Zakwaterowanie zgodnie z planem na campingu Karavomilos. Kiedyś Buber pisał o nim w swojej relacji, ja sprawdziłem i jestem tu drugi raz. Niestety wycięto te piękne palmy przy wejściu na basen.
Teraz jest takie wejście.
Mała plaża przy campingu.
Plaża Myrtos jest uważana za najładniejszą plażę na wyspie. Kilkakrotnie znajdowała się na listach najpiękniejszych plaż Europy. Jest też jednym z najchętniej fotografowanych miejsc na Kefalonii. A wszystko za sprawą krystalicznie czystej wody, która nieustannie zmienia kolor. Kiedy nie ma wiatru przeważa barwa turkusowa, a w wietrzne dni można zobaczyć wszystkie inne odcienie niebieskiego. Najpiękniej robi się podczas zachodu słońca kiedy woda przybiera barwy czerwone, purpurowe i pomarańczowe. Stanowi to niesamowity kontrast dla gładkich białych kamieni, które pokrywają plażę. My jesteśmy tutaj przed godziną 9. Sama kręta wąska droga na plażę już jest atrakcją. Parkuję w cieniu, jest jeszcze mało samochodów i nawet nie ma parasoli.
Otaczające plażę klify nadają jej majestatycznego wyglądu.
Miejsce zachowało swój dziewiczy wygląd. Tego bajecznego obrazka nie szpecą żadne ogromne turystyczne zabudowania.
I takie ujęcia prawie całej plaży szerokim kątem.
Przerwa w robieniu zdjęć, zrobiło się gorąco - czas na kąpiel.
CD>.
Steftes.