To może sypniesz garścią przydatnych informacji typu : atrakcyjne plaże, konoby, gdzie można kupić świeże ryby .............. zaraz zrobi się z tego tysiąc pytań

travel napisał(a):W tym roku jak bumerang wracam do Chorwacji we wrześniu , licząc że pogoda tym razem dopisze.
travel napisał(a):1. Rovinj na Istrii
travel napisał(a):zibi.s napisał(a):Skoro Rovinj , to dosiadam się i ja. Nasz zeszłoroczny punkt wypadowy a zarazem wspaniałe miasto[/quote
To może sypniesz garścią przydatnych informacji typu : atrakcyjne plaże, konoby, gdzie można kupić świeże ryby .............. zaraz zrobi się z tego tysiąc pytań
zibi.s napisał(a):travel napisał(a):zibi.s napisał(a):Skoro Rovinj , to dosiadam się i ja. Nasz zeszłoroczny punkt wypadowy a zarazem wspaniałe miasto[/quote
A to sie wkopałem, ponieważ na szukanie plaż na miejscu nie było czasuCo do knajp, to głównie kolacje na żywioł w przypadkowych konobach ale bez wpadek
Na wszystko za mało czasu, zwłaszcza, że to było tylko kilka dni. Reszta urlopu to Brać
Polecam taki mix
Lis-Witalis napisał(a):Witam.
Ja mam w planach wyspę Murter w sierpniu.
Słyszałem o piaszczystej lecz zatłoczonej plaży slanica. Choć podobno na tej wyspie jest różnorodność plaż i fajnych zatoczek także myślę , że każdy może znaleźć coś dla siebie.
Mam pytanie czy ktoś może polecić jakiś apartament dla 4 osób na Murter w sierpniu za 50-60 Euro ?
Pozdrawiam. Do zobaczenia na Murter.
Berbel napisał(a):Lis-Witalis napisał(a):Witam.
Ja mam w planach wyspę Murter w sierpniu.
Słyszałem o piaszczystej lecz zatłoczonej plaży slanica. Choć podobno na tej wyspie jest różnorodność plaż i fajnych zatoczek także myślę , że każdy może znaleźć coś dla siebie.
Mam pytanie czy ktoś może polecić jakiś apartament dla 4 osób na Murter w sierpniu za 50-60 Euro ?
Pozdrawiam. Do zobaczenia na Murter.
Generalnie wszystkie miasteczka na Murterze sa strasznie zatloczone, a przejazd przez most w Tisno to czasami godzina stania w kolejce. Nas Murter bardzo rozczarowal, jest super ale tylko na chwile. Raczej wolimy spokojniejsze miejsca, a statki dyskoteki nie wnosza nic fajnego do cichych plaz. Ja zostalbym na ladzie gdzies w okolicach Pakostane, Drage, Pirovac albo Tribunj i na plaze dojezdzal. Ceny w granicach 30/40E za dobe. W zeszlym roku bylo bardzo duzo wolnych miejsc i tubylcy zanizali ceny zeby tylko miec turyste w pokoju. Do tego caly ten teren jest warty zjechania a szczegolnie zatoczki pomiedzy Drage i Pirovac (duzo z nich ma piaszczyste dno i/lub plaze).
travel napisał(a):Już widzę zniesmaczoną minę Franza po przeczytaniu mojego poprzedniego posta - samochodem pod Tre Cime![]()
Berbel napisał(a):Moze to nasze szczecie bylo kulawe, w zeszlym roku spedzilismy na wyspie 3 dni i nie moge zaliczyc ich do udanych. Slanice jak nad naszym Baltykiem zatloczone (plaza i woda), Cigrada byla ok jesli zeszlo sie z glownej plazy w lewo dalej na skaly, ale to dalej bylo daleko. Natomiast "dzikie" ktore my odwiedzilismy od Jezera w prawo byly odwiedzane przez malolatow na pontonach/skuterach wodnych lub przez plywajace dyskoteki. W Tisne zwodzony most byl chyba podniesiony non stop bo stalismy przy wjezdzie i wyjezdzie z wyspy. Podnosza go za kazdym razem jak przeplywa jakakolwiek lajba z masztem. Wszystko zalezy od tego co kto lubi, my mieszkajac w miescie caly rok staramy sie znalezc miejsca bardziej spokojne z mniejsza iloscia ludzi.
Franz napisał(a):travel napisał(a):Już widzę zniesmaczoną minę Franza po przeczytaniu mojego poprzedniego posta - samochodem pod Tre Cime![]()
Dzięki takim, co podjeżdżają samochodem, załapałem się swego czasu na autostop.
Dotarłem górami do szosy i dzięki temu nie musiałem dreptać po asfalcie z powrotem.
Pozdrawiam,
Wojtek
Powrót do Nasze relacje z podróży