Jak sie kapiemy przy takiej fali to warto pamiętac o zdradzieckich kamieniach na dnie przy brzegu. Nie dośc, że bardzo utrudniaja wyjście z wody to fala może nas przewrócić i walimy głową o taki głaz. A nie dość, że twarde to są często bardzo ostre.
.png)
.png)
piotrmks napisał(a):Na Krecie sporo wieje)))). Powiedziałbym, że nawet pi....dzi. Ale to na wybrzezu. Szczególnie od strony północnej i zachodniej bo takie sa najczęstsze wiatry. Dlatego wybrzeże pd i wschodnie jest relatywnie spokojniejsze.
piotrmks napisał(a):Jak sie kapiemy przy takiej fali to warto pamiętac o zdradzieckich kamieniach na dnie przy brzegu. Nie dośc, że bardzo utrudniaja wyjście z wody to fala może nas przewrócić i walimy głową o taki głaz. A nie dość, że twarde to są często bardzo ostre.
.png)
kmichal napisał(a):... niezła piaskownica, a kolor wody - to je to ......
Pozdrawiam.
tony montana napisał(a):A byłeś na samym południu w regionie Sfakion
Franz napisał(a):Tak,
tony montana napisał(a):a konkretnie np we Frangocastello?
Franz napisał(a):nie...
Pozdrawiam,
Wojtek
Mikeee napisał(a):niczym na Karaibach lub na innym Mauritiusie...
ajdadi napisał(a):Krótko : PIKNIE :
kulka53 napisał(a):Kreta raz, że piękna, to jeszcze ciekawa (monastyry i nie tylko)...ale te tłumy trochę odstraszają.
Porozważamy ją jeszcze na (ten) wrzesień, ale chyba trzeba się będzie wybrać wiosną.
Także PISZ![]()
maslinka napisał(a):Fajna ta Ela... A woda jaka przejrzysta!
Nasza tegoroczna gospodyni nazywała mnie ElaTak sobie skróciła moje drugie imię - Izabela
(wyczytała je w paszporcie). Agnieszka była chyba dla niej zbyt trudna do zapamiętania, nie ma chorwackiego odpowiednika.
piotrmks napisał(a):Na Krecie sporo wieje)))). Powiedziałbym, że nawet pi....dzi. Ale to na wybrzezu. Szczególnie od strony północnej i zachodniej bo takie sa najczęstsze wiatry. Dlatego wybrzeże pd i wschodnie jest relatywnie spokojniejsze. No chyba, ze przyjdzie wiaterek z nad Sahary. Wtedy na pd i w interiorze zycie zamiera
)))))))
Jak sie kapiemy przy takiej fali to warto pamiętac o zdradzieckich kamieniach na dnie przy brzegu. Nie dośc, że bardzo utrudniaja wyjście z wody to fala może nas przewrócić i walimy głową o taki głaz. A nie dość, że twarde to są często bardzo ostre.
Vjetar napisał(a):Dzięki Tony za wszystkie informacje.![]()
Jak widać po zdjęciach to tam trzeba wrócić!
Pzdrpiotrmks napisał(a):Na Krecie sporo wieje)))). Powiedziałbym, że nawet pi....dzi. Ale to na wybrzezu. Szczególnie od strony północnej i zachodniej bo takie sa najczęstsze wiatry. Dlatego wybrzeże pd i wschodnie jest relatywnie spokojniejsze.
Matko! A ja myślałem, że w Ierapetra jest silny wiatr.
piotrmks napisał(a):Jak sie kapiemy przy takiej fali to warto pamiętac o zdradzieckich kamieniach na dnie przy brzegu. Nie dośc, że bardzo utrudniaja wyjście z wody to fala może nas przewrócić i walimy głową o taki głaz. A nie dość, że twarde to są często bardzo ostre.
Niestety nie byłem zbyt ostrożny. Zdarte kolano i palce na stopie...a woda słona...![]()
Pzdr
.png)

.png)
mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):kmichal napisał(a):... niezła piaskownica, a kolor wody - to je to ......
Pozdrawiam.
Tak, na Eli na kolor wody narzekać nie da się
Ale na Twoje ociągactwo już tak ...![]()

.png)
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):kmichal napisał(a):... niezła piaskownica, a kolor wody - to je to ......
Pozdrawiam.
Tak, na Eli na kolor wody narzekać nie da się
Ale na Twoje ociągactwo już tak ...![]()
MASZ ODCINEK
Taka piękna pogoda, że oprócz Półwyspu w piątek statkiem i rowerami, byliśmy dziś autem w Dębkach - KĄPAŁEM SIĘ
.png)
.png)
mysza73 napisał(a):Senkju,
ale zaraz ... te plaże powyżej, to Kreta czy Dębki ... bo się pogubiłam ...![]()
Joan65 napisał(a):Witam,
miło powspominać piękną i pachnącą Kretę tym bardziej, że od 10 września już tam będziemy![]()
Będąc tak blisko półwyspu Rodopos polecam wyskok na Ravducha Beach i ogólnie wypad na półwysep, droga szutrowa
ale dobra a widoki...miód malina. Ciekawe są też formacje skalne w Potamina.
Pozdrawiam cieplutko, grecko, błękitno...
ajdadi napisał(a):OOO...ELŻUNIA bardzo przypadła mi do gustu...![]()
.png)
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):Senkju,
ale zaraz ... te plaże powyżej, to Kreta czy Dębki ... bo się pogubiłam ...![]()
Kawałek Dębek + Karwieńskie Błota (2) - ma się rozumieć....![]()
![]()
Mycha - czy po Apulii wyostrzyłaś już zęby na jaką Iberię?
Krajobrazy w takiej Portugalii czuję, że pokochalibyście
... i wtedy coś zdecyduję na przyszłe wakacje
,.png)

.png)
mysza73 napisał(a):Za chwilę zobaczę co Grecja ma do zaoferowania... i wtedy coś zdecyduję na przyszłe wakacje
![]()
a Ty jesteś na te Sardynki zdecydowany?
I autem czy samolotem?