Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"8 lat na Ciovo"

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
edytka22
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytka22 » 11.02.2010 15:56

Dzięki za radę!!! Myślę, że poszukamy wszędzie te plaże i masz racę, temperatura wody jest znaczna i to jest właśnie super!!! Byliśmy już w Chorwacji w 2008 roku w Orebicu i to był maj a woda po prostu boska, ne mogłam sie nacieszyć!! To było wowczas Boże Ciało i świetna pogoda, woda itd. ..... Nie ma co porównywać u Nas! Rezerwowaliśmy pobyt na Okryg Gornji w tym roku przez Cro-travel, zobaczymy jak bedzie.... pozdrawiamy!!!!
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 14.02.2010 03:18

:D Obejrzałam Twoje 3 pierwsze zdjęcia i wiedziałam , że jesteś fotografem;) .

Relacja i kunszt fotograficzny na najwyższym poziomie . Ja jednak najbardziej podziwiam Cię za wytrwałośc w dźwiganiu torby szkieł i statywu . Wakację mają to do siebie , że wszyscy pragną odpoczynku jak kania dżdżu. Zapominają o pracy i obowiązkach Fotograf ma dwie opcje albo nie robić zdjęć wcale (co jest wręcz niemożliwe ) albo sobie "popracować" ;) i realizować swoje wizje :). Torba puszka szkła statyw i 30 C to jest naprawde wyzwanie :)

Fajnie że lubisz Nikony;)
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 14.02.2010 08:41

Tu się przyłączam do powyższego postu, nawet sam to chciałem kiedyś napisać. Faktycznie trzeba mieć silną wolę. Jest jeszcze druga strona - współtowarzysze podróży - którzy z politowaniem patrzą jak się gdzieś po raz n-ty wspinam aby zrobić zdjęcie, tudzież muszą poczekać na zmianę obiektywu.
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 14.02.2010 09:09

GaR napisał(a):ewlii: chętnie porównam odczucia po pobycie w tym samym miejscu :-)
.......................................

mijamy Bratysławę - kierunek Węgry, co z deszczykiem? ano nie przestał padać natomiast przeszedł w małą ulewę, kilka wypadków po drodze świadczy o tym że kierowcy zaskoczeni warunkami. Autko mruczy, ciepełko włączone, załoga posypia na Węgrzech się na pewno zmieni!. No i wykrakałem zmieniło - na burzę,a w zasadzie 2 fronty burzowe (od Balatonu i od Austrii) które wisiały dokładnie w osi drogi 86. Pioruny oświetlały horyzont rzadko uderzając w ziemię ale za to cudownie w poziomie łączyły 2 burze. Efekty akustyczne budzą żonę która stara sie je uwiecznić, niestety sprzęt foto w bagażniku - po kilku próbach zrobienia fotki komórka decyduje się zasnąć opatulona w koc. Strach przed burzą bierze górę nad pięknem zjawiska. Możemy zapomnieć o knajpce w Csornej (opisywana na forum)
o postoju gdziekolwiek ...... jedziemy w ciemno przez jakieś pola i lasy, nagle wpadamy do miasteczka (nazwa dłuższa od głównej ulicy) i ze zgrozą dostrzegam że nie ma w nim ulic tylko warstwa wody z 30 cm która kryje wszystko!
Miejscowy autobus bierze na siebie rolę pilota i dzięki temu wiemy gdzie jest jezdnia hura!!! jedziemy już tylko Szombatley i prawie Chorwacja, a tam jak wiadomo raczej nie pada. - damy radę.

Obrazek
cdn

Niesamowite ujęcie!!!!! a fotki nic dodać nic ująć rewelacja. :wink:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 14.02.2010 10:51

Witam GaR

O Ciovo naczytałem się dużo kontrowersyjnych rzeczy na forum.
Sam zdania nie mam, bo byłem tylko w Trogirze - 4 lata temu i tylko 2 godziny.
A teraz dwa wspaniałe teksty w tym temacie - Twój i Skrzypa.

Przeczytałem jednym cięgiem.
Świetne fotki - widać palce i oko zawodowca, ale to co bardziej mi się podoba to tekst.
Wesoło, lekko, z polotem.
Żałuję, że na bieżąco go nie śledziłem :oops: .
Od tej pory zakładam sidła na Ciebie :wink: .

Pozdrav
iriska
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iriska » 15.03.2010 13:28

Jako świeżo zarejestrowana wielbicielka Chorwacji a w szczególności wielbicielka wyspy Ciovo pozwolę sobie na odkurzenie Twojego opisu GaR :D Przepiękny opis i wspaniałe fotki. Choć za oknami jeszcze śnieg serce rwie się tam gdzie słońce słodko grzeje, woda przejrzysta i ludzie przemili! Byle do lata:o)
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 16.03.2010 17:21

irisko dziękuję bardzo za odkurzanie (takie przedświąteczne porządki) za miłe słowa i opinie o relacji. Dziękuję także koledze Buber który zakłada sidła na mnie, oraz wszystkim którzy "odwiedzili wirtualnie" wraz z nami Ciovo.

Ponieważ w trakcie relacji wspominałem o innych wyprawach i pojawiły się głosy by także je pokazać postanowiłem przeszukać swoje przepastne archiwa.

Na pierwszy rzut poszedł Egipt, mam nadzieję że uda mi się przygotować dla Was Hiszpanie, RPA i Zimbabwe.

Ponieważ wymogi Youtube są jakie są muszę 15 minutowe zmontowane relacje pociąć na max. 10 minutowe. Stąd też Egipt będzie miał 6 części.

Dzisiaj Egipt cz. I czas 8min33 sek.
http://www.youtube.com/watch?v=rQPv8jmfabU

ps. relacja kręcona była w 1998r ( czyli 15 kg temu) dlatego niektóre fakty i dane mogą wydać się Wam nie do końca aktualne :-)
życząc miłego zwiedzania, liczę na ew. pytania i dyskuję
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 16.03.2010 18:18

Nie wiem czemu, ale mimo, że ściąga się cały, zatrzymuje się po równej minucie i ani rusz dalej. Czy inni też tak mają?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.03.2010 18:58

Jarek999 napisał(a):Nie wiem czemu, ale mimo, że ściąga się cały, zatrzymuje się po równej minucie i ani rusz dalej. Czy inni też tak mają?

U mnie po 1,18 ( mam 8 MGb więc to chyba nie wina łącza)
Ewa 40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa 40 » 16.03.2010 21:54

U mnie się zatrzymało na 6,19 i ani rusz dalej :(
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 16.03.2010 22:48

Kochani forumowicze
Film z Youtube nie jest wgrywany na dysk w Waszym komputerze tylko pobierany na bieżąco z serwera Yt. Przerwy (zacięcia) na tzw. buforowanie strumienia danych, powodują taki przykry efekt.
Proszę spróbować obejrzeć filmik w innym czasie kiedy połączenie będzie mniej obciążone (zresztą dzisiaj Yt coś marnie chodzi) lub na innej przeglądarce (Mozilla, Opera itp.) Internet Explorer najlepiej wersja 8
Pozdrawiam i życzę powodzenia rg
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 23.03.2010 16:14

Muliness napisał(a)::D Obejrzałam Twoje 3 pierwsze zdjęcia i wiedziałam , że jesteś fotografem;) .

...a wiesz że jest aktorem?.... :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.03.2010 16:21

Jacynty napisał(a):
Muliness napisał(a)::D Obejrzałam Twoje 3 pierwsze zdjęcia i wiedziałam , że jesteś fotografem;) .

A nie bo jest dziennikarzem :)
A może operatorem?

:wink:

Prawdziwy człowiek renesansu.
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 23.03.2010 16:46

JacYamaha napisał(a):
Jacynty napisał(a):

A nie bo jest dziennikarzem :)
A może operatorem?

:wink:

Prawdziwy człowiek renesansu.

A jednak aktorem też... :D ..oglądałem film "A na koniec przyszli turyści "(Ende kommen Touristen, Am)...i rozpoznałem p.Richarda.Mimo że był pod parasolem.
zagrał rolę burmistrza :D
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 24.03.2010 10:14

no cóż zdolnosci śledczych naszych cromaniaków nie będę komentował
CBA z FBI razem wzięte to przy Was mały pikus :D
natomiast dla zainteresowanych dalszym ciągiem podróży po Egipcie część II
EGIPT cz II

życzę miłego zwiedzania
rg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

"8 lat na Ciovo" - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone