napisał(a) FUX » 22.07.2012 20:02
el_guapo napisał(a):kraqsek napisał(a):skywalker_01 napisał(a):FUX napisał(a):kraqsek napisał(a):Rozrusznik kręci ale tylko wałem korbowym
Pomyśl logicznie, zanim napiszesz...
FUX sam pomyśl logicznie. Wał korbowy kręci, bo po drugiej stronie jest zębatka od paska rozrządu, która poprzez napięty pasek obraca 2 wałki rozrządu lub 1 wałek. Czasami też pompę wodną. Jak pasek jest zerwany, to niby jak mają się obracać wałki rozrządu ? Kręci się tylko wał korbowy
, a reszta "stoi".
A tu potwierdzenie
Uważam że jak napisałem "Rozrusznik kręci ale tylko wałem korbowym" to mam racje skoro to potwierdzasz "Kręci się tylko wał korbowy
, a reszta "stoi" "
Dobrze napisałeś(aś), ale niektórzy muszą swoje 3grosze wrzucić - tak dla zasady.
Jeżeli rozrusznik kręci bez oporów (dla czepialskich: bez oporów osprzętu, bez wałków, no i oczywiście bez kompresji...) to faktycznie pasek powiedział pa pa...
Twój avatar jest doskonałym odzwierciedleniem Twojego stanu ducha i logiki.
Jeżeli silnik jest kolizyjny, to nie ma prawa wał wykorbiony się obracać, gdyż tłoki zostaną zablokowane o zawory!
Z relacji kobiet wynika, że raczej nie poszedł rozrząd, tylko coś innego, a chcą naciągnąć je na koszty.
Jeżeli silnik nie jest kolizyjny, to koszty są/będą mniejsze, gdyż odpada remont głowicy.
Nie znasz się, nie wtrącaj tych 0,03pln
Zakładam, że nigdy rozebranego silnika nie widziałeś, skoro tak "kompetentnie" się wypowiadasz...
P.S. Już widzę, jak laweta 2400km jedzie za 1pln za kilometr...