Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

2015 WAKACYJNY TORT- ROVINJ I MURTER+2 WISIENKI

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 25.02.2016 14:40

Vjetar napisał(a): Dziękuję za Murter, którego nie znam.

Pzdr

Murter warto poznać - to piękna , mała wyspa i nie trzeba na nią płynąć promem.
Ma kilka pięknych plaż , oprócz miejskiej plaży w miasteczku Murter.
A najładniejsze plaże są od strony otwartego morza z widokiem na Kornaty.

Jest to wyspa niedoceniana przez forumowiczów , choć odpoczywających Polaków jest tam sporo :papa:
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 04.03.2016 12:15

travel napisał(a):

Pzdr

Jest to wyspa niedoceniana przez forumowiczów , choć odpoczywających Polaków jest tam sporo :papa:

Piękne zdjęcia lazurów :)
Zastanawiam się nad tą wyspą, ale obawiam się tłumów, bo jechałbym w okolicach przełomu lipca i sierpnia.
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.03.2016 23:18

kojacek napisał(a):
travel napisał(a):

Pzdr

Zastanawiam się nad tą wyspą, ale obawiam się tłumów, bo jechałbym w okolicach przełomu lipca i sierpnia.

W tym czasie tłumy niestety murowane.
emarylka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emarylka » 06.04.2016 13:59

Piękne zdjęcia,
zawsze pędzimy na południe a tu na Istrii tak pięknie,
ale chyba rzeczywiście tylko we wrześniu a to u mnie termin niemożliwy
może kiedyś na starość....

pozdrawiam
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 07.04.2016 18:31

emarylka napisał(a):Piękne zdjęcia,
zawsze pędzimy na południe a tu na Istrii tak pięknie,
ale chyba rzeczywiście tylko we wrześniu a to u mnie termin niemożliwy
może kiedyś na starość....

pozdrawiam

Jak się ma dzieci na studiach to jeszcze nie starość :lol:
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 02.06.2016 18:39

Witam.

Fajna relacja :D przeczytałem i oglądałem przepiękne zdjęcia :D jednym tchem.
Murter bardzo mnie zainteresował , za rok chcemy jechać do Cro. właśnie rozważamy wrzesień. Martwią mnie te krótkie już dni.
3 razy w Chorwacji byliśmy w czerwcu i raz w sierpniu. Czerwiec lepszy mniej ludzi, taniej ( dla mnie duży plus) , zieleni mnóstwo , minusem chłodniejsza woda w Jadranie.

Byliśmy już 4 razy w Chorwacji :hut: sporo już zwiedziliśmy ale po tych wszystkich przeczytanych tutaj relacji jeszcze widzę że dużo dużo jeszcze przed nami. :)

Możesz mi odpisać jaką mieliście pogodę ( temp . słońce , czy chmury). I czy z rocznym dzieckiem i wózkiem dało by się pospacerować po okolicy Murter i jak z dojściem do plaży. ?? :?: :?: Coś chciałem jeszcze ....ale wypadło mi teraz z głowy. :oczko_usmiech:
Pozdrawiam serdecznie. :papa:
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 03.06.2016 10:14

travel napisał(a):
kojacek napisał(a):
travel napisał(a):

Pzdr

W tym czasie tłumy niestety murowane.

Jeśli chodzi o tłumy - to może się zgadzać w przypadku miejscowości Murter i plaży Slanica (i inne blisko centrum). Natomiast dla lubiących spokój polecam plaże z widokiem na Kornaty w rejonie Jezery np. w zatoce Koromančna. Zawsze tam można znaleźć spokojne miejsce, trzeba tylko trochę się ruszyć. Można też spróbować dotrzeć na plaże w rejonie południowo wschodnim wyspy tam na 100% znajdzie się wolne miejsce. Prawie do samych plaż można dojechać samochodem, ale drogi szutrowe.
Murter ma wiele cudownych miejsc i super warunki do snoorkowania i nurkowania (w Jezerze jest polska baza).
Polecam Murter i może jeszcze kiedyś tam zawitam, w tym roku jednak Istria (za 4 tygodnie) z widokiem na Cres. :papa:
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 03.06.2016 17:49

Piękne zdjęcia Rovinij. Już niedługo tam będę. Tylko 74 dni :lol:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 12.06.2016 17:59

mirasowski napisał(a):Witam.

Fajna relacja :D przeczytałem i oglądałem przepiękne zdjęcia :D jednym tchem.
Murter bardzo mnie zainteresował , za rok chcemy jechać do Cro. właśnie rozważamy wrzesień. Martwią mnie te krótkie już dni.
3 razy w Chorwacji byliśmy w czerwcu i raz w sierpniu. Czerwiec lepszy mniej ludzi, taniej ( dla mnie duży plus) , zieleni mnóstwo , minusem chłodniejsza woda w Jadranie.

Byliśmy już 4 razy w Chorwacji :hut: sporo już zwiedziliśmy ale po tych wszystkich przeczytanych tutaj relacji jeszcze widzę że dużo dużo jeszcze przed nami. :)

Możesz mi odpisać jaką mieliście pogodę ( temp . słońce , czy chmury). I czy z rocznym dzieckiem i wózkiem dało by się pospacerować po okolicy Murter i jak z dojściem do plaży. ?? :?: :?: Coś chciałem jeszcze ....ale wypadło mi teraz z głowy. :oczko_usmiech:
Pozdrawiam serdecznie. :papa:

Przez cały okres naszego pobytu była piękna pogoda . W Rovinju tylko raz wieczorem była burza - taka typowa chorwacka nawałnica. W ostatni dzień pobytu na Murterze popołudniu trochę się zachmurzyło.

Temperatura oscylowała w okolicach 24-26 stopni w cieniu i było bardzo przyjemnie. Za to w słońcu można było się nieźle spocić.
Woda w morzu była ciepła- można siedzieć cały dzień.
Wieczory we wrześniu są chłodne, ale bez przesady. Cienki sweterek narzucony na krótki rękaw wystarczy.

Dzień jest zdecydowanie krótszy niż w czerwcu. Słońce zachodzi po 19 i o 20 jest już ciemno. Jednak wieczorne spacery są bardzo klimatyczne. We wrześniu jest dużo owoców sprzedawanych przez miejscowych : fig, arbuzów, brzoskwiń, winogron.

W samej miejscowości Murter są 3 plaże :
-plaża Luke koło centrum koło konzumu -woda........ jak to w zatoce przy porcie
-plaża Slanica ok.1 km od centrum - piaszczysta ,z płytką wodą i całą "plażową" infrastrukturą typu zjeżdżalnia, bary
-plaża Lucica i obok plaża Podvrske ok.1,6km od centrum - dla mnie ideał:mało ludzi, na plaży żwir, w wodzie delikatny biały piasek, płytko, przebieralnia, toytoy, pinie dające cień, 2 straganiki z langoszami i naleśnikami przygotowywanymi na bieżąco .

Do każdej z plaż można dojść z wózkiem bo prowadzą do nich asfaltówki. Generalnie miasteczko jest przystępne dla wózków- nie ma tu schodów i wysokich górek .

Z Murteru można się wybrać na rejs po Kornatach. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2016 22:50

Bardzo fajna relacja - widzę że zaglądaliśmy w te same zaułki. Rovinj piękne miasto gdyby, tylko...odnowili te domy od strony morza.
A zdjęcia cudne...
Pozdrawiam
Krzysiek
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 13.06.2016 10:36

Travel, dzięki Twojej relacji zachęciłam moich przyszłych teściów do odwiedzenia Murter :oczko_usmiech:

Czekam na tegoroczny!!

Pozdrav :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.06.2016 12:51

Murter to lipa.
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 13.06.2016 18:33

tyniolek napisał(a):Travel, dzięki Twojej relacji zachęciłam moich przyszłych teściów do odwiedzenia Murter :oczko_usmiech:

Czekam na tegoroczny!!

Dzięki za zachętę :D

Ale tegoroczny Murter będzie nudny ........bo znowu to samo.

A potem będzie jeszcze nudniejszy Hvar - bo wszyscy tam już byli :mrgreen: oprócz nas.

Chyba,że zdarzą się jakieś nieprzewidziane okoliczności 8O :papa:
Ostatnio edytowano 13.06.2016 18:41 przez travel, łącznie edytowano 1 raz
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 13.06.2016 18:35

FUX napisał(a):Murter to lipa.

Oj węszę tu zaczepkę :D

Sprecyzuj co rozumiesz przez lipę :?:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 13.06.2016 19:50

travel napisał(a):
tyniolek napisał(a):Travel, dzięki Twojej relacji zachęciłam moich przyszłych teściów do odwiedzenia Murter :oczko_usmiech:

Czekam na tegoroczny!!

Dzięki za zachętę :D

Ale tegoroczny Murter będzie nudny ........bo znowu to samo.

A potem będzie jeszcze nudniejszy Hvar - bo wszyscy tam już byli :mrgreen: oprócz nas.

Chyba,że zdarzą się jakieś nieprzewidziane okoliczności 8O :papa:

Co ja mam powiedzieć, jak u mnie w 2016 Korcula i Hvar? :roll:

Cro nigdy nudna!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

2015 WAKACYJNY TORT- ROVINJ I MURTER+2 WISIENKI - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies