Witam serdecznie wszystkich. Oczywiście na poczatku chciałem podziękować wszystkim , którzy dziela się informacjami na tym forum, z takimi żółtodziobami jak ja. Niedługo ze znajomymi wyruszam na swoją pierwszą wyprawę do Chorwacji i ostanio spędzam na tym forum wiele czasu (głownie w pracy, ale o tym cicho ). Wiele już wiem, a chciałbym wiedzieć jeszcze więcej . Mam do Was 3 pytania, których chyba nikt nie zadawał jeszcze na tym forum (przynajmniej mi nie udało się tego odszukać)
1. Jak wygląda sprawa picia piwka na plażach - czy jest to dozwolone czy zabronione. A jeżeli zabronione, to czy często bywają jakieś kontrole itp. Nie bedę ukrywał, że leżenie plackiem na plaży z piwkiem to jeden z moich ulubionych sportów .
2. Skoro już przy sportach jesteśmy. Chciałbym się dowiedzieć czy w nadmorskich miejscowościach turystycznych znajdzie się może jakieś boisko do koszykówki, lub siatkówki - w tym drugim przypadku zwłaszcza do siatkówki plażowej. Wyjeżdżamy na dwa tygodnie a ja nie wyobrażam sobie abym miał nie spędzić kilku godzinek grając w te gry - no cóż nałogowcem jestem.
3 Doszliśmy do ostatniego pytanka - też tak jakby związanego ze sportem, tylko że bardziej ekstremalnym. Czy jest gdzieś w Chorwacji możliwość skoków na bungee. Jeżeli tak, to w jakiej miejscowości (prosiłbym też podać region, w którym ta miejscowość się znajduję) i w przybliżeniu kwotę jaką trzeba by było przeznaczyć.
To by było na tyle.
Z góry dziękuje wszystkim za udzieleni mi odpowiedzi.
Pozdrawiam