Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z weekendowych wyjazdów Bracki Supetar i nie tylko

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Użytkownik usunięty
Re: 2015 Rok weekendowych wyjazdów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2016 18:44

21monika napisał(a):
Arenę widzieliśmy z parkingu Tesco. Tam zostawiliśmy samochód i udaliśmy się na rekonesans.

Czasem tam robię zakupy :D
Dobre miejsce na rekonesans

A kilka kilometrów dalej od Tesco jest rodzinna wioska mojej babci :D
Guty
ze ślicznym kościółkiem...
Obrazek
....i karczmą
Obrazek
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 24.01.2016 20:19

Podziwiam was za ten wypad bez względu na pogodę (mój mąż w życiu by się nie ruszył z ciepłego domu na wyjazd ze zwiedzaniem w takich okolicznościach pogodowych) :(
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 25.01.2016 07:48

Bea.ta napisał(a):
21monika napisał(a):No właśnie nie chciałam pisać, że huta na nas zrobiła wrażenie 8O
Z punktu widzenia fotografa jest zaje......, po prostu idealny plener - powiedziało moje dziecię.
Objechaliśmy ją całą za dnia i już lekko po zmroku (zmrok o 16,30 ) robi wrażenie. :P

Dobrze dziecię mówi :) Industrial taki, że matkozłota :)

Ja w kwestii foto to na niczym się nie znam.
W piątek zabrała mi Nikona. Swojego Starego co to pamiętasz w zamianie dostałam gdy zakupowała profesjonalny pełno klatkowiec, i mi przyniosła nowiusieńkiego. Mówi masz matka, bo widzę, że się wkręcasz a jak masz siedzieć i seriale oglądać to se polataj w plener na zdrowie Ci wyjdzie. I tak w sobotę uczyłam się nowego, i chyba mi szło.

Fajnie jak dzieci czasem coś nam podrzucą do zabawy. :D

Tylko szkoda, że tak szybko dorastają a nam przybywa blond włosów i zaczynają mawiać, że się nie znamy
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 25.01.2016 07:55

Sara76 napisał(a):Podziwiam was za ten wypad bez względu na pogodę (mój mąż w życiu by się nie ruszył z ciepłego domu na wyjazd ze zwiedzaniem w takich okolicznościach pogodowych) :(

Widzisz my tak mamy odkąd się znamy. Trudno nam usiedzieć na miejscu. :P
A że zimno to trzeba się ubrać na cebulę, ja wiem, że nie wygodnie ale do łażenia da się wytrzymać. A plusy są takie, że luźniej na drogach i lepsza widoczność bo liści nie ma na drzewach, i ludzi mniej w kadr wchodzi a że się wcześniej robi wieczór to się zalicza dobre szynki, karczmy itd.
Po prostu my mamy bardzo mało możliwości na dłuższy wyjazd :cry: i rekompensujemy sobie przedłużonymi weekendami. :D
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 25.01.2016 07:58

Lednice napisał(a):
A kilka kilometrów dalej od Tesco jest rodzinna wioska mojej babci :D
Guty
ze ślicznym kościółkiem...

....i karczmą

A czemu mi wcześniej nie dałeś namiaru. :!:
Nie ważne na następny raz zostanie. :P
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.01.2016 11:16

21monika napisał(a):Ja w kwestii foto to na niczym się nie znam.
W piątek zabrała mi Nikona. Swojego Starego co to pamiętasz w zamianie dostałam gdy zakupowała profesjonalny pełno klatkowiec, i mi przyniosła nowiusieńkiego. Mówi masz matka, bo widzę, że się wkręcasz a jak masz siedzieć i seriale oglądać to se polataj w plener na zdrowie Ci wyjdzie. I tak w sobotę uczyłam się nowego, i chyba mi szło.

Pokazuj :)

21monika napisał(a):Fajnie jak dzieci czasem coś nam podrzucą do zabawy. :D

Gorzej jak chcą Ci zabrać ukochane lustro twierdząc, że to czym robią już im nie wystarcza :roll:

21monika napisał(a):Tylko szkoda, że tak szybko dorastają a nam przybywa blond włosów i zaczynają mawiać, że się nie znamy

Im szybciej dorosną, tym szybciej wio w świat :) a jak mówią, że się na czymś nie znamy, to z prędkością światła w świat :)
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 25.01.2016 13:04

Bea.ta napisał(a):
21monika napisał(a):Ja w kwestii foto to na niczym się nie znam.

Pokazuj :)

21monika napisał(a):Fajnie jak dzieci czasem coś nam podrzucą do zabawy. :D

Gorzej jak chcą Ci zabrać ukochane lustro twierdząc, że to czym robią już im nie wystarcza :roll:

21monika napisał(a):Tylko szkoda, że tak szybko dorastają a nam przybywa blond włosów i zaczynają mawiać, że się nie znamy

Im szybciej dorosną, tym szybciej wio w świat :) a jak mówią, że się na czymś nie znamy, to z prędkością światła w świat :)

Poczekaj aż dokupimy lustro, bo tamten poszedł z kitowym 18-55 i został mi tylko 55-300 i cosik ciemno mi wychodzą.
Ale ambitna jestem i się nauczę i ciemne nie będą. :wink:

1-DSC_0060.JPG

Tu już lepiej ale powoli.

1-DSC_0181.JPG

U mnie na razie Karola lepiej wychodzi kasowo niż ja więc szaleje, a do matury na naszym wikcie, więc ma czym rządzić ciekawe jak będzie później.

Bo o tym, że po maturze leci w świat to nas już poinformowała jakieś dwa miesiące temu. Hi hi hi , ale do matury jeszcze trochę :evil: 1,5 roku, więc co by się nie zmieniło. :mrgreen:

A wczoraj oglądaliśmy razem PLAC ZBAWICIELA i rozmawialiśmy, że czasami jedna nie przemyślana decyzja i wszystko wali się w gruzy. Dobre kino dla zuchwałych lub młodych bogów.
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 25.01.2016 13:25

Dobra czas kończyć relację, bo już luty za pasem i trza myśleć o kolejnym wypadzie. :D

A więc na czym my tu stanęliśmy :?: :idea: Jest , właśnie minął nam 1 stycznia 2016 rok na gościnnych występach po Czeskiej stronie Śląska.

I nastał 2 dzień Nowego Roku ale nie zapowiadał się już tak słonecznie, choć mróz trzymał się mocno.

I tak po śniadaniu w samochód i na Równicę sobie podjedziemy. Wstyd :nice: prawda, ale ja od początku pisałam, że my nie zwyczajni tak pod górę. No i żeby się nie przeforsować i jeszcze w te piękne rejony zajechać.

Tak więc za namową pewnych ludzi z Cropli jedziemy.
Cosik agrafek na tej trasie jest, ale ruch minimalny, bo jeszcze śpią.
I jak wskazali mi starzy bywalcy mamy na "patelni" powiedzieć, że jedziemy do Karczmy więc nie płacimy na parkingu tylko pomykamy dalej.

I co widzimy :?:

1-DSC_0341.JPG

No kurczę jak proszą to wstąpimy, ale chwilkę później. Troszkę się pokręcimy.
Zajęło nam to około godziny widoki z za chmur więc nie wklejam, później będzie lepiej.

No to włazimy

1-DSC_0342.JPG

1-DSC_0343.JPG

Chałupa, że HEEEEEJ, że tak se krzyknę. 8-O :la: No pikna ale w środku... no no.

Tylko, że mnie wołają więc
cdn.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 25.01.2016 13:35

21monika napisał(a):
Chałupa, że HEEEEEJ, że tak se krzyknę. 8-O :la: No pikna ale w środku... no no.

No... robi wrażenie :D Koliba Pod Czarcim Kopytem zresztą też.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.01.2016 13:55

21monika napisał(a):Ale ambitna jestem i się nauczę i ciemne nie będą. :wink:

No pewnie, że się nauczysz :)
Kura ciemna bo ma ciemno, liskowi słonko przyświeciło :)

21monika napisał(a):U mnie na razie Karola lepiej wychodzi kasowo niż ja więc szaleje, a do matury na naszym wikcie, więc ma czym rządzić ciekawe jak będzie później.

Bo o tym, że po maturze leci w świat to nas już poinformowała jakieś dwa miesiące temu. Hi hi hi , ale do matury jeszcze trochę :evil: 1,5 roku, więc co by się nie zmieniło. :mrgreen:

Mów jej cały czas jakie ma plany, żeby jej nie przeszło, a wyjazd jest bardzo wskazany, mój najstarszy po pół roku samodzielnego pobytu 2000km od chałupy - wrócił tak inny, że żałuję, że wcześniej tego nie zrobił :)

21monika napisał(a):A wczoraj oglądaliśmy razem PLAC ZBAWICIELA i rozmawialiśmy, że czasami jedna nie przemyślana decyzja i wszystko wali się w gruzy. Dobre kino dla zuchwałych lub młodych bogów.

Niekoniecznie nieprzemyślana decyzja, tylko wiele różnych rzeczy, a życie polega na tym, żeby nauczyć się z tych gruzów wychodzić i wyciągać nauczkę na przyszłość :)
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 25.01.2016 15:09

No i wchodzimy do środka.

1-DSC_0351.JPG

8O

1-DSC_0352.JPG

1-DSC_0355.JPG

1-DSC_0356.JPG

No w takim klimacie :wink: to trzeba coś na ząb wrzucić.

1-DSC_0349.JPG

Kwaśnica :roll: dupy nie urwało, ale za klimat ujdzie.

1-DSC_0357.JPG

Jeszcze chwilkę się pokręcimy po obiekcie, zajrzymy na dolny poziom 8O

1-DSC_0359.JPG

1-DSC_0361.JPG

I dookoła wszystko utrzymane w kamieniu i drewnie. Cudownie.

1-DSC_0362.JPG

Ciekawe rozwiązanie.

1-DSC_0366.JPG

Zawracamy w kierunku komercji.

1-DSC_0368.JPG

1-DSC_0372.JPG

1-DSC_0374.JPG

Widoki coraz bardziej się poprawiają.
Jedyne oznaki zimy zachowane w cieniu nooo i mroźno.

1-DSC_0377.JPG

1-DSC_0378.JPG

W sumie całkiem mocno przygrzewa słońce chwilkę posiedzimy sobie i delektujemy się widokiem.

1-DSC_0381.JPG

Ale i dla aktywnych inaczej coś się znajdzie

1-DSC_0383.JPG

Jest OK.

1-DSC_0387.JPG

Nawet sporo chętnych na przejażdżkę się ustawia

1-DSC_0392.JPG

Ale ja wolę popatrzeć w drugą stronę. Zabytkowe Schronisko Równica

1-DSC_0394.JPG

Zjeżdżamy na dół i idziemy poszwendać się po Ustroniu.
A wieczorem pożegnać się z Czantorią.

1-DSC_0395.JPG

I wychylić ostatnie BRACKIE

1-DSC_0400.JPG

Tak minął nam ostatni dzień wyjazdu i ostatni weekend 2015 roku.

W następnym dniu skierowaliśmy się rano w stronę domu.

Podsumowując na pewno w dwie krainy powrócimy Podlasie i Śląsk Cieszyński.
Obie te krainy dają ciszę i spokój. Zapewniają dobrą bazę wypadową na wycieczki i fajnie w nich można spędzić czas a już na pewno dobrze zjeść.

Podlasie nas urzekło swoim spokojem, bez komercyjności, domami z drewna, kolorytem.

Śląsk zaskoczył innością kuchni, życzliwością mieszkańców, i górami, które można zdobywać nawet nie będąc górołazem, o pałacach nie zapominając.

Naprawdę warto wyskoczyć w Polskę na weekend. Nie są potrzebne duże nakłady finansowe, tylko chęci i uśmiech. Bo opodal jest super.

Pozdrawiam wszystkich tu zaglądających i życzę udanych wypraw tych małych i dużych, tych bliższych i tych dalszych.
Oby nam zdrowie dopisywało i humory a wyprawy zawsze będą udane.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.01.2016 15:59

Bardzo fajna relacja :D

Dzięki za odwiedziny
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.01.2016 16:14

21monika napisał(a):Podsumowując na pewno w dwie krainy powrócimy Podlasie i Śląsk Cieszyński.
Obie te krainy dają ciszę i spokój. Zapewniają dobrą bazę wypadową na wycieczki i fajnie w nich można spędzić czas a już na pewno dobrze zjeść.

Następnym razem dołożymy do zwiedzania ;)
i zarezerwuj sobie czas na B-B z jego secesją i nie tylko :)

21monika napisał(a):Śląsk zaskoczył innością kuchni, życzliwością mieszkańców, i górami, które można zdobywać nawet nie będąc górołazem, o pałacach nie zapominając.

No bo my tu wszystko takie właśnie mamy :smo:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.01.2016 08:59

Bardzo fajna relacja. Taka serialowa... :)
Szkoda, że to już koniec.

Mam nadzieję, że w tym roku powstanie nowy sezon :oczko_usmiech: czego Ci życzę...
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 26.01.2016 14:12

Miło się z Tobą wędrowało przez Polskę w roku 2015 :) .
Mam nadzieję na kontynuację w 2016. Wielu udanych dłuższych i krótszych weekendowych wyjazdów Ci życzę. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Z weekendowych wyjazdów Bracki Supetar i nie tylko - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone