Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

4 kobiety, zepsuty samochód, pilne!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawel1899
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel1899 » 22.07.2012 19:05

Wspolczuje takich przygod na wakacjach, gdzie nie powinno sie myslec o takich rzeczach tylko smazyc tylki na sloncu i relaksowac.
Glowa do gory, samochod do mechanika, a wy sie wygrzewajcie na sloncu i pijcie drinki z palemkami, za jakis czas bedziecie sie smiac wspominajac to ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.07.2012 19:39

Tak z ciekawości (bo nie doczytałem).
Zdjął ktoś w końcu obudowę paska rozrządu?
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 22.07.2012 19:41

kraqsek napisał(a):
skywalker_01 napisał(a):
FUX napisał(a):
kraqsek napisał(a):Rozrusznik kręci ale tylko wałem korbowym :)

Pomyśl logicznie, zanim napiszesz...

FUX sam pomyśl logicznie. Wał korbowy kręci, bo po drugiej stronie jest zębatka od paska rozrządu, która poprzez napięty pasek obraca 2 wałki rozrządu lub 1 wałek. Czasami też pompę wodną. Jak pasek jest zerwany, to niby jak mają się obracać wałki rozrządu ? Kręci się tylko wał korbowy :idea:, a reszta "stoi".

A tu potwierdzenie :)

Uważam że jak napisałem "Rozrusznik kręci ale tylko wałem korbowym" to mam racje skoro to potwierdzasz "Kręci się tylko wał korbowy :idea:, a reszta "stoi" "
:)

Dobrze napisałeś(aś), ale niektórzy muszą swoje 3grosze wrzucić - tak dla zasady.
Jeżeli rozrusznik kręci bez oporów (dla czepialskich: bez oporów osprzętu, bez wałków, no i oczywiście bez kompresji...) to faktycznie pasek powiedział pa pa...
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 22.07.2012 19:42

anakin napisał(a):Tak z ciekawości (bo nie doczytałem).

Yes Master - podobno mechanior i pasek jest "spadnięty". :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.07.2012 19:46

el_guapo napisał(a):
anakin napisał(a):Tak z ciekawości (bo nie doczytałem).

Yes Master - podobno mechanior i pasek jest "spadnięty". :wink:

Nie,no ale ja pytam czy oprócz mechaniora ktoś to widział? :wink:
Swoją drogą za 1000 ojro to chyba był wolał "znajomą" lawetę z PL targać i tu kupić nowy(używany) motor...
Nie wiem czy by nie taniej wyszło.. :?

Niemniej jednak współczuję "przygody".. :cry: :?
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 22.07.2012 19:52

A jakies ubezpieczenie assistance jest ? laweta,zwrot kosztow podrozy ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.07.2012 20:02

el_guapo napisał(a):
kraqsek napisał(a):
skywalker_01 napisał(a):
FUX napisał(a):
kraqsek napisał(a):Rozrusznik kręci ale tylko wałem korbowym :)

Pomyśl logicznie, zanim napiszesz...

FUX sam pomyśl logicznie. Wał korbowy kręci, bo po drugiej stronie jest zębatka od paska rozrządu, która poprzez napięty pasek obraca 2 wałki rozrządu lub 1 wałek. Czasami też pompę wodną. Jak pasek jest zerwany, to niby jak mają się obracać wałki rozrządu ? Kręci się tylko wał korbowy :idea:, a reszta "stoi".

A tu potwierdzenie :)

Uważam że jak napisałem "Rozrusznik kręci ale tylko wałem korbowym" to mam racje skoro to potwierdzasz "Kręci się tylko wał korbowy :idea:, a reszta "stoi" "
:)

Dobrze napisałeś(aś), ale niektórzy muszą swoje 3grosze wrzucić - tak dla zasady.
Jeżeli rozrusznik kręci bez oporów (dla czepialskich: bez oporów osprzętu, bez wałków, no i oczywiście bez kompresji...) to faktycznie pasek powiedział pa pa...

Twój avatar jest doskonałym odzwierciedleniem Twojego stanu ducha i logiki. :roll:
Jeżeli silnik jest kolizyjny, to nie ma prawa wał wykorbiony się obracać, gdyż tłoki zostaną zablokowane o zawory!
Z relacji kobiet wynika, że raczej nie poszedł rozrząd, tylko coś innego, a chcą naciągnąć je na koszty.
Jeżeli silnik nie jest kolizyjny, to koszty są/będą mniejsze, gdyż odpada remont głowicy.
Nie znasz się, nie wtrącaj tych 0,03pln
Zakładam, że nigdy rozebranego silnika nie widziałeś, skoro tak "kompetentnie" się wypowiadasz...
:roll:

P.S. Już widzę, jak laweta 2400km jedzie za 1pln za kilometr... :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.07.2012 20:08

FUX napisał(a):

Jeśli to do mnie to czytaj bardzo proszę ze zrozumieniem. :roll:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 22.07.2012 20:10

Temat podobny do tego z mandatem za 2000 EURO, a niektórzy się "podniecają"... :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.07.2012 20:11

FUX napisał(a):Jeżeli silnik jest kolizyjny, to nie ma prawa wał wykorbiony się obracać, gdyż tłoki zostaną zablokowane o zawory!.

Dokładnie .......
FUX napisał(a):Z relacji kobiet wynika, że raczej nie poszedł rozrząd, tylko coś innego, a chcą naciągnąć je na koszty.

Jestem tego samego zdania , "mechaniory" ewidentnie chcą kobiety wycyckać z kasy.

Jak może coś kręcić przy zerwanym pasku , bo nie kumam?
Nawet rozrusznika nikt nie usłyszy , bo silnik będzie tak walił po przekręceniu kluczyka w stacyjce jak w traktorze gdyż każdy tłok zostanie zablokowany.

Jak wspomniałem wyżej nie znam się na tym i opieram się na swoich doświadczeniach przeżytych z zerwanym paskiem w Golfie II.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.07.2012 20:39

anakin napisał(a):
FUX napisał(a):

Jeśli to do mnie to czytaj bardzo proszę ze zrozumieniem. :roll:

Ja potrafię ogarnąć, co napisałem.
Z Wrocka do Sibenika i z powrotem jest koło 2400-2500km
Jak znam życie, to żaden osobowy taryfiarz nie pojedzie za zeta za km o lawecie nie wspominając; w Austrii dochodzi Via tool za lawetę, gdyż przekroczy ładownie 3,5t
Znajdziesz w RP dobry silnik za 1000-1500pln?
O szrotach, którzy sprzedający opisują jako dobre, nie wspominam... :wink:
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 22.07.2012 20:40

FUX napisał(a):Twój avatar jest doskonałym odzwierciedleniem Twojego stanu ducha i logiki. :roll:
Jeżeli silnik jest kolizyjny, to nie ma prawa wał wykorbiony się obracać, gdyż tłoki zostaną zablokowane o zawory!

No proszę, inżynier od silników się objawił.
FUX ty chyba miałeś w swoim awatarze logo firmy rowerowej ? jeśli tak to pomajstruj przy swoim rowerze jak się na mechanice samochodowej nie znasz. I nie czepiaj się przypadkiem mojego awatarka (tak na wszelki wypadek). Zawory gną się spokojnie, a tłoki mają prawo sobie dalej pracować. Nie ma kompresji i "kicha". A rozrząd jest połączony z aparatem zapłonowym. :roll:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 22.07.2012 20:43

maniust napisał(a):Jak może coś kręcić przy zerwanym pasku , bo nie kumam?
Nawet rozrusznika nikt nie usłyszy , bo silnik będzie tak walił po przekręceniu kluczyka w stacyjce jak w traktorze gdyż każdy tłok zostanie zablokowany.

Dokładnie!!

Popieram towarzysza Maniusta :wink: :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.07.2012 20:47

FUX napisał(a):Ja potrafię ogarnąć, co napisałem.

Ale tego co ja nie bardzo.
Nie będę Ci udowadniał,że ja ,to o czym mówimy mogę zrobić za 2 koła PLN, bo mi się nie chce.:wink:
Za chwilę się zacznie udowadnianie wyższości lawety nad lawetą,silnika nad silnikiem i takie tam...... sralis mazgalis....:P

:papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.07.2012 20:48

skywalker_01 napisał(a):
FUX napisał(a):Twój avatar jest doskonałym odzwierciedleniem Twojego stanu ducha i logiki. :roll:

No proszę, inżynier od silników się objawił.
FUX ty chyba miałeś w swoim awatarze logo firmy rowerowej ? jeśli tak to pomajstruj przy swoim rowerze jak się na mechanice samochodowej nie znasz. I nie czepiaj się przypadkiem mojego awatarka (tak na wszelki wypadek). Zawory gną się spokojnie, a tłoki mają prawo sobie dalej pracować. Nie ma kompresji i "kicha". A rozrząd jest połączony z aparatem zapłonowym. :roll:

Widzisz. Mój "pech" polega na tym, że więcej w swoim życiu rozłożyłem i poskładałem silników, niż Ty klas we wszystkich szkołach pokończyłeś i wakacji w cro zaliczyłeś... :wink:

Bez obrazy. Daj spokój...

Nawet, gdyby tak było, to z tłoków zostały strzępy i odgłosy byłyby nieciekawe....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

4 kobiety, zepsuty samochód, pilne!!! - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone