Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

3miasto i nie tylko.

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 01.08.2012 12:44

kaszubskiexpress napisał(a):Jeszcze tylko kawałek, tyłek dostał w tyłek.

No to jest poważny problem. My na pewno nie możemy tyle godzin spędzić na rowerze. Nie da się :( można sobie krzywdę zrobić. :cry:

kaszubskiexpress napisał(a):Kawałek dalej mijam jezioro Palecznik, jest dzikie.

Tutaj nie ma odpoczywających, jezioro jest w środku lasu i poza strażą leśną nikt nie może tutaj dojechać samochodem.

Niedługo jadę i kolejne jezioro. Borowo.

Tutaj niewielu wypoczywających. W weekendy jest inaczej.

Przejeżdżam przez drogę nr 218 i jadę nad kolejne jezioro Wyspowo.

Właśnie ten fragment długiej wyprawy rowerowej wydaje mi się najciekawszy. Droga przez lasy, jeziorka, puste ścieżki ze zjazdami i podjazdami. Nie miałeś ochoty wykąpać się w jednym z tych jezior. ?

Jak robiłeś zdjęcia jadąc rowerem ????

Niezwykle fajna wycieczka. :D :D :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 01.08.2012 12:52

Melduję się pooglądać fotki z naszych terenów. Szacunek za te trasy .... Nie wiedziałem, że aż tyle można jechać rowerem ;) :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.08.2012 13:08

Lidia K napisał(a):Właśnie ten fragment długiej wyprawy rowerowej wydaje mi się najciekawszy. Droga przez lasy, jeziorka, puste ścieżki ze zjazdami i podjazdami.

Zdecydowanie tak. Cały ten leśny odcinek od Sopotu do Wejherowa to niespełna 60 km. Nie minąłem żadnego rowerzysty ani piechura. :P
Ten, o którym piszesz też lubię najbardziej.

Lidia K napisał(a):Nie miałeś ochoty wykąpać się w jednym z tych jezior. ?

Miałem, ale musiałbym skrócić trasę. Poza tym plecak musiałby być cięższy. :P

Lidia K napisał(a):Jak robiłeś zdjęcia jadąc rowerem ????

Zrobiłbym znacznie więcej fotek, bo było wiele ciekawych miejsc, ale gdy jesteś rozpędzona, to nie chce się zatrzymywać, żeby wyciągnąć aparat z plecaka. :(

Lidia K napisał(a):Niezwykle fajna wycieczka. :D :D :D

Powtarzam ją co roku. Myślę, ze jeśli pogoda dopisze i czas będzie, to powtórkę zrobię jeszcze w tym roku z małymi modyfikacjami. :wink:

tony montana napisał(a): Nie wiedziałem, że aż tyle można jechać rowerem ;) :)

To naprawdę nie jest problem. Wystarczy się zaopatrzyć w wodę i co kilka godzin coś zjeść, bo mogą się pojawić mroczki przed oczami.
:P
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.08.2012 13:23

kaszubskiexpress napisał(a):...bo mogą się pojawić mroczki przed oczami.
:P

Obydwa? No to byłaby masakra, fakt:).
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.08.2012 15:53

MRK napisał(a):Obydwa? No to byłaby masakra, fakt :) .

Jeden byłby nie do zniesienia :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.08.2012 15:59

kaszubskiexpress napisał(a):
Lidia K napisał(a):Jak robiłeś zdjęcia jadąc rowerem ????

Zrobiłbym znacznie więcej fotek, bo było wiele ciekawych miejsc, ale gdy jesteś rozpędzona, to nie chce się zatrzymywać, żeby wyciągnąć aparat z plecaka. :(

Bo to dużo potrzeba?

Jedyny problem, że HS z wężykiem ma problem, ale, podobno, do przeskoczenia :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 01.08.2012 17:28

Ty to masz kondycję kaszubski.... 8O

Mnie, nawet dla takich fotek, nie chciałoby się pedałować tyle kilometrów :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.08.2012 08:18

Miecia napisał(a):Ty to masz kondycję kaszubski.... 8O

Mnie, nawet dla takich fotek, nie chciałoby się pedałować tyle kilometrów :wink:

Ale ja "pedałowałem" dla przyjemności a nie dla fotek :P

Pierwszy raz zabrałem aparat na ten szlak.

A kondycję mam, bo.............................. między innymi jeżdżę na rowerze.
:lol:

8)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 02.08.2012 08:23

mariusz-w napisał(a):o ... no ! :roll:
Toż to etap jak na Tour. :)
Pozdrawiam.

weldon napisał(a):Więcej niż ja ... W całym zeszłym roku :D

Da się. Wypiłem po drodze ok. 6 litrów płynów :P

Żeby tyle przejechać za jednym razem, też bym musiał się chyba "napić" ! ;)

Pozdrawiam.
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 02.08.2012 12:43

Miecia napisał(a):Ty to masz kondycję kaszubski.... 8O

Ale ja "pedałowałem" dla przyjemności a nie dla fotek :P

Pierwszy raz zabrałem aparat na ten szlak.

A kondycję mam, bo.............................. między innymi jeżdżę na rowerze.
:lol:

8)

Otóż to. Mnie się zdarzało po 40 km przejeżdżać. Na składaku typu jubilat. To było kilka lat temu gdy odwiedzałam chorego K. w szpitalu. Do szpitala 10km - zostawiałam coś mu rano co było akurat potrzebne, 10 km do pracy, po pracy 10km do szpitala w odwiedziny żeby się nie czuł samotny i ze szpitala 10 km do domu i tak przez miesiąc. Może nie codziennie ale tak często jak to było konieczne.
Zajmowało mi to ponad 4 godziny ale gdybym musiała skorzystać z komunikacji miejskiej to koło 2 godzin zajęły by mi same dojścia do przystanków i 4 godziny przejazdy. Bilans jest oczywisty.

Wtedy pomyślałam, że w ciągu 2 tygodni mogłabym całe wybrzeże polskie przejechać :wink: a Tobie wystarczyłyby na to 5 dni ! albo mniej :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.08.2012 17:34

mariusz-w napisał(a):Żeby tyle przejechać za jednym razem, też bym musiał się chyba "napić" ! ;)

No, no i prawko PA PA
:wink:

Lidia K napisał(a):Wtedy pomyślałam, że w ciągu 2 tygodni mogłabym całe wybrzeże polskie przejechać :wink: a Tobie wystarczyłyby na to 5 dni ! albo mniej :D

Gdybym miał z kim to spoko. Cały czas płasko :wink:

Znajoma dwa lata temu pojechała z ekipą do Wilna.
Gdy jej znajomi się o tym dowiedzieli, to byli zaskoczeni, ze potrafi jeździć na rowerze :P Od 20 lat zero sportu, potrenowała dwa tygodnie i dała radę. Robili po 60-80 km dziennie.

8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.08.2012 18:24

kaszubskiexpress napisał(a):Gdybym miał z kim to spoko. Cały czas płasko :wink:

Jasne ;)

A te górskie wyścigi samochodowe to pewnie po dnie morskim są organizowane? ;)

:D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.08.2012 18:42

weldon napisał(a):A te górskie wyścigi samochodowe to pewnie po dnie morskim są organizowane? ;)

:D

Jakie górskie wyścigi na wybrzeżu ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.08.2012 18:50

Samochodowe :D

Za bardzo nie pamiętam, ale Jacek jest z tego mocniejszy, więc jak zauważy, to przypomni :D

A nie, znalazłem :)

VII i VIII runda Sopot 6-8 lipca

A tu masz zdjęcia z 2011 roku :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.08.2012 19:41

Ale tylko na tym odcinku chyba.

Jacek będzie wiedział lepiej.
8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska