Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

3miasto i nie tylko.

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.03.2014 17:55

tony montana napisał(a):
tony montana napisał(a):Jeżdżę Leonie, jeżdżę, czekam na telefon :)

kaszubskiexpress napisał(a):Chyba dam radę w tym tygodniu, ma być coraz cieplej. Przyjadę, wcześniej zadzwonię :wink:

Pamiętasz, gdzie piliśmy kawę ostatnio? :)
Dziś siedziałem na zewnątrz, na słoneczku, osłonięty od wiatru, ice caffe - pięknie błogo było
Wysłalem nawet naszej koleżance z Radomia parę mmsków :)

:oczko_usmiech: :papa:

Potwierdzam :D ,

niezmiennie uważam, że fajnie tam macie 8),
jak załatwicie na święta taką pogodę, to wpadnę :smo: :papa: .
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.03.2014 20:32

andeo napisał(a): Sforne Gacie,ale to już Bory Tucholskie .

Gwoli ścisłości Swornegacie :) I Małe Swornegacie :) Dwa razy zaczynałem tam swój spływ Brdą ;)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 11.03.2014 21:05

Wszystko się zmienia :)
Jak ostatnim razem odwiedziłem Babie Doły , na południowym skraju plaży stał czołg , chyba T-34 , do połowy zanurzony w wodzie . . . To w ubiegłym wieku było :lol:

Właśnie podczas czytania i oglądania Twojej relacji w ramach odrabiania zaległości obiecałem sobie , że podczas następnej wizyty odwiedzę te miejsca , które tak fajnie pokazujesz .

Pozdrawiam
Piotr
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 11.03.2014 21:30

Wnerwia mnie Leon to :wink: , że idziesz n.p. śmieci wyrzucić i przy okazji widzisz wielki błękit...... 8)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.03.2014 08:47

tony montana napisał(a):Pamiętasz, gdzie piliśmy kawę ostatnio? :)
Dziś siedziałem na zewnątrz, na słoneczku, osłonięty od wiatru, ice caffe - pięknie błogo było
Wysłalem nawet naszej koleżance z Radomia parę mmsków :)

No ba, podjedziemy tam na rowerach na kolejną, bo miejscówka zacna. 8)

mysza73 napisał(a):niezmiennie uważam, że fajnie tam macie 8),
jak załatwicie na święta taką pogodę, to wpadnę :smo: :papa: .

Będziemy przeganiać chmury. :wink:

Bocian napisał(a):Dwa razy zaczynałem tam swój spływ Brdą ;)

Niedaleko jest miejscowość Brusy. Kiedyś jechaliśmy busem do pracy, chyba do Piły, przez tę miejscowość.
W ekipie mieliśmy bardzo porządnego człowieka, ale delikatnie mówiąc nierozgarniętego.
Pytam się go, czy wie kto się urodził w Brusach ?
On na to, że nie, więc mówię, że Bolesław Brus, na co on.
Powaga 8O

To była radosna podróż. :wink:

piotrf napisał(a):Wszystko się zmienia.....obiecałem sobie , że podczas następnej wizyty odwiedzę te miejsca , które tak fajnie pokazujesz

Warto sobie odświeżyć wspomnienia :wink:

CROberto napisał(a):Wnerwia mnie Leon to :wink: , że idziesz n.p. śmieci wyrzucić i przy okazji widzisz wielki błękit...... 8)

U mnie śmieci wyrzuca majordomus :mrgreen:
My mamy dobrze, bo jak jest słońce, to idziemy na plażę. Wy albo traficie, albo nie :wink:

Pozdrawiam.
:hut:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 12.03.2014 09:52

Bocian napisał(a):

Gwoli ścisłości Swornegacie :) I Małe Swornegacie :) Dwa razy zaczynałem tam swój spływ Brdą ;)

A sorrki,faktycznie nie sprawdziłam jak to się pisze :oops:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.03.2014 09:57

andeo napisał(a):
Bocian napisał(a):

A sorrki,faktycznie nie sprawdziłam jak to się pisze :oops:

andeo, gwoli ścisłości sprawdź jeszcze, jak się odmienia, bo to nie jest taka prosta sprawa, jak ze zwykłymi gaciami :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.03.2014 11:43

kaszubskiexpress napisał(a):On na to, że nie, więc mówię, że Bolesław Brus, na co on.
Powaga 8O

To była radosna podróż. :wink:

Jakby uwierzył, że Bruce Lee to ja bym wysiadł :lol:
A co do Bruce'a to czy ktoś widział jego pomnik w Mostarze? 8)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 12.03.2014 12:13

Oj tam oj tam, gacie to gacie,wiadomo o co chodzi :mrgreen:
a z Bruce Lee ,też od razu mi się nasunęło skojarzenie hehehhe,ale ,że pomnik w Mostarze...patrzcie,człowiek całe życie się uczy :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.03.2014 12:45

andeo napisał(a):Oj tam oj tam, gacie to gacie,wiadomo o co chodzi :mrgreen:
a z Bruce Lee ,też od razu mi się nasunęło skojarzenie hehehhe,ale ,że pomnik w Mostarze...patrzcie,człowiek całe życie się uczy :lol:

Mam zdjęcie :)
Co do miasteczek które są w okolicy rzek którymi płyniemy, to istotne są sklepy spożywcze i z napojami :) Na naszych spływach nie zwiedzamy okolicy choć jest wiele fajnych i wartych odwiedzenia miejsc. Teraz będąc w Rowach na Wielkanoc, może coś uda się zobaczyć :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 12.03.2014 13:06

Daj fotkę tego "bruslego" w Miłośnicy Mostaru :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.03.2014 13:13

andeo napisał(a):Daj fotkę

Kobieta prosi :!:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 12.03.2014 13:33

Bardzo ładnie proszę :roll:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.03.2014 13:36

Bocian napisał(a):Obrazek

W odniesieniu do Twojego spływu. Często ten most widuję z samochodu.
Częściej w nocy, wygląda z daleka jak rozłożone nogi :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.03.2014 14:13

Za zdjęcie z tej okolicy, nie to, inne ale podobne, zdobyłem nagrodę w konkursie foto organizowanym przez firmę wynajmującą kajaki :)
Nagrodą był.... uwaga.... czajnik elektryczny :mrgreen:
Poszedł na Wydział i tam dokonał żywota. Rozłożony następnie na atomy w wyniku wybuchu petardy wewnątrz :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska