Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

31.08 Kołobrzeg->Niemcy->Austria->Słowenia-Orebic

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 26.07.2009 01:00

Biggi napisał(a):Zawodowiec, no właśnie cały czas się zastanawiam nad jazdą przez Polskę, ale kurde szkoda mi auta na te dziurawe drogi.
Wiesz, mogę sobie pozwolić na jazdę 150 km/h ale nie kręci mnie taka jazda :) Sam nie wiem.
Zaproponowałbyś wtedy jakąś konkretną trasę? Tak żeby w sobotę wcześnie rankiem wyjechać i pod wieczór się gdzieś w drodze kimnąć?

Osobiście bym polecał za Siewierzem odnogą gierkówki 86 do A4, nią kawałeczek w prawo i zjazd na 81 na Żory i Skoczów i stamtąd do Cieszyna, w ten sposób cały czas masz dwupasmówkę i omijasz zapchane Bielsko. Dalej przez kawałek Czech (z tego co wiem teraz w Cieszynie trzeba jechać przez centrum a nie obwodnicą żeby się nie wpakować na drogę winietową) do Żiliny i na słowacką autostradę. Z Bratysławy sam bym jechał węgierską 86 ale jak lubisz autostrady to wal przez Austrię. W Słowenii oczywizda objedź autostradę i hitrą cestę żeby hitrusom nie dać się nachapać :)
pzdr
FruTisS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) FruTisS » 26.07.2009 10:29

Witam,

Może ktoś jedzie z zachodniopomorskiego 7 sierpnia ?

My wyjeżdżamy 7 sierp. ~ 16:00 z Koszalina i jedziemy właśnie trasą Kołbaskowo-Berlin-Regensburg-Passau-Graz-objazd Mariboru/Mureck-Lenart-Ptuj-Split itd
freyu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) freyu » 26.07.2009 17:33

A już myślałem że to tylko ja taki szalony jestem że się taki kawał drogi wybierałem z naszych północnych terenów :)
Biggi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biggi » 26.07.2009 19:38

Frutis....ja z zona wyjezdzam ale w nocy z 7 na 08 z Gdyni, troszke pozniej niz ty :) zastanawiam sie caly czas nad trasa D lub CZ, ale chyba jednak wybiore D. Nie mniej, dziekuje Zawodowcowi za porady.
Chyba wole se spokojnie pomykac przez D i ich autostrady.

Jeszcze sie zastanowie, zawsze tak mam i w ostatniej chwili pewnie podejme decyzje :)
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 28.07.2009 13:51

freyu napisał(a):A już myślałem że to tylko ja taki szalony jestem że się taki kawał drogi wybierałem z naszych północnych terenów :)

Jest nas więcej, my jedziemy z Darłowa. Trasa przez Niemcy z noclegiem w Czechach.
maciomon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciomon » 03.08.2009 10:48

a gdzie konkretnie nocujecie w Czechach. Mozesz podac strone, link, ogolnie kontakt
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 03.08.2009 11:36

maciomon napisał(a):a gdzie konkretnie nocujecie w Czechach. Mozesz podac strone, link, ogolnie kontakt

Morawy, miejscowość Čejč, kilka kilometrów autostrady Brno - Bratysława, z Čejč na skróty w kierunku Wiednia, Graz, Mureck, Ptuj, Gornji Maceli i dalej autostradą A2 potem A1 do Trogiru.

TRASA: http://www.tinyurl.pl/?OI4vn1gU

Linki do stron odnośnie noclegu w Czechach;

http://polsko.spanie.pl/
http://www.cejc-ubytovani.cz/
FruTisS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) FruTisS » 03.08.2009 18:51

termondar - kręta ta wasza trasa, przecież można z naszych stron o wiele prościej ..chyba że chcecie zwiedzać po drodze np. Wiedeń.

Kiedy wyjeżdżacie ?
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 03.08.2009 20:22

FruTisS napisał(a):termondar - kręta ta wasza trasa, przecież można z naszych stron o wiele prościej ..chyba że chcecie zwiedzać po drodze np. Wiedeń.

Kiedy wyjeżdżacie ?

Wyjeżdzamy 19 sierpnia w godzinach nocnych .
Trasa ,troche turystyczna (mam sentyment do Czech) :D
Jadę z żoną i 8 letnim synem
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 04.08.2009 09:47

Chłopaki! My też jeździmy tą trasa tylko nieco niżej się dołączamy czyli Guben-Cottbus -Drezno- Regensburg-Passau-Graz-objazd Mariboru/Mureck-Lenart-Ptuj-Peljasac. Po raz trzeci tak jedziemy! Wyjazd 20.08.09 ok 6 rano. Spanie w okolicach Karlovac ( w tamtym roku był Graz, bo za późno wyjechaliśmy z domu).
My też objeżdżamy w Austrii tunel, ale tylko jeden, ten za 7 Euro, tracimy na tym może jakieś 20 minut.
Raz jechaliśmy przez Czechy i nigdy więcej, może tak pechowo trafiliśmy ale ciągle remonty i do tego wąska i kręta droga prawie do samej Pragi. Odcinek od Pragi do Wiednia też wołał o pomstę do nieba. Zdecydowanie z naszego położenia, trasa przez Niemcy jest najlepsza.
hagi1212
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hagi1212 » 04.08.2009 10:05

Ja zadam pytanie na które już pewnie ktoś sporo razy udzielał odpowiedzi, ale jednak muszę go zadać.
Mianowicie czy w chwili obecnej w Słowenii są dostępne WINIETY TYGODNIOWE za 15 EURO. (Jade na 6 dni, zmieszcze się w 7 dniowej w dwie strony)
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.
Pozdrawiam wszystkich wczasowiczów.
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 04.08.2009 11:03

hagi1212 napisał(a):Ja zadam pytanie na które już pewnie ktoś sporo razy udzielał odpowiedzi, ale jednak muszę go zadać.
Mianowicie czy w chwili obecnej w Słowenii są dostępne WINIETY TYGODNIOWE za 15 EURO. (Jade na 6 dni, zmieszcze się w 7 dniowej w dwie strony)
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.
Pozdrawiam wszystkich wczasowiczów.

- tygodniowa 15 EUR
- miesięczna 30 EUR
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 04.08.2009 15:22

Mała uwaga dla jadących przez Niemcy, Jechałem tą trasą 2 tygodnie temu i polecam z A10 (Berliner Ring) zjechać na A13 , bo na A9 są roboty i duuuże korki , w których trochę postałem. Wracałem A13 , może gorsza i wolniejsza (ograniczenia do 130 - ale się jedzie).
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 04.08.2009 20:56

piotr.zdz napisał(a):Mała uwaga dla jadących przez Niemcy, Jechałem tą trasą 2 tygodnie temu i polecam z A10 (Berliner Ring) zjechać na A13 , bo na A9 są roboty i duuuże korki , w których trochę postałem. Wracałem A13 , może gorsza i wolniejsza (ograniczenia do 130 - ale się jedzie).

Tak też słyszałem wcześniej od innych kierowców, dlatego wybrałem A13 na Drezno. Dzięki
Biggi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biggi » 06.08.2009 15:42

Dzięki za info.....Ja ruszam w sobotę raniutko i info jest dla totalnie na czasie.
Mam nadzieję tylko, że teraz A13 się nie zakorkuje :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

31.08 Kołobrzeg->Niemcy->Austria->Słowenia-Orebic - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone