Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

4 dni wiosennego słonka - Italia znad Gardy

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 08.05.2017 13:30

tony montana napisał(a):
trinity napisał(a):Chętnie się przyłączam do grona czytelników :D :D
Garda dalej czeka w kolejce... to muszę zbierać informacje :D i będę zaglądać

Planujesz północną czy południową częśc jeziora? Są kompletnie różne

Jeśli planujesz zwiedzać miasta, o których będę pisał to zalecam południową :papa:

Pierwsze plany- obejmowały nocleg w północnej części i zwiedzanie terenów górskich, wędrówki i takie tam łazikowanie i noclegi miałam rezerwowane w Malcesine. Drugi plan był w południowej części i też nic z tego nie wyszło :oops: :cry:

Zobaczę co dalej... :D

...Salo romantyczne w promieniach zachodzącego słońca 8)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.05.2017 19:38

Beata W. napisał(a):Patrzem i ja :wink: Mam taka samą kaczkę z Sirmione :oczko_usmiech: Garda jest super :wink:

Ps: No to mysza rzuciła się na słońce jak szczerbaty na suchary :smo:

Może to ta SAMA kaczka? ;)

Dziennikarska? ;)

mysza73 napisał(a):Zdjęcia, Tony, mi się niestety nie otwierają, bo net tu jakiś słabiutki, ale komentarze to i owszem :evil:
Potter już może zapomnięć o ememeskach :evil: , a Tobie przecież napisałam, że nie wracam, więc się tak nie ciesz :roll:
A co do słoneczka, to dziś dało jeszcze bardziej czadu, ale żeśmy się już smarowali co dwie godziny ... :oops: :smo:

Jak można było leciec do kraju z tak słabym netem? :) phi

Sara76 napisał(a):Mysza te Twoje opalone giry to szczyt szczytów, u mnie cały dzień padało a Ty tu opalenizną epatujesz?

A DZIŚ ŚNIEG!!!

piekara114 napisał(a):
tony montana napisał(a):Sklepy z O Bagami spotykaliśmy wszędzie...... skończyło się na..... zakupie TRZECH torebek w Modenie ...trwało to BAGATELA PÓŁTOREJ GODZINY!!!

W takiej sytuacji, mam nadzieję, że w odpowiednim czasie, zobaczymy te cuda, które tyle czasu skradły :mrgreen:

Potter napisał(a):Ja tez chcę zdjęcia torebek :D !

No DOBRA....
Obrazek

Obrazek

kmichal napisał(a):
tony montana napisał(a):MONTE BALDO

... miło znowu oglądać znajome widoczki ... :lol: ...
Pozdrawiam.

Ekipa "Gardalańczyków" widzę mocna :)

trinity napisał(a):
Pierwsze plany- obejmowały nocleg w północnej części i zwiedzanie terenów górskich, wędrówki i takie tam łazikowanie i noclegi miałam rezerwowane w Malcesine. Drugi plan był w południowej części i też nic z tego nie wyszło :oops: :cry:

Zobaczę co dalej... :D

...Salo romantyczne w promieniach zachodzącego słońca 8)

Myślę, że trzeba wybrać jedną część jeziora w zależności od preferencji wyjazdu i planów zwiedzania
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.05.2017 20:08

tony montana napisał(a):Myślę, że trzeba wybrać jedną część jeziora w zależności od preferencji wyjazdu i planów zwiedzania

Jednak niezależnie, czy będziemy rezydować w części południowej, czy północnej, warto wybrać się na wycieczkę dookoła jeziora. :)
Do dziś nie mogę odżałować, że nie starczyło czasu, aby wjechać do Tremosine i stanąć na "tarasach grozy". :?
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 09.05.2017 20:09

Oooo, obagi :D ..... :D
Torebki ładne, teraz daj dalej widoczki ... :mrgreen: .
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 09.05.2017 20:36

Naprawdę aż tyle zobaczyłeś w 4 dni 8O :?: To chyba więcej niż my w 10 :roll: Zasiadam powspominać znajome kąty :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.05.2017 21:10

Właśnie, byłeś Tony na tarasach grozy?

A torebeczki pasują do dzisiejszej pogody, raz niebiesko raz szaro...
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 10.05.2017 00:05

Gardę również rozważałem na ten długi weekend, ale w efekcie wylądowałem znacznie bardziej na południe.

Pozdrawiam,
Wojtek
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 10.05.2017 06:57

piekara114 napisał(a):Właśnie, byłeś Tony na tarasach grozy?

No tarasy grozy to zdecydowanie punkt obowiązkowy nad Gardą :lol:
Franz napisał(a):Gardę również rozważałem na ten długi weekend, ale w efekcie wylądowałem znacznie bardziej na południe.

Pozdrawiam,
Wojtek

To gdzie Wojtku wylądowałeś :?: :lol:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 10.05.2017 07:08

tony montana napisał(a):Jakby nie patrzeć - w Gdyni są europejskie puchary 8O 8O 8O 8O

Jakby nie patrzeć to w razie niepowodzenia w lidze Lechia problem będzie miała... :wink:

Cały czas se pacze :wink:

:papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 10.05.2017 07:35

ajdadi napisał(a):Jakby nie patrzeć to w razie niepowodzenia w lidze Lechia problem będzie miała...

... ja się nie wypowiadam bo jeszcze mi nie przeszło - obraziłem się na naszych kopaczy ... :evil: ...

tony montana napisał(a):Ekipa "Gardalańczyków" widzę mocna

... wiadoma sprawa ... :lol: ...
Pozdrawiam.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.05.2017 13:41

walp napisał(a):Jednak niezależnie, czy będziemy rezydować w części południowej, czy północnej, warto wybrać się na wycieczkę dookoła jeziora. :)
Do dziś nie mogę odżałować, że nie starczyło czasu, aby wjechać do Tremosine i stanąć na "tarasach grozy". :?

Na pewno. My na taką wybraliśmy się w 2014 roku w lipcu, gdy było więcej czasu, teraz w planie były miasta "okołogardańskie" :)

Potter napisał(a):Oooo, obagi :D ..... :D
Torebki ładne, teraz daj dalej widoczki ... :mrgreen: .

OU BEGI ;)
Spokojnie, spokojnie z tymi widoczkami

ruzica napisał(a):Naprawdę aż tyle zobaczyłeś w 4 dni 8O :?: To chyba więcej niż my w 10 :roll: Zasiadam powspominać znajome kąty :)

Jak zwykle - wyjazd był bardzo intensywny :)

piekara114 napisał(a):Właśnie, byłeś Tony na tarasach grozy?

Nie byłem w Pieve an wtedy, ani teraz, jakoś za daleko nam teraz tam było.... a wtedy - nie mogliśmy znaleźć i olaliśmy
Myślę, że w widoki z Monte Baldo, na którym byliśmy o wiele lepsze niż z Tarasow Grozy :)

Franz napisał(a):Gardę również rozważałem na ten długi weekend, ale w efekcie wylądowałem znacznie bardziej na południe.

Pozdrawiam,
Wojtek

Niestety raczej sam się nie domyślę, mówiłeś, że granica 1000 km od Ciebie, więc pewnie albo Italia albo Cro, no chyba że Francja?

Beata W. napisał(a):
No tarasy grozy to zdecydowanie punkt obowiązkowy nad Gardą :lol:

My nie byliśmy, za dużo zakrętów tam ;)

ajdadi napisał(a):Jakby nie patrzeć to w razie niepowodzenia w lidze Lechia problem będzie miała... :wink:

Cały czas se pacze :wink:

:papa:

Myślę, że jednak kosztem Jagi wejdą :papa:
W każdym razie życzyłbym sobie tego, Trójmiasto byłoby KRÓLEM :)

kmichal napisał(a):
... ja się nie wypowiadam bo jeszcze mi nie przeszło - obraziłem się na naszych kopaczy ... :evil: ...

No, ale wg mnie Mistrza zdobędziecie :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.05.2017 13:48

EPISODIO CINQUE

Pierwszego pełnego dnia rano wybieram się na krótką przejażdżkę do pobliskiego Desenzano del Garda
Parkuję na najbliższym parkingu przy jeziorze (zwykle 2 Euro/h, dziś - sobota bezpłatnie jak się okazało)
Jest bardzo wcześnie
Obrazek

Nawet słonko dopiero wstaje
Obrazek

Na jeziorze tego ranka spora fala
Obrazek

Obrazek

Ech, to położenie Gardy
Obrazek

Słońce jest coraz bardziej zdecydowane powitac nowy dzień na półkuli północnej
Obrazek

I ładnie oświetlić zabudowania miasta
Obrazek

Including Hotel Tripoli...
Obrazek

CDN
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.05.2017 14:05

Ty to jesteś ranny ptaszek... Ja takie słońce tuż nad horyzontem w wakacje (w sumie tylko wtedy) to widzę jak jedziemy do celu....

A tak z ciekawości? Czemu zdecydowaliście się jechać samochodem, a nie lot do Bergamo czy nawet Bolonii. Zawsze to 2 dni więcej na miejscu.
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 10.05.2017 14:08

Cudne widoki :papa: Garda kojarzy mi się głównie z mega anginą młodego minionego lata... cóż, za rok drugie podejście, może się odczaruje :hut:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.05.2017 14:18

piekara114 napisał(a):Ty to jesteś ranny ptaszek... Ja takie słońce tuż nad horyzontem w wakacje (w sumie tylko wtedy) to widzę jak jedziemy do celu....

A tak z ciekawości? Czemu zdecydowaliście się jechać samochodem, a nie lot do Bergamo czy nawet Bolonii. Zawsze to 2 dni więcej na miejscu.

:)

Chętnie poleciałbym ale nie za 1000-1200 za osobę... linie lotnicze nie są głupie i daja ekstremalne ceny na bilety w weekend majowy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia