Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

29.06 - 13.07 Nin, Sukosan, Zadar

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 11.07.2013 21:20

zapraszam tu 05-07-2013-wyspa-vir-t42252.html
i oczywiście tu http://magda1979.simplesite.pl/234072373

więcej zdjęć myślę że uda mi się zamieścić jutro.
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 14.07.2013 06:53

romanpl napisał(a):
GregoryAtakuja napisał(a):Wyjezdzajac wczoraz z Nin przez chwile nawet kropilo. 40 min pozniej, w Sukosan byla juz lampa bez wiatru. Jestesmy kolo plazy "mala makarska", kamyki i dno kamieniste, w pip ludzi (porownujac do Nin) - dizs kombinujemy jak tu polozyc sie gdzies z boku na odludziu. Czy ktos z Was byl moze na plazy Punta w Sukosanie? Ponoc piaszczysta... No i te ceny w knajpach... Myslalem, ze w Nin bylo drogo :)

Ten cypel na północ od Nin to cały plażowy, czy spacerowy?

Cały cypel jest w zasadzie plażowy, ale jest naprawdę długi :) Na samym końcu jest ok 3m kanał (w najgłębszym miejscu ma może z 2m), który można "przejść" na drugą stronę, po dosłownie 2m można już iść (chwilkę się płynie) i jesteśmy przy błotkach i plaży sabunike, która ciągnie sie przez całe wybrzeże. Na samym końcu jest infrastruktura, ale tej plaży nie polecamy, słabe wejście do wody (kamienie, potem piasek) - ogólnie jakoś tak nieprzyjaźnie. Za to windsurfing w tej okolicy to bajka :) woda maks po pachy, turkusowa, mocny wiatr...
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 14.07.2013 06:56

Jedna uwaga co to całego wyjazdu... w Nin temperatura woda lux (nie mierzyłem ale mogę powiedzieć, że była ciepła), ale w Sukosan (jakies prądy?), wtf, była dość chłodna naprawdę... znów na Kolovare w Zadarze była troche cieplejesza, ale i tak porównując do zeszłego roku to temperatura wody specjalnie nie rozpieszczała.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 15.07.2013 14:09

GregoryAtakuja napisał(a):Jedna uwaga co to całego wyjazdu... w Nin temperatura woda lux (nie mierzyłem ale mogę powiedzieć, że była ciepła), ale w Sukosan (jakies prądy?), wtf, była dość chłodna naprawdę... znów na Kolovare w Zadarze była troche cieplejesza, ale i tak porównując do zeszłego roku to temperatura wody specjalnie nie rozpieszczała.

w Drage też od 5 lipca woda była wręcz zimna... dopiero w kolejnym tygodniu temperatura się poprawiła, ale super ciepła nie była...
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 15.07.2013 14:26

Przyznam rację. W Nin naprawdę woda była ciepła. Chyba miała spokojnie z 28.
Wczoraj w Vir woda miała 25 stopni.
pilka7
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pilka7 » 29.07.2013 12:33

Witam.
A jakich plaż możemy się spodziewać w Zadarze? Czy są jakieś miejsca by plażować cały dzień?
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 30.07.2013 05:13

Kolovare daje radę. Ponoć idąc dalej jest kolejna plaża, gdzieś tu na forum przewijał się tekst o niej. Ale samo Kolovare nie jest złe, aczkolwiek to miejska plaża. Nasza króciutka relacja z Zadaru: http://www.e-gregor.com/2013/07/12/zada ... -pierwszy/
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

29.06 - 13.07 Nin, Sukosan, Zadar - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone