"Il Santo" - piękna . To głównie dla niej się jedzie do Padwy . Widzieliście polską kaplicę w środku?
pozdrawiam,
M
walp napisał(a):tony montana napisał(a):Rozetka, kopuła i coś a la "minaret"
Tony, nie mieszaj porządków, to jest la guglia, czyli iglica.
Mikeee napisał(a):"Il Santo" - piękna . To głównie dla niej się jedzie do Padwy . Widzieliście polską kaplicę w środku?
pozdrawiam,
M
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):No pikna ta Padwa ... ale może byśmy już do tej Werony pojechali, czy innej Ferrary
Ja chyba poczekam.... aż wrócisz z PELO
krakusowa napisał(a):Kiedyś -wieki temu - byłam może ze trzy, cztery godziny w Padwie.
Nasz pobyt ograniczył się do wizyty w bazylice i krótkiego łażenia po mieście ( wieczorową porą )
Potem nocna jazda do Polski
Spacer z Wami trochę przywrócił mi wspomnienia z Padwy
mysza73 napisał(a):Jak ja wrócę, to Ty już wybędziesz ...
no i te wszystkie Italie Ci się pokitrają w głowie ...
a potem znowu wybędziesz i jedna wyspa Ci się z inną pokitra ...
Tony, weź się w do roboty
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):Jak ja wrócę, to Ty już wybędziesz ...
no i te wszystkie Italie Ci się pokitrają w głowie ...
a potem znowu wybędziesz i jedna wyspa Ci się z inną pokitra ...
Przecież ja się nigdzie nie wybieram.... kibicuję Wam wyjeżdżającym na długie tygodnie/.....
marze_na napisał(a):tony montana napisał(a):Ostatnie zdjęcia z Padwy...
Padwa zdecydowanie trafia na listę włoskich miast do odwiedzenia .
kmichal napisał(a):tony montana napisał(a):Ostatnie zdjęcia z Padwy...
... całkiem niebrzydkie ... ... synowi Padwa też się podobała, więc może i my kiedyś tam dotrzemy ... ...
Pozdrawiam.
kulka53 napisał(a):Antek jest fajny (choć jak myśmy byli to zasłonili go rusztowaniami ), ale warto też zajrzeć na jajowaty Prato della Valle i do ogromnej Justyny .
Beata W. napisał(a):tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):
No..... jakoś nie mam czasu....Beata W. napisał(a):To kibicując tym co se pojechali gdzieś tam i leniuchują, weź się za pisanie bo niektórzy na urlop jeszcze muszą poczekać i nie mają co oglądać
mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):VICENZA
A do tego kościoła na górce nie pojechałeś?
PHI
tony montana napisał(a):Choć u mnie w Wielkim Atlasie ADAC (waży z 6 kilo) Padwa o dziwo nie jest zaznaczona na żółto (czyli jako duża atrakcja - dziwne)