Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

29.06 - 13.07 Nin, Sukosan, Zadar

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kacper-mb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kacper-mb » 24.06.2013 13:01

Witam

Zaproszenie przyjęte. Z miłą ochotą poczytam i pooglądam Waszą relację. Pozdrawiam i życzę miłych wakacji.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 24.06.2013 13:04

Witam,
może gdzieś nasze drogi się sprzyżują - my - jeśli nic się nie zmieni - będziemy się kręcić w okolicach Zadaru gdzieś na początku lipca. Pozdrawiam! :papa:
kasik_g
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasik_g » 24.06.2013 14:34

Witam,

mogę poprosić o namiary na apartament w Ugljan na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam i życzę cudownego urlopu.

Kasia
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 25.06.2013 22:29

Hejka z chorwackiej ziemi , przecieram szlaki :D
Taka rada juz z Ninu, komarow tutaj masa, warto zaopatrzyc sie i zazywac witamine B 12, czy tez inne preparaty odstraszajace.
Kulki lodow jakby mniejsze niz w opisach forumowiczow, pierwsza spora, ale kolejna na niej juz normalna z zmiary polskiej lyzki do lodow czyli malutka , co do smaku to ujda w tloku ,bo zielona budka przy nich jest najlepsza jednak :mrgreen:
Obiad u Branimira zaliczony, smacznie (slono bardzo, trzeba zwrocic szybciej uwage aby nie solili np. frytek dla dzieci) i mila obsluga:)
Widoki cudne, pogoda zmierza ku ochodzeniu, wieje, ale po 29 czerwca spodziewana kolejna fala upalow i slonca co niemiara :papa:
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 02.07.2013 06:24

Spiesze z przeprosinami za opieszalosc w relacji, mielismy problemy z netem na miejscu w kwaterze, ale juz jest.
Nin przywital nas chlodnym wiatrem od gor. W sobote wieczorem bylo naprawde chlodno. Kolejny dzien to znow wiatr od rana, nawet chlodno, ale o dziwo o 9 przestalo wiac i zaczelo byc naprawde goraco. Stacjonujemy kolo plazy Zdrijac, wczoraj zaliczylismy rowerem wodnym plaze przy blotkach, calkiem fajna. Przeslismy sie rowniez spory kawalek na plaze Sabunike, ale komisyjnie stwierdzamy, ze nie warto wybierac sie w tamte rejony. No chyba, ze ktos chce poplywac na windsurfingu (surfmania.hr). Nie wiem gdzie jadace zazwyczaj w Nin ale jest dosc drogo w knajpach, Lignije z zaru/przene - 80kn - piwo cena niezmienna w okolicach 10-12kn, galka loda 6-7kn, w sklepach ceny nie zmienily sie znacznie wzgledem zeszlego roku. Jakies pytania?

A tutaj relacja z trzeciego (de facto drugiego) dnia
http://lato.e-gregor.com/2013/07/01/nin ... n-murzyna/
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 02.07.2013 07:08

Hej. Moge dodac od siebie, ze zrobilismy rundke po konobach i najczesciej kotwiczylismy u Branimira( tam gdzie ta chlodnia w ksztalcie statku z rybami), w karcie sa rozne zestawy meny przykladowe zupa, mieso z grila mieszane, frytki i salata mieszana to koszt 55-75 kn.-porcja bardzo duza i smaczna, jadlam tez tez ryby i wolowinke i inne rzeczy wszystko zawsze bardzo dobre. Na przeciwko pan sprzedaje lody z chlodni , sa pyszne, tam jedna galka tak jak pisali forumowicze wielka bardzo...co juz niestety w lodziarni Grgur juz i wielkosc i smak nie za bardzo.
W Kuznil tez jedlismy ,ale ceny wyzsze, porcje mniejsze.
A i prosiak z rozna pyszny, ale to juz nie na starym miescie tylko przy drodze na Vir, duza restaruracja chyba becks nazwa. Porcja 40 kun kun za kg 95kn pycha.
anka.gd
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka.gd » 02.07.2013 09:47

Dosiadam się :D
Piszcie, piszcie, a ja sobie skrzętnie wszystko notuję :wink:
Skąd tam komary??? W szoku jestem 8O. Komary kojarzą mi się z Włochami, ale nie z Cro!!!

Stacjonujemy kolo plazy Zdrijac

Czy to ta plaża ze zdjęć? Napiszesz,jak do niej dojść?

Pozdrawiam i super pogody życzę :hut:
eagler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eagler » 02.07.2013 11:41

to i ja zasiadam i zaczynam śledzić
grzess69
Globtroter
Re: 29.06 - 13.07 Nin, Zadar, Kukljica

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzess69 » 02.07.2013 11:58

Jeśli mogę coś dodać o wyspie Ugljan...

Byłem na Uglian w zeszłym roku w apartamencie u Zdenko Lukina http://www.interhome.pl/chorwacja/dalma ... uration=14

Myślę że mogę polecić. Od zeszłego roku wybudowane zostały baseny. Ale nie wiem gdzie obecnie turyści parkują samochody bo na miejscu basenów był zaimprowizowany parking...
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 02.07.2013 18:52

Plaze na fotkach to Zdrjac, gdzie stacjonujemy i plaza kolo Ninskiej Laguny. Oslawiona Queens beach, czyli sabunike jest naprawde slaba.

Co do konsumpcji, najbardziej przypadla nam do gustu konoba Tomislav, ale deko droga :). U Branimira nie bylismy jeszcze, chociaz mijamy go codziennie. Dzisiaj byla pizza w pizza king, zeby odciazyc budzet od kalmarow, ktore jedslismy ostatnio codziennie :).

Generalnie Nin jest fajna miejscowka, mega spokojnie, malo ludzi, na plazy pod domem piasek, wody po kolana, chociaz dzis przyszla fala i zrobilo sie po pas. Dzieciaki zadowolone. Zdrijac jest omtyle fajny, ze ma knajpke, mini bar, mini market i ogolnie wszystko na miejscu, poza konobami, do ktorych trzeba sie przejsc ok. 2km do centrum Nin.

I co wazne, w zeszlym roku kolo 20 nie bylo czym oddychac, a teraz siedzac w cieniu smaga mnie przyjemny ninski wiaterek :).
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 03.07.2013 15:43

Connectotravel.com mnie rozbawilo. Taxa z Nin do Sukosanu na www stoi za 53 eur a laska z connecto zaproponowala 95 eur, bo sezon itd. Czy ktos z Was przemieszczal sie miedzy Nin - Zadar - Sukosan inaczej niz autem lub taxa?
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 03.07.2013 16:07

Dostales promocje. Troche bys ponegocjowal to zeszla by do kwoty 53ojro. ;)
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 03.07.2013 19:45

Wkurza mnie, bo w jedna strone juz za ich posrednictwem jechalismy...
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 03.07.2013 20:42

U nas zdecydowanie króluje konoba Tomislav :) nie możemy przestać jeść kalmarów :).

http://lato.e-gregor.com/2013/07/03/nin ... zny-dzien/
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 03.07.2013 23:37

Mozesz podac gdzie jest ta Konoba. Chetnie sie tam wybierzemy w nedziele.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

29.06 - 13.07 Nin, Sukosan, Zadar - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone