Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"8 lat na Ciovo"

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 30.01.2010 11:23

kingaocho dzięki za opinię i korektę :? wstyd mi.
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 01.02.2010 07:00

GaR!
Przeczytałem Twoją relację z wypiekami na twarzy. Jak dla mnie bomba. A o fotkach nie będę nawet wspominał, bo tyle o nich przede mną już napisano :D .
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 01.02.2010 22:41

GaR, powiem tylko tyle, że Twoja relacja pochłonęła pół mojej dniówki w pracy (ciiii ;) ) i cały dzisiejszy wieczór... ale nie żal mi ani chwili... Tylko teraz trzeba żonce to wynagrodzić... idę zrobić kolację ;)
Robik Bytom
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robik Bytom » 04.02.2010 10:27

Witajcie.Mam pytanie odnośnie wjazdu na wyspę Ciovo.
Jak wyglądają sprawy korków na moście,w których godzinach najlepiej wieżdżać i wyjeżdżać z wyspy.Dodam jeszcze że będziemy tam z początkiem sierpnia.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.02.2010 11:05

Robik Bytom napisał(a):Witajcie.Mam pytanie odnośnie wjazdu na wyspę Ciovo.
Jak wyglądają sprawy korków na moście,w których godzinach najlepiej wieżdżać i wyjeżdżać z wyspy.Dodam jeszcze że będziemy tam z początkiem sierpnia.

Ponieważ nie byłem na Ciovo to mogę śmiało odpowiedzieć na Twoje pytanie :lol: .
Korki są i będą dopóki nie będzie nowego mostu. Czasem zaczynają się zaraz po zjeździe z "8".
Pytasz kiedy najlepiej? W jakich godzinach?
Normalnie - przez cały dzień.
Ale nie demonizujmy - da się wytrzymać. Czasem więcej czasu zajmuje mi w moim rodzinnym mieście przejechanie 10 km...
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 04.02.2010 16:10

Pisałem w wątku obok:

Wyjazd (godziny dopołudniowe):
Poniedziałek - piątek - 40 minut do godziny
Sobota - nawet 2 godziny
Niedziela - pusto

Wjazd - zawsze wracaliśmy wieczorem i było bezproblemowo.
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 04.02.2010 17:09

Robik-u z Bytomia będe w tym samym czasie więc zobaczymy :-)
, zresztą koledzy już trochę napisali. W moijej relacji jest też wątek nt. korków, ale chętnie powtórzę. Spokojnie wyjedziesz z wyspy rano 7.oo-8.oo i ok 13.oo-14.oo, godziny wieczorne to loteria (zależy od świąt i okolicznych atrakcji. Generalnie spokojnie po 21.oo jak już wszyscy balują w Trogirze :-). Z godzinami powrotów raczej nie ma problemów i w 30 min. licząc od targu napewno dotrzesz do Okr. G. (zresztą co to jest 30 min? a po Bytomiu to szybciej śmigasz?. Zresztą w wakacje nic mnie nie zmusi do tego bym się denerwował z powodu tego że jadę wolniej i podziwiam opalone wczasowiczki wracające z plaży :-)
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 04.02.2010 18:50

JacYamaha napisał(a):

Ponieważ nie byłem na Ciovo to mogę śmiało odpowiedzieć na Twoje pytanie :lol: .
Korki są i będą dopóki nie będzie nowego mostu. Czasem zaczynają się zaraz po zjeździe z "8".
Pytasz kiedy najlepiej? W jakich godzinach?
Normalnie - przez cały dzień.
Ale nie demonizujmy - da się wytrzymać. Czasem więcej czasu zajmuje mi w moim rodzinnym mieście przejechanie 10 km...

:D Ja byłem na Ciovo i w pełni się zgadzam z tym, co napisał JacYamaha, dodam tylko to, że najgorzej jest w dni tradycyjnej zmiany turnusów, czyli w piątek i sobotę rano, :smo: ale te 30 - 40 minut w korku to nie tragedia.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 04.02.2010 18:54

Może znalazłbyś jeszcze GaR jakieś fotki.
Bo rękę i sprzęt to ty chłopie masz.
Bardzo miło się czyta i ogląda.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 06.02.2010 23:59

Ręka i sprzęt to 20-30% efektu końcowego, reszta to Osoba, która stoi za aparatem
GaR Pełny szacunek, za umiejętności i włożone serce :!:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 07.02.2010 01:19

Fajna relacja. Do Trogiru jeszcze nie trafiłem, ale może kiedyś się uda. :lol: Zdjęcia rewelacja.
edytka22
Podróżnik
Jedziemy do Okrug G

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytka22 » 11.02.2010 01:22

Witaj!! Czytaliśmy, że miałeś kontakt z Vedranem. My w tym roku jedziemy do Okrug G. ul. Gospinio. Jedziemy z przyjaciólmi 1-szy raz. Czy dobrze wybraliśmy miejsce? byłeś tam? Odpowiedz nam. Zarezerwowaliśmy apartament w Wili Filip na Okrug Gornji. Czy tam są fajne plaże? To południiowa część wyspy. Byłeś moźe tam? Jest tam OK? Pozdrawimy i czekamy na życzliwe wskazówki!!! Czy dobrze wybralismy miejsce. Dzwoniliśmy i meilowaliśmy do Vedrana i w ten sposób dokonaliśmy rezerwacji. Nie wiemy czy dobrze. Apatamenty niby 4+1. Zobaczymy w połowie sierpnia ,bo tak się wybieramy. Pa!!! Odpisz jak będziesz mógł.
GaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GaR » 11.02.2010 09:56

Edytko22 jeżeli czytałaś relację to mam nadzieję że udało mi się pokazać specyfikę Ciovo, a zwłaszcza tej części
w której będziecie. O samych kwaterach nic Ci nie powiem bo tam nie byłem chociaż wiem
w jakim są rejonie i wiem że prawie wszystkie mają dość porównywalny i wysoki standard.
Będziesz nad morzem, ale mieszkać będziesz trochę w górach :-) (co zresztą widać na zdjęciach).
Blisko będziesz mieć do bistro Renata, uliczki dojazdowe to labirynt wąskich ścieżek najlepszych na wieczorne spacery. Do morza będziesz szła mocno w dół między domami których dachy widać na pic 5 JPG. Niestety powrót z plaży będzie bolesny :-) taka mała "Gubałówka". Zejście doprowadzi cie w okolice bazy dla nurków ( na moich fotkach) gdzie są plaże z płyt skalno betonowych miejscami szutrowe odcinki. Tłoku za dużego zazwyczaj tam nie ma. Słońce od wschodu natomiast zachód trochę wcześniej bo słońce zajdzie za zbocze na które będziesz się wspinać (myslę że ok 18.oo już będzie tam cień).
Jeżeli potrzebujesz więcej informacji proszę o kontakt.
Ostatnio edytowano 11.02.2010 21:41 przez GaR, łącznie edytowano 1 raz
edytka22
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytka22 » 11.02.2010 13:00

Dzięki za informację. Myślę że przeżyjemy jakoś tę "Gubałówkę" Zobaczymy jak będzie na miejscu, z dojazdem ewentualnie będziemy szukać pomocy u Vedrana, to chyba kontaktowy gość???... Jak wrócimy zdamy króciótką relację. Pozdrawiam!!! :D
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 11.02.2010 13:46

edytka22 napisał(a):Dzięki za informację. Myślę że przeżyjemy jakoś tę "Gubałówkę" Zobaczymy jak będzie na miejscu, z dojazdem ewentualnie będziemy szukać pomocy u Vedrana, to chyba kontaktowy gość???... Jak wrócimy zdamy króciótką relację. Pozdrawiam!!! :D

Vedran to faktycznie "kontaktowy gość" :!: , do tego jeszcze ma pomocników. W ubiegłym roku miałem kłopot z dotarciem do apartamentu NADALINA, wykonałem telefon i po 4 minutach podjechał na skuterze Marek współpracownik Vedrana i pilotował mnie pod same drzwi.

A propos wspinaczki, to faktycznie, przez pierwsze dwa trzy dni było ciężko, ale po treningu.....
Kąpaliśmy się przeważnie na kameralnej plaży w zatoce Mavarštica, (bo, blisko), ale też na innych w tym na słynnej Copacabanie oraz w Okrug Donji, Slatine, Arabanija, wszystkie mają swój urok. Dla nas z nad Bałtyku najważniejsze jest to, że woda cieplejsza o jakieś :D 10 st. C.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

"8 lat na Ciovo" - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone