Będą jeszcze nie tylko zabytki...
Steftes.
steftes napisał(a):Na szczęście nie ma już krateru odkażającego za mostem.
piotrf napisał(a):steftes napisał(a):Na szczęście nie ma już krateru odkażającego za mostem.
Odkażającego , powiadasz Pamiętam jak w 2002 roku po przejechaniu mostu i "odkażaniu" z ogromną determinacją poszukiwaliśmy miejsca gdzie moglibyśmy umyć samochód , a co za tym idzie - pozbyć się intensywnego , specyficznego zapachu
Zdjęcia nieustająco interesujące
Pozdrawiam
Piotr
piekara114 napisał(a):Widoki z twierdzy na miasteczko bardzo efektowne
piotrf napisał(a):Wielkie Tyrnowo - bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi na to ciekawe miasto . Na jednym z Twoich zdjęć zobaczyłem na sąsiednim wzgórzu ruiny fortecy , pogrzebałem z necie i okazało się , że to Trapezitsa . Wydaje się , że Bułgarię też mam do poprawki
Blokada - przykra sprawa
Pozdrawiam
Piotr
steftes napisał(a):W Bułgarii byłem cztery razy (tylko raz nad morzem) i mam już w planach następne miejsca do zobaczenia.
piekara114 napisał(a):No nie fajnie z tą blokadą, dobrze, że choć szybko udało się sprawę załatwić... i w sumie to nie tak drogo....ba nawet wręcz tanio....
Śmieję się, bo właśnie na blogu balkanyrudej.pl czytałam o Bitoli i tym problemem z parkowaniem i podobno jedyne rozwiązanie to poszukanie parkingowego i u niego zapłacić i dostanie się kwit.steftes napisał(a): W tym roku Macedonia i Bitola. Może ktoś wie czy tam w centrum są też inne formy opłat za parkowanie?
piekara114 napisał(a):Śmieję się, bo właśnie na blogu balkanyrudej.pl czytałam o Bitoli i tym problemem z parkowaniem i podobno jedyne rozwiązanie to poszukanie parkingowego i u niego zapłacić i dostanie się kwit.steftes napisał(a): W tym roku Macedonia i Bitola. Może ktoś wie czy tam w centrum są też inne formy opłat za parkowanie?