Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

23 lipca-oj joj joj

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 27.07.2011 08:47

Dzisiaj macie piękną pogodę wiec korzystajcie ;)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 27.07.2011 11:23

paza napisał(a):I żeby choć w Polsce było ładniej, ale tu dziś o 8 rano 14 stopni i mgła jak w listopadzie.

Wczoraj (kiedy pisałeś o 14 stopniach) w Warszawie było o tej porze 19 stopni, potem już przez cały dzień 25-26 i ładna pogoda. Nie generalizuj więc, pls. Twoje podwórko to nie cała Polska.

Ale ogólnie, to faktycznie lipiec w tym roku ssie. Przysłuchiwałem się wczoraj na mieście rozmowie (dzień był ciepły, ale po południu znowu kropił deszcz) między dwoma paniami:

- No, kiedy w końcu przestanie padać i zacznie się prawdziwe lato?
- Pani, w tym roku lato będzie dopiero we wrześniu i w październiku.

:lol:
justa999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa999 » 29.07.2011 00:14

Sylwetka napisał(a):
tygrysek0038 napisał(a):Niemniej jednak wolałabym być \teraz na wakacjach tam z temperaturą 25 stopni (jak donoszą znajomi byczący się w okolicach Splitu), niż tu, z wczorajszą temperaturą 12,5 stopnia około południa...

W sobotę akurat przed południem zwiedzaliśmy Split, kolo 12 rozpętała się tam taka burza z gradem, że nie dało się jechać, na autostradzie ściana deszczu, przed gradem schowaliśmy się w tunelu (zresztą nie my jedni), miałam takie odczucie jakby zaraz miało wybić nam szybę!!! ale fakt było ciepło :lol:

Widziałam Was. Akurat przejeżdżeliśmy obok kilku aut w tunelu. My wtedy wracaliśmy do Polski i nieżle nam ta ściana deszczu opóźniła czas podróży. Stwierdzilismy, że poprostu Chorwacja zanosi się łzami z powodu naszego wyjazdu. My tęsknimy i ona też :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2011 00:39

W Warszawie 27.07 rano lał deszcz i ulice były nieprzejezdne całe Wybrzeże Gdyńskie to jedno wielkie bajoro. Oczywiście nie sposób z inną rejestracją niż warszawską wjechać w sznurek samochodów. Kultura wprost europejska. Ale chyba to norma w tym mieście, że człowiek człowiekowi wilkiem.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 29.07.2011 13:12

justa999 napisał(a):
Sylwetka napisał(a):
tygrysek0038 napisał(a):Niemniej jednak wolałabym być \teraz na wakacjach tam z temperaturą 25 stopni (jak donoszą znajomi byczący się w okolicach Splitu), niż tu, z wczorajszą temperaturą 12,5 stopnia około południa...

W sobotę akurat przed południem zwiedzaliśmy Split, kolo 12 rozpętała się tam taka burza z gradem, że nie dało się jechać, na autostradzie ściana deszczu, przed gradem schowaliśmy się w tunelu (zresztą nie my jedni), miałam takie odczucie jakby zaraz miało wybić nam szybę!!! ale fakt było ciepło :lol:

Widziałam Was. Akurat przejeżdżeliśmy obok kilku aut w tunelu. My wtedy wracaliśmy do Polski i nieżle nam ta ściana deszczu opóźniła czas podróży. Stwierdzilismy, że poprostu Chorwacja zanosi się łzami z powodu naszego wyjazdu. My tęsknimy i ona też :(

My tez wracaliśmy wtedy do Polski, Split był ostatnim punktem do zwiedzenia. Dzieci Stwierdziły to samo, że Chorwacja płacze z powodu naszego wyjazdu! tylko dlaczego później Węgry? i Słowacja a Polska?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.07.2011 13:23

Sylwetka napisał(a): Dzieci Stwierdziły to samo, że Chorwacja płacze z powodu naszego wyjazdu! tylko dlaczego później Węgry? i Słowacja a Polska?

Polska płacze bo wróciliście! :lol: :wink:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 29.07.2011 13:28

anakin napisał(a):
Sylwetka napisał(a): Dzieci Stwierdziły to samo, że Chorwacja płacze z powodu naszego wyjazdu! tylko dlaczego później Węgry? i Słowacja a Polska?

Polska płacze bo wróciliście! :lol: :wink:

A niech płacze my też nie za bardzo bylismy stęsknieni :!:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.07.2011 14:40

13 stopni w nocy to dziwna Chorwacja przyznacie sami...

:?
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 02.08.2011 21:02

I pomyśleć,że w Cro prosiłem o nizszą temperaturę i błogosławiłem cień...
Kto był w okresie 8-19.07 ten pewnie wie o czym mówię :wink:
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 02.08.2011 21:56

Tak, byłem 4-15.07 i już było chwilami mocno gorąco, na termometrze, w cieniu na balkonie, w przewiewie 33 stopnie, na mapach pokazywali 34-36, chmury z daleka nad lądem, ale woda z początku była nieco chłodniejsza, dopiero tak 9-10 lipca wróciła do normy, która pamiętam z poprzednich wyjazdów. Oprócz, tej niestety, z początku, chłodniejszej wody, na szczęście zimny był zawsze w lodówce Ożuj. Piwo oczywiście w puszce, bo nikomu nie życzę piwa z zielonych butelek i zielonych opakowań, nigdzie, a zwłaszcza w tak nasłonecznionym kraju.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 02.08.2011 22:21

my byliśmy od 4 lipca do 14.. pierwszy dzień wieczorem 24 stopnie i zimny Jadran, drugi dzień lało do 10-11 od środy lampa mega, ponoć w słońcu było ponad 40 stopni, nie wiem bo nie sprawdzałam, ale sądząc po mężu to było mega gorąco, ja tam lubię upały, ale jak wracalismy z plaży koło 15-16 to człowiek nie wiedział co ma zrobić ze sobą dalej :D i teraz tęsknię za tym :D
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 03.08.2011 11:05

Dzisiaj miała być lepsza pogoda w Cro. I jak z tą pogodą ? Ktoś może coś powiedzieć ? :lol:
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 03.08.2011 22:49

My byliśmy od 22.06. do 02.07.2011 - dwa tygodnie pięknej pogody, jednego dnia, gdy plażowaliśmy na plaży Divna, po wejściu do auta pierwszy raz zobaczyłem taka temeraturę wskazywaną przez czujnik na zewnątrz 44 stopnie w słońcu!
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 04.08.2011 08:29

daro2008 napisał(a):My byliśmy od 22.06. do 02.07.2011 - dwa tygodnie pięknej pogody, jednego dnia, gdy plażowaliśmy na plaży Divna, po wejściu do auta pierwszy raz zobaczyłem taka temeraturę wskazywaną przez czujnik na zewnątrz 44 stopnie w słońcu!

Wtedy była dobra pogoda, to fakt. Ale co do temp. w słońcu, to nie ma się czym podniecać. W słońcu to i w PL możesz upolować np. 52 C.
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 04.08.2011 22:37

Faktycznie w słońcu w zależności od umiejscowienie czujnika może różnie pokazać, ale jak pewnego wieczora jechałem stronę Trogiru z Szybenika to były momenty, że o około 20 (oczywiście w cieniu) było 35,5 i to jest mocniejsze niż 50 w słońcu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat