nienajgorzej. Oby tylko auto pod górkę podjechało :P

A ucinać nic Ci nie będę, ale skoro w tym samym terminie jesteśmy w tym samym miejscu, to spotkać by się nie zaszkodziło :)
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 17.03.2012 20:43

do disco 4 km ? cała ta plaża to disco ...... :-) takie typu knajpka i głośniki - niestety przez cały dzień, a wieczorem także z tańcami, czasem także koncerty na przystani, Oczywiście można skoczyć do "normalnej" dyskoteki ale nie za bardzo sie w nich łapie, zresztą co roku powstaje cos nowego.
Spotkanie zawsze możliwe 43°29'37.392"N, 16°16'23.195"E lub Put Sv. Mavra (info w knajpie u Mikołaja) on wie wszystko :-)
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 17.03.2012 20:46

Eh to trochę mnie zmartwiłeś lokalizacją tej willi. Ale w sumie wieczorami zamierzam spacerować z narzeczonym w Trogirze, za dnia plażować w kameralnych zatoczkach i zwiedzać. Byleby tylko w środku nocy nie balowali mi za oknem.
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 17.03.2012 20:50

doskonały program :-) popieram i napewno uda Ci się go zrealizować.
Najwyżej pomogę Wam poszukać urokliwych i cichych plaż bo Wasza do nich niestety się nie zalicza, ale kawałek autkiem i są ......
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 17.03.2012 20:51

Oj dokładnie, o pomoc w szukaniu kameralnych plaż na pewno poprosiłabym, bo Copacabana to nie jest to co tygryski lubią najbardziej :) Ale mała zatoczka już jak najbardziej.
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 18.03.2012 09:27

Takie zatoczki na pewno znajdziesz za Slatine, co czytałaś w mojej relacji. Dojazd prosty ,bo jest praktycznie jedna droga
Poza tym GaR na pewno zna Ciovo jak własną kieszeń, więc jeszcze więcej podpowie :)
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 18.03.2012 09:29

O Ciovo czytałam chyba wszystkie relacje, ale ciężko to spamiętać. Przed samym wyjazdem będę sobie chyba drukować :D

Zjedziemy wyspę i na pewno się jakaś ładna plaża znajdzie, ale mniej więcej już wiem, w którą stronę się kierować.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.04.2012 07:30

Ryszardzie...poszukaj za biurkiem...proszę...

:wink:

Pozdrawiam
katka123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) katka123 » 16.05.2012 17:37

Mam pytanie do znawcy Ciovo ;) wciąż nie jesteśmy zdecydowani a czas leci.. Mam na oku taką miejscówkę: http://www.zakwaterowaniewchorwacji.pl/ ... s-katalin/
co możesz o niej powiedzieć, jaka okolica?
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 16.05.2012 21:23

bardzo dziwna oferta .... samego apartamentu nie znam, mało tego nie bardzo wiem gdzie on sie znajduje, bo mapa odsyła do zatoki Saldun :-).
Jest taka ulica na lądzie i nawet wiem gdzie, ale w Okrugu ???? pierwsze słyszę. To oczywiście nie znaczy że jej nie ma (niektóre ulice na wyspie zaskakują swą wielkością). W miejscu gdzie podobno jest to ulica jest także pensjonat Danijela i ona ma stronę z dobrym opisem i zdjęciami po których można "wyczaić" gdzie to jest. Ale jeżeli to jest na wprost gł. plaży "Copacabana"(podobno 60m), a żadnego zdjecia z widokiem na morze? dziwne. Zaplecze głównie ogrodowo-ścieżkowe ... a i to raczej marne. Trudno udzielać rad na temat Waszego wyboru - napewno macie jakieś plany i oczekiwania, mnie ta miejscówka bardzo się nie podoba.
Ale może spełnia Wasze oczekiwania nie wiem - tłok i chałas przez cały dzień to marna rekomendacja, sami musicie podjąć decyzję.
Marcin Jola
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin Jola » 17.05.2012 19:38

Witam GaR czy możesz coś powiedzieć o ty miejscu www.interhome.pl/polski/chorwacja/dalmacja+środkowa/trogir+okrug+gornji/hr4910.415.1 jadę tam po raz pierwszy
i nie wiem czy dobrze wybrałem .Proszę o parę porad gdzie najlepiej pójść nad wodę z małymi dziećmi z góry dziękuję .
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 17.05.2012 21:34

Marin Jola co mogę powiedzieć, że teoretycznie blisko, że teoretycznie ładnie i że wszystko co napisano to teoretycznie prawda :-)
Jeżeli jedziecie z małymi dziećmi (ilość sztuk dowolna) to dotarcie z plaży na kwaterę trochę Wam zajmie .... taka mała Gubałówka z zatoki na Ribarski Put. Plaża dla dzieci jest właśnie w zatoce Mavarcica (ta najczęściej opisywana w mojej relacji). Lepiej było by dla Was gdyby kwatera była w ciągu ul Sv. Mavra (będziecie nią szli na plaże i wracali) ma to ten walor ze jest płaska. Jeżeli targacie wózek to tylko z kołami "rowerowymi" spacerówka jest tutaj bezuzyteczna. Życzę miłego odpoczynku .... kiedy jedziecie?
Marcin Jola
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin Jola » 18.05.2012 18:54

Witam Nie jest tak źle dzieci mają 6 i 8 lat więc wózka nie będziemy potrzebować. Lecz wolimy delikatne zejście do morza bo są to bardzo ruchliwe chłopaki więc jest możliwość kontuzji . Jedziemy 14-28 Lipiec.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

"8 lat na Ciovo" - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone