Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

3 x (2+1)... 33... 287... 22... 2738,5

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.06.2015 08:44

Fajne masz koszulki :) i muzykę też Ci się czasem uda puścić mniej bolesną :)
Dziecko (jestem pewna) wyrośnie na normalnego faceta gardzącego rurkami i dopasowanymi koszulkami :)

no i masz kolejną stronę :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.06.2015 22:48

Bea.ta napisał(a):Fajne masz koszulki :) i muzykę też Ci się czasem uda puścić mniej bolesną :)
Dziecko (jestem pewna) wyrośnie na normalnego faceta gardzącego rurkami i dopasowanymi koszulkami :)

no i masz kolejną stronę :)

Diabeł ubiera się u... kumpli z innych kapel i znajomych prowadzących distro :-). Wiesz jak jest... Od rana do wieczora w ancugu, to koszuli mam dosc:-).

Muzyka nie jest bolesna, ale piękna.

Co to rurki? To samo, co dawno temu "gumy"? Jeśli tak, to ok. Na nogi białe "adidasy", do tego jeansowa katana z naszywkami, tudzież tzw szmata, czyli ramoneska i będzie wyglądał, jak tatuś 20 lat temu.... :-). Coś ala...
megadeth-skinny-jeans-hipster-300x258.jpg

Tudzież...

Piękne czasy...

Foty przygotowane na kolejną część, ale... Dzisiaj z żonka... Ekhm...
20150620_222839-1.jpg

... Tak więc....

:mrgreen:
Ostatnio edytowano 21.06.2015 00:47 przez MRK, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2015 22:53

Znaczy, że pusta?! :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.06.2015 22:59

croktoś napisał(a):Znaczy, że pusta?! :D

Pierwsza. Sprzedawali w zestawie po trzy. A i Grasevino z Kutjeva zostało....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2015 23:16

To czas najwyższy :) i łikend i w ogóle...
Na cdn poczekamy :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.06.2015 23:56

Ponieważ ja na wsi mieszkam to prosiłbym o wytłumaczenie mi niezrozumiałych dla mnie wyróżnionych tutaj słów.

A potem możesz walić te zdjęcia.
MRK napisał(a):Padł pomysł zeskłotowania

MRK napisał(a):Od rana do wieczora w ancuku

:)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.06.2015 00:46

romuald22 napisał(a):Ponieważ ja na wsi mieszkam to prosiłbym o wytłumaczenie mi niezrozumiałych dla mnie wyróżnionych tutaj słów.

Skończyłeś już definitywnie edytować tego posta? :mrgreen: Czyżby nie tylko w moim domu lało się wino?:)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.06.2015 00:52

MRK napisał(a):Skończyłeś już definitywnie edytować tego posta? :mrgreen: Czyżby nie tylko w moim domu lało się wino?:)

A Ty czujny jesteś jednak.
Niby tylko w nocy odpowiadasz. :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.06.2015 00:56

romuald22 napisał(a):
MRK napisał(a):No się wydaje, ze Ty tylko nocą.
A Ty czujny jesteś jednak.

Skończyłeś już definitywnie edytować tego posta? :mrgreen: Czyżby nie tylko w moim domu lało się wino?:)

Ijeeeee.... w dodatku problemy z cytowaniem :mrgreen: :mrgreen: Dobrze się dzieje na Żywiecczyźnie:).

ps... się połapał:)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.06.2015 01:04

MRK napisał(a):
Ijeeeee.... w dodatku problemy z cytowaniem :mrgreen: :mrgreen: Dobrze się dzieje na Żywiecczyźnie:).

Masz jakieś konszchaty bo już wydaje mi się, że to dzisiaj słyszałem.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.06.2015 01:10

romuald22 napisał(a):
MRK napisał(a):

Masz jakieś konszchaty bo już wydaje mi się, że to dzisiaj słyszałem.

Eeeeee.... nie wiem o jakie konszachty chodzi, więc zakładam, że ich nie mam:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.06.2015 01:22

romuald22 napisał(a):Ponieważ ja na wsi mieszkam to prosiłbym o wytłumaczenie mi niezrozumiałych dla mnie wyróżnionych tutaj słów.

Dobra... wino jest jeszcze, żona poddała się, więc najpierw tłumaczenie, a potem kilka fotek, które to się ładują w drugim oknie...

Zeskłotowanie - skłot, czyli zasiedlony pustostan, który został zamieniony w miejsce tętniące życiem. Skłoty to budynki opuszczone, które przeważnie zajmują ludzie chętni uczynić z nich miejsce o kulturalnym wydźwięku. Na skłotach odbywają się wystawy, koncerty, zajęcia edukacyjne. Że tak napiszę, są to miejsca alternatywnej kultury. Często wiąże się to z przestępstwem, bo część miejsc, w których osiedlają się squatersi, są czyjąś własnością, ale... tutaj temat rzeka. Pisząc obrazowo, skłot to jedna wielka komuna. W większości przypadków, skłoty to miejsca kultury anarchistycznej. Daaaaaawno temu, było takiej miejsce nawet w BB. Teraz, jesli chodzi o Śląsk, to ostała się tylko gliwicka "13" (dawny "Krzyk"). Jeszcze w sumie do niedawna działała rudzka "Berza", w Sosnowcu było "M9"
, w Częstochowie "Elektromadonna". Do bardziej znanych miejsc można zaliczyć wrocławskie "CRK", poznański "Rozbrat", białopodlaski "Zakaźny", czy warszawską "Przychodnię", która to stała się sławna po Marszu Niepodległości sprzed dwóch lat.

Ancug - bo tak powinno być poprawnie (kwestia wina :mrgreen: ), to garnitur po ślońsku. Muszę się szybko poprawić, bo wpadnie dids i bedzie po mnie ryczoł.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.06.2015 01:38

5.

Dobra, to może teraz coś ciut ciekawszego. Kolejnego dnia wybraliśmy się na krótką wycieczkę. Padło na Rijekę. O dziwo, zebraliśmy się wszyscy, jednakże dojeżdżając do mostu, pod którym to można odbić na KRK, jeden samochód zaczął zjeżdżać na poboczne. Zatrzymaliśmy się. Okazało się, że E z DEP nie służy coś jazda francuskim samochodem na R. Tapicerka do czyszczenia, ubrania do przebrania. DEP zawracają. Jedziemy na dwa samochody, czyli 2 x M&M&m's.

Na początek coś dla badylarzy. Żona pstryknęła fotkę. Moja teściowa na totalnego fioła na punkcie ogrodu. Pewno wiedziałaby, co to za "badyl".
DSC_0203.jpg

No to jedziemy...
DSC_0214.jpg

Most na KRK zostawiamy po lewej stronie.

Po dojeździe do Rijeki, szukamy jakiegoś sensownego parkingu. Po kilkunastu minutach, udaje Nam się zaparkować pod takim muralem...

DSC_0223.jpg

Ruszamy w miasto... Kierunek..............piwko :mrgreen: Odnajdujemy knajpkę. Ceny trochę odjechane, ale...
DSC_0224.jpg

DSC_0225.jpg

DSC_0229.jpg

DSC_0230.jpg
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.06.2015 01:45

Po wypiciu piw w złodziejskich cenach, idziemy najpierw tam, gdzie zapewne każdy idzie...

DSC_0232.jpg

DSC_0247.jpg

DSC_0250.jpg

DSC_0255.jpg

DSC_0258.jpg

DSC_0260.jpg

DSC_0267.jpg
Ostatnio edytowano 21.06.2015 07:50 przez MRK, łącznie edytowano 1 raz
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.06.2015 02:14

cdn...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

3 x (2+1)... 33... 287... 22... 2738,5 - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone